אני זקוקה לדעה שלכם...

CArlicK

New member
../images/Emo53.gif אני זקוקה לדעה שלכם...

קודם כל אני מתנצלת אם אני מנדנדת אבל אני ממש צריכה להתיעץ אתכם על משהו חשוב מאוד!!!!! יום חמישי אני עושה את הHappy hour בעבודה (30 איש בערך) ואני נורא נורא רוצה לעשות סחלב (יש רק מיקרוגל - אפשר להביא גזיה) אז אתמול עשיתי את הזה מהשקית (´תלמה´) כדי לראות שיוצא טעים - ובאמת יוצא מעולה! אבל רק מיד לאחר ההכנה.... שחיממתי אח"כ שוב (בהנחה שאני אכין בבית ואחמם בעבודה) יצא גושי, ובטח אם אני אחמם במיקרוגל יצא ממש גרוע! כי צריך לערבב כל הזמן. או שלא??? בקיצור, יש למישהו רעיון איך אני יכולה לעשות שיהיה לנו פה סחלב חם וטעים עם מיקרוגל מקרטע וגזיה 1? אשמח מאוד לעזרה!!! תודות מראש
 

גליגל

New member
לא ניתן לחמם שוב.

קורנפלור - חומר קשירה עמילני (הסמכת הנוזל). סחלב מכיל קורנפלור, אשר מתפרק בחימום נוסף ולכן לא תוכלי לחמם שוב. תוכלי להכין סחלב על הגזיה סמוך למועד ההגשה.
 

effyba

New member
ועוד עצה קטנה, להחליף חלק מהחלב

בשמנת מתוקה. זה מעלה את הסחלב "כיתה" - ואפשר להכין על הגזיה באותו האופן כמו עם חלב.
 

CArlicK

New member
רעיון מעולה!

ורק שתדעו שכבר גייסתי גזיה ובנזניה ופשוט נכין את זה כאן לפני בנזניה לאש חזקה וגזיה לבישול האיטי של אח"כ והקטע עם השמנת בהחלט ילקח בחשבון. תודה!!!
 
לא גזיה ולא בטיח רק מיקרוגל מספיק

תשימי חלב בכוס ותכניסי למיקרוגל בערך ל-2 דקות. זה שונה ממיקרו למיקרו עד שהחלב יהיה ממש חם על סף רתיחה. תקני אבקת סחלב אינסטנט (טעים מאוד אני משתמשת בזה קבוע) ושימי בין 3-4 כפיות בכל כוס ותערבבי, תבזקי למעלה שקדים, אגוזים, בוטנים, קוקוס מה שבא לך וכמובן קינמון. הכי פשוט שיש בלי שום צורך בגזיה ושום צורך בסחלב לבישול.
 

CArlicK

New member
לא, לא איחרת

רק יש פה כבר 2 תוסטר אובנים (לערמונים) גזיה, בנזניה והמון רצון טוב... :) תיזזתי חצי עולם בערך כדי להשיג הכל עוד היום.. אני טובה בלהציק.
 

dana29

New member
טעמתי את האינסטנט ואת הסחלב

שמכינים על הגז (של תלמה), אין מה להשוות, התלמה מנצח בגדול!!!!!!!!! אם את שוקלת לעשות את האינסטנט, תבדקי אותו קודם בבית.
 

CArlicK

New member
מה זה האינסטנט?

אני מכירה רק את תלמה (שגם לדעתי הוא מצוין) גם איתו אפשר במיקרוגל? אני כבר מבולבלת לגמרי...
 
אבקת סחלב מהירה שניתנת להמסה

בתוך מים חמים או חלב ללא גושים וטעים מאוד. עשינו השוואה בין שני סוגי הסחלב (תלמה, אינסטנט) ההשואה היתה בין חברות ומשפחה וכולם החליטו פה אחד שאבקת הסחלב אינסטנט טעימה יותר. על טעם ועל ריח אין מה להתווכח
 

CArlicK

New member
אני כבר משוגעת לגמרי מכם

אחרי 5 - מבטיחה לדווח איך יצא!
 

CArlicK

New member
נחשו איך היה?

היה זוועה
הסחלב די נשרף
אז הוספנו מלא סוכר וקנמון
למזלנו דוקא היום כמעט אף אחד לא היה פה
ומי שהיה לא ידע מה זה סחלב (הרב ממוצא רוסי מתקדם)
אז פשוט החליטו שסחלב זה לא כך טעים כי יש לזה טעם מוזר...
אבל הסברתי להם שפשוט לא יצא כל כך טוב....
אבל הערמונים יצאו מעולה
וגם התמרים עם הפקאנים שעבדתי עליהם באמצע הלילה
וגם העוגיות
טוב הגיוני - הם היו קנויות. שיהיה בטוח.
זהו. תודה על העזרה - מזל שלא תהיה עוד פעם...
 
למעלה