אנחנו קצת חדשות כאן........

efrat fefi

New member
../images/Emo53.gifאנחנו קצת חדשות כאן........

שלום לכולם שמי אפרת לבתנו הבכורה קוראים מאיה. מאיה נולדה בניתוח קיסרי לאחר שעות בחדר לידה וטעות "קטנה" בהערכת משקל. משקלה בלידה היה 4,530 ק"ג
בבית חולים ובטיפת חלב אמרו לי שבגלל שעוד אין לה סדר יום או המערכות שלה של הגוף עוד לא מסודרות מתי שהיא רעבה לתת לה לאכול. שכחתי לציין אני מניקה אותה למרות שיש לי כאבים עזים בפטמה אני מרגישה כאילו היא "סוגרת" את החניכיים שלה על השד. זה נכון שבגלל המשקל שלה ובכלל מתי שהיא רעבה לתת לה לאכול???.

idancar

New member
מזל טוב

לא צריכה להיות בעיה, כשהיא לא רגועה וזה למשל לא קקי או לישון, ניתן להאכיל בהנקה, חוצמזה הם נרדמים כל הזמן גם במהלך הנקה.הבן שלי ינק כל הזמן, לא פירטת את תכיפות ההנקות. בהתחלה הם יונקים הרבה. גם לי היו כאבים כאלו במשך חודשיים כאב לי עד שהפטמות התרגלו, בהתחלה ממש בכיתי מרוב כאבים!!! עם הזמן, יודעים מדוע הם בוכים וגם התכיפות יורדת, בגיל שלושה חודשים ההנקה מהירה להפליא ואפילו לאחר עשר דקות מסיימים ובתכיפות נמוכה יותר, היי סבלנית, זה משתלם. חוצמזה יש יתרונות רבים בהנקה: חלב אם מחזק את המערכת החיסונית, מחזק קשר עם התינוק/ת, שיטה טובה כשיש כאבי שיניים (במקום לתת אקמול), חסכוני, לא צריך לקחת בקבוקים ומים פשוט שולפים את הציצי ומניקים וזה בכמות הרצויה ובטמפרטורה הרצויה(לא בהתחלה, כי רק בהמשך זה נוח כפי שמתואר). טיפת חלב לא תמיד יודעים מה שהם אומרים ולא להקשיב להם, יועצות הנקה יודעות הכי טוב, תתייעצי תמיד בפורום הנפלא הזה שמציל אותי!!! תודה רבה לצוות הבנות מלה לצ'ה שמשיבות ולשילב על הפעלת הפורום.

הנקה כואבת

שלום ומזל טוב, תינוק אמור לינוק לפיו צרכיו, שזה לרוב 8-12 פעמים ביממה אבל מומלץ להציע לינוק לפחות 10 פעמים. מכיוון שהתינוק אינו יכול לדבר, רק הוא יודע מתי הוא רעב ולכן חשוב להציע לו לינוק ולתת לו לסרב. כיום מומלץ להציע את שני השדיים בימים הראשונים בכל הנקה. הנקה אינה צרכיה לכאוב מאוד ולרוב כאבים בפיטמה מעידים כי האחיזה אינה מדוייקת. לרוב פגישה עם מדריכת לה לצה (ראי פגישות באתר לה לצ'ה WWW.LLLLISRAEL.ORG.IL) אם עם מדריכת הנקה מומסכת יכולה לעזור בתיקון התנוחהץ גם הקלטת "חלב של אמא" (ניתצן לרכוש בחנויות שילב) יכול לעזור. בנתיים, חשוב להמנע מלבישת בגדדים סינטטים וניתן למרוח לנולין טהור וחלב אם על מנת להקל.

idancar

New member
טיפים נוספים

המשחה של אוונט הכי טובה , לדעתי, כי ניסיתי הכל! היא מכילה לנולין וממש טובה. וגם למרוח חלב אם לאחר ההנקה על הפטמה זה עוזר ושהחולצה לא תהיה במגע ללבוש טי שירט. בהצלחה, אפרת.

משחה של אוננט

יש אמהות הממליצות גם על רפאל, אך ארגון לה לצ'ה ממליץ רק על לנולין טהור (למשל פיורלן, לנסינו או משחה של מדלה) ולא על משחות אחרות שעלולות להכיל ויטמין E שהוא אלרגן (או חומרים אחרים שהם אלרגניים). גם לנולין שהוא לא 100% טהור עלול לגרום לאלרגיות קשות.

heilon

New member
קצת מתוך נסיון

גם בתי מאיה היא בכורה. היום היא בת 3 חודשים ועברתי ייסורים עד שההנקה התבססה... היא גם נולדה בקיסרי לאחר שעות בחדר לידה (חוסר מקצועיות של הצוות...) אבל עברנו את זה
בכל אופן נאמר לי שלתינוקות של קיסרי ישנה לעתים בעיה עם פתיחת הפה. מאחר והדבר הראשון שקרה להם כשנולדו הוא שדחפו להם "סאקשן" להוצאת נוזלים אז הם לא כ"כ אוהבים לפתוח את הפה וזה כואב לנו, המיניקות... צריך ללמד אותה לתפוס נכון את הפיטמה - לפתוח את הפה גדול ולהתעקש בהתחלה כי אח"כ היא תתרגל. גם למאיה שלי היה בהתחלה פה קטן והיה חיכוך אחרי שהיא כבר למדה לתפוס ופשוט חיכיתי שהיא תגדל קצת. אז שיהיה בהצלחה

למעלה