../images/Emo41.gif מידע על שיש
אז ככה, קודם כל קצת קידום מכירות לאיש שמצאתי סתם ככה בדפי זהב והשקיע בי, בלי שאני אקנה ממנו כלום, איזה חצי שעה בהסברים. מגיע לו,
איש נחמד. אני בהחלט אחזור אליו כשארצה לקנות. אחרי הקידום מכירות: שיש קיסר מגיע בפלטות של רוחב 1.33 מטר על אורך 3.03 מטר. הסטנדרט רוחב של שיש במטבח הוא 55 עד 65 ס"מ ולכן אנשי שיש כשהם אומרים מחיר למטר רץ הם מתכוונים "מטר רץ ברוחב עד 65 ס"מ עם קנט סטנדרטי של עובי 2 ס"מ" אם תיכננתם אי ברוחב כפול (כמוני למשל שהאי שלי ברוחב 1.2 מטר) אז המטר רץ מחושב כפול 2 כמובן. העניין הוא שאם בוחרים מידה שהיא לא 60 ולא כפולה של 60 (או 65) אז משלמים יותר מכפול כי יש הרבה חיתוך של השיש, שימו לב לזה בתכנון. למשל אם תתכננו את עובי השיש שלכם במטבח 80 זה יעלה יותר מלעשות את זה 120
טיפשי אך נכון. עכשיו המחיר שנותנים לכם הוא מחיר עם עובי קנט 2. לעובי קנט 4 יש מחיר אחר למטר רץ ולעובי קנט 6 מחיר אחר וכן הלאה. שאלתי על עובי קנט 4 כי הוא ידע את זה ב"שלוף" עובי קנט יותר מזה (אני רוצה 6 או 8) הוא צריך לחשב כמה שיש הולך לו על זה. המחיר לשיש קיסר מסוג א' (הכי יקר. יש גם סוג ב' ו-ג') הוא 850 ש"ח למטר רץ עם קנט 4 ס"מ. הבעיה היא שאי אפשר לתת הצעת מחיר לקנט 6 או 8 כי זה תלוי בתכנון המטבח... ככל שבעל המקצוע יכול לגמור את המטבח עם פחות בזבוז של לוחות שלמים - ככה זה יהיה זול יותר. הוא גם ממליץ לבדוק את המוצרים של אורפז שהם המתחרים של קיסר. הוא אומר שלא רק שהאיכות לא נופלת מקיסר אלא שבנסיון לחדור לשוק הם נותנים אחריות מורחבת על מקרים שקיסר לא נותנים, ושהמחיר זול יותר... בערך 700 ש"ח למטר רץ עם קנט 4 ס"מ. זהו. בקיצור, לא ממש עזר לי, אבל זה בכיוון. אני אחשב בתמחיר שלי מחיר כמעט כפול ליתר בטחון - 1600 ש"ח למטר.