שאני מטרידה שוב.. אבל...

מממותק86

New member
../images/Emo52.gif שאני מטרידה שוב.. אבל...

אני באמת לא יודעת מה לעשות... אימצנו כלבה שמצאנו.. וטרינר בדק אותה ובגלל שהיא קטנה אין לה שבב... אז חשבנו להשאיר אותה, בינתיים היא כבר שבוע אצלנו, אבל ההורים שלי לא מתים על כלבים ולכן היא בחצר.. היא אוהבת לנשוך (אני מבינה שזה איזשהו משחק.. אבל זה עדיין מציק) והתחילה להיות נבכנית.. אני באמת לא מבינה למה.. אנחנו משחקים איתה, דואגים לאוכל בזמן (לא מוציאה אותה מאז שהבנתי שאסור כי היא לא מחוסנת עדיין..) אז למה היא מתנהגת ככה? ומה אפשר לעשות? ואולי אם ההורים לא רוצים שהיא תהיה בבית, אז כנראה שאנחנו לא מתאימים לה..? אובדת עצות

../images/Emo176.gif../images/Emo60.gifבקשר לנשיכות

זה טבעי שבתור גורה היא תנסה לנשוך, את צריכה להגיד לה לא תקיף כל פעם שהיא מנסה לנשוך, ולספק לה צעצועים ללעיסה, כך היא תבין שאסור לה לנשוך אתכם, אלא רק את הצעצועים. צריך להרגיל אותה לא לעשות את צרכיה במקום שהיא חיה בו, לא משנה אם זה בית או חצר ואם היא תישאר שם או לא. את יכולה לצאת איתה לטיולים על הידיים, ולהוריד אותה במקום קבוע (ונקי מצואת כלבים אחרים) לעשיית הצרכים.

AllRed

New member
כמה קטנה? גורה?

אם היא גורה היא צריכה להיות במקום נקי ככל האפשר, גינה לא מרוצפת לא נחשבת לנקייה במיוחד. בשלב הזה היא רגישה מאוד למחלות. האם היא קשורה או חופשיה? - מה הסיבה שלא רוצים אותה בתוך הבית? מה יהיה גודלה הסופי? - אם היא תהיה קטנה היא אכן לא מתאימה לחיים של חצר, כלבים קטנים סובלים מקור מאוד והם זקוקים יותר לבית (גם גדולים זקוקים בעיקרון). לא הייתי ממליץ על גידול כלב קטן בחצר...לא לעניין. מבחינתי לא לעניין לגדל כל כלב רק בחצר, אבל זו השקפת עולמי. הורים שלא מתים על כלבים סופם לומר "הגיעו מים עד נפש" ולא ישקיעו בה או ידרשו להוציאה מהבית, אין מה לעשות, הניסיון מדבר חזק בעניין. מה יקרה כשהכלבה תזדקק לטיפול וטרינרי דחוף? - גם עכשיו עליה לסיים חיסונים (במידה והיא גורה) מכיוון שאינכם יודעים את עברה, מי ישלם על הכל? - הם מוכנים להשקעה הכספית בכל חודש? על פניו נשמע שכדאי למצוא לה בית אחר.

מממותק86

New member
תודה על התגובה.. לשאלתך

בת חודש וחצי החצר מרוצפת, ונקיה, אנחנו שוטפים כל יום היא לא בבית כי ההורים שלי לא מתים על הרעיון ועל כלבים.. ואני חושבת שזו זכותם להחליט.. דווקא בקשר לעתיד אני אופטימית כי נראה לי שהם נפתחים לרעיון.. בכל מקרה, בנוגע להוצאות אני החלטתי לשלם למרות שבינתיים אמא שלי קנתה הכל

למעלה