אספרגר אצל מבוגרים (מתבגרים)

../images/Emo53.gif אספרגר אצל מבוגרים (מתבגרים)

שלום אני מדש בפורום. אשמח לקבל עזרה, מעבר לאינפורמציה החשובה באתר א.פ.י. על אספרגר במתבגרים. יש לי ילדה חמודה, בת 20, שלאורך כל גידולה היו קשיים איתה, אך מעולם לא ידענו להגדיר את הבעיה, למרות טיפולים פסיכולוגיים במשך למעלה מ-15 שנה לא היתה לה אבחנה ברורה,היא אובינה כלקוית למידה אך סיימה י"ב שנות לימוד עם הרבה עזרה. רק לאחרונה בעקבות חשיפה תיקשורתית לאספרגר, ראיתי שכל הסימפטומים שמופיעים אצלה מתאימים לאספרגר. לאחר פניה ל-א.פ.י. פנינו לאבחן אותה , ואמנם לפני מספר חודשים אובחנה ע"י ד"ד רוני הגש מבי"ח נס ציונה כבעלת תיסמונת אספרגר. הגשנו בקשה לביטוח לאומי להכיר בנכותה, אך בין שביתה לעיצומים של הביטוח הלאומי, העניין מזדחל. מחפש אינפורמציה על מוסד שיקומי טיפולי שתוכל להשתלב בו בתנאי פנימיה ותוכל להכין את עצמה לחיים עצמאיים. קבלנו המלצה על מכון סאמיט בירושלים. אשמח לקבל כל מידע על האפשרויות העומדות בפניה / בפנינו על עתידה, וכן המלצה על מכון סאמיט או כל מוסד מתאים אחר. בתודה

החורזת**

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

לצערי איני יכולה להמליץ לך על מוסד שיקומי טוב וככלל ידוע שכל נושא הטיפול במתבגרים ומבוגרים הלוקים בתסמונת עדיין בחיתוליו ולכן לוקה בחסר. ולגבי מכון סאמיט, אין לי מושג לגבי שיקום תסמונת ספציפית זו, אך המקום ידוע לטובה בשיקום נפגעי נפש ובעיקר בגילאים צעירים (שלהי ההתבגרות ותחילת הבגרות). זוהי פנימייה טיפולית עם מיטב אנשי המקצוע וגישות חדשניות לשיקום בקהילה ויש לה מספר מסלולי שיקום.

למעלה