אפקט קרח על זכוכית

נגה אר

New member
../images/Emo53.gifאפקט קרח על זכוכית

הי לכם, אני עושה אפקט קרח על זכוכית עם חומר של חברת artidee שיוצא ממש יפה, אבל מה, כשאני שמה לקה קריסטלית, חלק מהאפקט אובד עקב כך. אולי יש לכם פתרון איך להגן על הכלי בזמן רחיצה (ידנית ועדינה בלבד, כמובן) וגם להגן על האפקט? ובאותה הזדמנות, אולי מישהו יוכל לייעץ לי איך אני יכולה להוסיף גוון לאפקט? איזה צבע מומלץ או שחייבים רק צבעי זכוכית שקופים? תודה מראש על כל התגובות והעצות. טלי

artshock

New member
............

לדעתי לא ניתן לצפות את האפקט בלכה (בכל אופן מנסיוני האישי) משום שהוא "מבטל" את הפעולה של הצורב זכוכית ומעניק לה שקיפות וברק שוב. לכן צריך לקחת בחשבון שגם אם משתמשים בצורב זכוכית טוב זה לא עמיד לנצח ודוהה בשטיפות. יש חומרים לאותו האפקט אחד מהם נקרא FROST-IT של דקו-ארט שזה חומר על בסיס אקרילי שניתן לגוונו ע"י צבעים אקריליים רגילים. החומר הזה מצריך אפיה לשם קיבוע,גם עליו אי אפשר לשים לכה וגם הוא דוהה בשטיפה. צריך לזכור שכל הכלים שנמכרים בחנויות שיש בהם שילוב של אפקט זה (שקוף עם זכוכית חלבית וכו) לא מיוצרים כך אלא עוברים התזת חול. בנוגע למגוון לצורבים אחרים הכי פשוט זה לבדוק על האריזה על איזה בסיס החומר ולפי כך להתאים את הצבע. בהצלחה

נגה אר

New member
../images/Emo70.gifמה שבעצם אפשר לעשות זה:

לעשות על הכלי אפקט קרח, לאפות לפי ההוראות ואז להדביק את המפיות. בגלל שאלו כלים שלא התכוונתי לאפות אותם עבור המפיות, אלא להשתמש בלכה קריסטלית, אני יכולה רק לצפות בלכה את המפית, מה דעתך? הסיבה שאני כותבת לך כך ולא שולחת מסר היא שאני בטוחה שאלו שאלות שעוד אנשים היו מעוניינים בתשובה עליהן. שוב תודה, טלי

artshock

New member
אם הבנתי נכון

את רוצה לצרוב את כל הכלי ואח"כ להדביק את המפית ורק אותה לצפות בלכה. אז ככה,צריך להיות מאוד מדוייק עם דבק המפיות (למרות שאם יש דבק אפשר למרוח עליו צורב אבל הגוון שונה) הרעיון נשמע טוב,אני עשיתי הפוך ז"א מפית ואח"כ צורב ועל המפית מרחתי עם מכחול עדין לכה מט (כלי שלא שטפתי רק נקיון עם בד) ואם אפשר שאלה,למה דוקא לכה קריסטאלית? היא לא מצריכה שכבה עבה וגורמת לבליטה? ובכלל כמה עמידה היא במים? מה שכן אני מאוד אשמח לשמוע על התוצאות החומר הזה ממש מדהים

למעלה