איך עובדים במקביל?

מממאיה35

New member
../images/Emo53.gifאיך עובדים במקביל?

אני יכולה להעמיד ניסויים במקביל ולעבוד במעבדה במקביל, אבל כשיש לי גם עבודת מעבדה וגם עבודת כתיבה - אני מרגישה שאני לא יכולה לעשות את זה במקביל. אני מרגישה שאני צריכה לפנות זמן (ימים שלמים ורצופים) ולשבת לכתוב ולא להיות במעבדה בכלל, אבל זה בלתי אפשרי כי אני חייבת להתקדם גם בניסויים. לא תמיד אני כל היום במעבדה. הבעיה היא שיש לי מן מחסום כזה, שאני לא מצליחה אחרי שאני יוצאת מהמעבדה להושיב את עצמי לכתיבה. ואני רוצה להתקדם, ויש חומר שאפשר כבר להכניס למאמר (שחלק מהניסויים מיועדים להיכנס אליו גם, לכן אי אפשר לקחת חופש מהמעבדה). מה עושים? טיפים יתקבלו בברכה

כשלי יש מצבכזה של משימות שונות במהותן

שצריכות להוגש בו-זמנית - אני פשוט קובעת לוח זמנים נוקשה : או : יום אחד לזה ויום אחד לזה, או , מה שעובד בד"כ יותר טוב - אני עושה את כל מה שדורש להיות מחוץ לבית (למשל - להעמיד ניסויים במעבדה) לשעות הבוקר, שאלה השעות הפעילות של רוב העולם, ואת כל מה אפשר לעשות אחרי הצהרים או הלילה (למשל מטלות כתיבה, הכנה של קורסים, בדיקת עבודות וכו') - לשעות אלה, ואז... גם משתדלת לעשות הפסקה אמיתית - באמצעות שינה, או מין משהו חיצוני ש"חותך" את היום לשניים, וכך - נוצרים שני חלקים אמיתיים, לא רק וירטואלים. בד"כ - זהממש עוזר. וכמו שכבר למדנו - מכבים טלפונים, אינטרנט ושאר הסחות. בהצלחה

מעיןבר

New member
גם אני לא יכולה במקביל

וגם אנשים סביבי שמאוד מוכשרים וכותבים בקלות לא יכולים לעשות את זה. אין מנוס מעצירת הניסויים לכמה ימים ולשבת בבית/ספריה ולכתוב. להמשיך רק מה שמחייב עבודה (טיפול בבע"ח או בתאים אם את בתחומים מהסוג הזה). עם כל הצורך לקדם ניסויים, הכתיבה היא חלק חשוב במטלות הדוקטורט ויש להקצות לה זמן נקי מהפרעות. אנחנו נוהגים לכתוב אחרי שכבר יש לנו את כל התוצאות והגרפים שאנחנו רוצים לשלב במאמר. אם במהלך הכתיבה עולה צורך בניסוי נוסף עוצרים את הכתיבה ועורכים את הניסוי. בכל מקרה, בתחום שלי כתיבת המאמר בשנה שעברה לקחה כחודש ברוטו, זה לא זמן כל כך קריטי להאט את הקצב במעבדה. כשמיומנים זה לוקח אפילו פחות (כי כל התהליך מהיר יותר וכי יש בד"כ גם חומרים כתובים שכבר ניתן להתבסס עליהם ולא כותבים מאפס). מה שכן, אם במהלך הניסויים יש לך תהליכים שמצריכים המתנה של כמה שעות (לנו יש לפעמים עצירות שכאלה) זה זמן מצויין לשבת ולארגן תמונות, לעשות סטטיסטיקות ושאר עבודות טכניות שלא מצריכות ריכוז עמוק כמו הכתיבה אבל כן צורכות זמן.

להפתעתך

New member
ואני חשבתי שזאת בעיה של גברים בלבד...

בימים שאני עובד אני לגמרי לא מצליח לקשר את עצמי לתזה. אני מוציא את עצמי באאוט מוחלט ומדכא והחזרה לעבודה האקדמית מרוממת את רוחי מחדש.

מממאיה35

New member
../images/Emo51.gif לכולם

אין מנסו.. מצד אחד חבל לי לקחת פסק זמן במעבדה ולשבת לכתוב, כי אני עובדת במעבדה על משהו שיכנס למאמר שאני אמורה להתחיל לשבת לכתוב אותו (לחצי מאמר יש לי כבר תוצאות). אז מה אעשה? נראה לי שאצטרך לשנות את המחשבה ולהכריח אותי להבין שזה אפשרי.. אפילו כל פעם בקטנה, בקצת, פסקה פה פסקה שם.. העיקר אני חושבת זה להושיב את עצמי לכתוב..

למעלה