באיתור מקום קבר

../images/Emo53.gif באיתור מקום קבר

בוקר טוב
אבי-סבתה של סבתי, יעקב הכהן טרופ, אותו הזכרתי כאן כבר, היה החייט הראשון של "מקווה ישראל". ביה"ס "מקוה ישראל" נוסד בשנת 1870. מאזכור שמו באנציקלופדיה של דוד תדהר, נובע כי הוא עלה לארץ מגרודנו, בילרוס, אך איני יודע מתי. ידוע לי רק שביתו (אולי היו עוד ילדים) נישאה לסב-סבתי, כאן בארץ (כנראה בירושלים) ושהוא (סב-סבתי) נולד ב - 1839, כך שאפשר לקבל מושג סביר (
) על גילו את האב. אפילו אם היא היתה צעירה ב - 5 שנים מסב-סבתי ואפילו אם היא נולדה כשאביה היה בן 20, הוא צריך היה להיוולד ב - 1824, ולפיכך נפטר, כנראה, בסביבות סוף המאה ה - 19. היכן, לדעתכם, ניתן יהיה למצוא את קברו? כמה בתי עלמין היו פעילים אז, והיכן? ארנון

ספרן

New member
תשובה מהשרוול

יש לשער שהוא נקבר באיזור תל אביב יפו. ביפו הייתה קהילה יהודית עתיקה - כך שברור שיש/היה שם בית עלמין יהודי פעיל. למיטב ידיעתי בתל אביב פעל בית העלמין הישן בתל יצחק. שם נקברו גדולי האומה כמו ביאליק וכו´. ישנו ספר "בית הקברות הישן בתל אביב", אך לפי התיאור בספריה הלאומית, בית העלמין החל לפעול רק ב-1902. שווה הצצה. כל הפרטים על בתי העלמין באיזור תל אביב נמצאים בגחש"א תל אביב, במשרדים ליד רידינג.

zazaza

New member
קבורה ב...

זכור לי משהו על קבורה ב"אזור" (על גבול חולון-תך אביב, קרוב מאוד למקווה) אבל רק מחר אני נפגש עם יודעי דבר בנושא. אני אעדכן אותך.

zazaza

New member
קצת..

אין לי כמעט פרטים "מאושרים" לגביו, אימי אומרת שזה היה כנראה בית קברות של מוסלמים (בניגוד למה שזכרתי) ושלא נראה לה כי היה פעיל אחרי 1900 ושדיין שדד ממנו דברים (?! אין לי מושג למה ועל סמך מה היא אמרה את זה, עוד לא היה לנו מספיק זמן ביחד כדי שאני אחקור את ההערה הזו...
)

כוכה

New member
הקבר הנעלם

ארנון יקר, מקוה ישראל נוסד והוחזק ע"י אליאנס - כל ישראל חברים. הארכיון שלהם בפריז ואומרים שיש בו מכמנים, בהשוואה כמובן לשמירת מסמכים של ארגונים אחרים מאותה תקופה. נסה שם.

למעלה