אימון אחרי ניתוח הרניה (בקע)

MayaShuShu

New member
../images/Emo53.gifאימון אחרי ניתוח הרניה (בקע)

היי, חדשה בפורום ובאימון אישי. אני מתחילה לאמן בחור שעבר לפני כמה חודשים ניתוח הרניה. עדיין עם קצת כאבים אבל הרופא אמר לו שהוא יכול לבצע כל פעילות גופנית!! יש למישהו ניסיון עם מתאמן כזה? או יש המלצות איזה תרגילים מומלץ וכדאי? תודה

חן M

New member
שלום לך

בעיקרון מומלץ להתייעץ גם עם פיזיו' ועם הרופא . לבצע את הכל בהדרגתיות כמו כל מתאמן מתחיל אבל להיזהר בהתחלה עם תרגילים כנגד משקל גוף כגון : כפיפות גו לפנים , שכיבות סמיכה , מתח בהם אין הדרגה מספקת . להימנע מלחץ תוך בטני מוגבר וליצור קושי אימון בו המתאמן יכול לנשום כרגיל ולא צריך לעצור נשימה בגלל עצימות . ללמד החזקה הדרגתית של טרנוורסוס ושרירי רצפת אגן . לי באופן אישי יש מתאמן עם בקע אך הוא מסרב לעבור ניתוח ורוב האימון שלנו עוסק בגמישות עם חלק קטן של תרגילי חיזוק .

MayaShuShu

New member
איזה תרגילי בטן אתה עושה לו

ומה כן אפשר לעשות כדי להמנע מלחץ של האיזור?

חן M

New member
בעיקרון

כל תרגיל שתבצעי יגביר את הלחץ התוך בטני כי כך גופנו אמור לפעול . אני חושב שעלייך לא להסיק ממה שאחרים עושים עם מתאמנים אחרים כי כל מקרה לגופו . רופא לא מבין בדרך כלל בספורט או תנועה ולכן הייתי שולח את אותו מתאמן לאיבחון או הערכה של פיזיו' ואז לחזור עם ההמלצות שלו .

הר ניר29

New member
לחפש אימונים

כמהמשיותר מדורגים כפי שחן אמר.. להמנע מכיווצים איזומטרים ממושכים של הקיר האבדומינאלי. לבצע איבחון לטווחי תנועה באזור ירך- אגן. וממליץ להתייעץ עם פיזיו בהצלחה

למעלה