איך אומרים ב-max-ית....

AlonPe

New member
../images/Emo53.gif איך אומרים ב-max-ית....

כמו שאמרתי פעם, נמצא בתהליך מתמשך (מתמשך מאוד
) של מעבר מ-מאיה ל-מקס. ויש לי כמה דברים (קטנים אך מעצבנים) שטרם הצלחתי לפצח, כלומר רוצה לשאול - איך עושים ב-מקס כך וכך, כמו שעושים ב-מאיה... דבר ראשון, מה המקבילה במקס למשהו כמו split polygon tool במאיה - כלומר רוצה להוסיף למודל poly או mesh אדג'ים נוספים. באותו עניין - האם גם במקס יש משהו כמו - ring split? (הכוונה למודל poly/mesh ולא nurbs) דבר שני, האם ניתן במקס לבחור מתוך ה-material editor, אוביקטים לפי חומרים? (המקבילה במאיה ל-select object with materials) וגם להיפך, בחירת חומר מתוך אוביקט. זהו לבינתיים
אם תהיינה עוד שאלות.... וכמובן -
מאש!.

מיכאל ג

New member
אנסה לעזור

דבר ראשון, נסה להמנע מ-MESH... תשתמש רק בפולי. מאש נשאר,לדעתי, רק מטעמי תאימות אחורה. כל הכלים שאני מזכיר נמצאים בתוך ה-ROLLOUT של EDIT POLY. עכשיו, כדי ליצור אדג'ים חדשים יש לך במצב EDGE את כלי ה-CUT אם אתה רוצה להוסיף אותם בין שתי נקודות שרירותיות על שני אדג'ים קיימים (או יותר). כדי להשתמש פשוט תתחיל ללחוץ על המודל... הכלי "נצמד" לאדג'ים ולורטקסים אוטומטית, שים לב לסמן העכבר. יש לך את כלי ה-SPLIT אם אתה רוצה לחתוך קו ישר ארוך על כל המודל שיצור אדג'ים חדשים. אם אתה בוחר שני אדג'ים או יותר, נאמר RING של אדג'ים, יש לך את כלי ה- CONNECT שיאפשר לך לפצל אותם עי" אדג'ים חדשים ברווחים שווים. כדי לבחור RING יש לך כפתור בראש ה-ROLLOUT של אדג'. בחר אדג' אחד ולחץ עליו. במצב ורטקס יש לך את כלי הקונקט (כלי אחר הפעם, למרות השם הזהה) אם אתה רוצה לחבר שני ורטקסים או יותר באדג' חדש ביניהם. במטריאל אדיטור, אם אתה בוחר חומר ולוחץ על הכפתור בצד ימין של החלון שנראה כמו ארבעה עיגולים צבעוניים עם סמן עליהם, זה יבחר לך את האובייקטים שהחומר משויך אליהם. כדי לבצע את ההפך תשתמש בפיפטה מצד שמאל של שם החומר באדיטור, או שתלחץ על הכפתור הכי שמאלי בשורת האייקונים ישר מתחת לחומרים באדיטור - GET MATERIAL.

AlonPe

New member
|תודה[ עזרת לי מאוד! ועוד שאלה ../images/Emo9.gif

סנאפים! לא מצליח להבין איך זה עובד ב-מקס. מאורה להיות מע' סנאפים כמו ב- אוטוקאד, לא? ו-סססאמק! מה יש למחשב הזה כל הרבה מה לחשוב!? כנראה חטפתי משהו!
או שפשוט הגיע הזמן להחליף'תו!

pixie3D

New member
למה לעבור ל3D MAX כשיש מאיה?

מאיה תוכנה מוצלחת יותר ממקס ולדעתי זה ממש מיותר ללמוד מקס אם אתה כבר יודע מאיה... עדיף שתתקדם במאיה (ויש מספיק דברים ללמוד) מאשר ללכת אחורה... המורה שלי לאנימציה בחו"ל אמר לנו דבר כזה " לימוד מאיה הוא גרף לינארי, אני 12 שנה בתחום ורק הגעתי ל 25% מהגרף - אתם (כלומר אנחנו הכיתה...) לא נמצאים על הגרף בכלל...". אם רכשת את כל הידע האפשרי במידול לדוגמא, אז תלמד את ZBRUSH . אם רכשת ידע רב ברינדור אז תלמד איך לרנדר ב PIXAR RENDERMAN אבל אל תלמד תוכנה מקבילה שנותנת לך את אותם כלים שמאיה מעניקה ואפילו פחות... אך זו רק דעתי...

למעלה