בבקשה

../images/Emo53.gif בבקשה ../images/Emo10.gif

שלום, מקווה שזה המקום הנכון לשאול. אני כבר הרבה הרבה זמן משתעלת, (עכשיו קצת הפסיק ב"ה), באוגוסט עשיתי צילום חזה וכו', הרופא שלי לא היה מרוצה מהצילום חזה, משהו בריאות הראה שפתח הריאות גדול יותר ממה שצריך להיות (לא ממש הובן הרופא) שלח אותי לרופאת ריאות, והיא גם לא היתה מרוצה.. שלחה אותי לCT חזה, ולפקודים מלאים של ריאות עם דיפוזיה ועוד. את ה-CT ביצעתי, הבנתי מהאחות באותו מכון, שהתוצאה לא הכי טובה
. מחר אני צריכה לעשות את הבדיקה הזו: תפקודים מלאים+דיפוזיה+אוקסימטריב במאמץ... מה זו הבדיקה הנ"ל? איך מבצעים אותה? מיותר לציין שאני בלחץ מהבידקה הזו?
אנא ספרו לי על הבדיקה הזו, איך כמה ולמה. אם צריך לדעת מה תוצאות ה-CT אשמח לרשום.

אין לך מה לדאוג

ממש אין לך מה לדאוג - אלו בדיקות לא חדרניות שלא מלוות בשום תופעת לוואי - יושבים ונושמים כמובן צריך שיתוף פעולה

צריכה עזרה, הבהרה, הדרכה כל מה שאפשר לקבל

כאמור עשיתי את הבדיקת תפקודי ריאה ודיפוזיה וכו' ... כמובן שגם הם לא יצאו טובות... \הייתי היום אצל הרופאת ריאות בחזרה...הראתי לה את התשובות.. לטענתה זה כנראה סוג של דלקת לא מוגדרת, רוצה שאעבור איזו בדיקה פולשנית לדבריה משהו שדומה לביופסיה שצריך לקחת מהריקמה דוגמית ולבדוק, כדי לדעת מה סוג הדלקת הזו... (אמרתי כבר שאני לא מאמינה שזו דלקת?) לשאלתי איך המחלה נקראת אם יש לזה שם, למרות שהיא לא יודעת איזה סוג דלקת אז היא רשמה את זה (בתקווה שהבנתי את כתב ידה) interstitial lung dis בסיכום ביקור שרשמה לרופא משפחה שלי, רשמה שני סוגי בדיקות / מחלות לבדיקה, ועל ידם שמה את סימני השאלה... ואלו הן המחלות/בדיקות שרשמה trans bronchial biopsy Mediastinoscopy אני כבר עשיתי בדיקה באינטרנט לגבי המושגים האלו... התשובות וההסברים לא היו הכי טובים ונחמדים.. ברצוני לדעת בבקשה, איך הולכים ומה תהליך ביצוע הבדיקה הזאת... היא אמרה משהו אולי בניתוח, כלומר לא היה חד משמעית לאיך מתבצע... מיותר לציין שאני כבר בלחץ? אני פוחדת מבדיקות כואבות וכו'... האם זה הולך להיות אם הרדמה, פתיחת החזה או מה שזה לא יהיה.... אשמח לקבל כל אינפורמציה שיש... דרך אגב, לפני שיצאתי ממנה שאלה אותי איפה אני עובדת.... כמה זה קשור לכל העניין הזה? לידיעה אני עובדת כעוזרת מנכ"ל בחברת הייטק, ככה שאני הרבה מול מחשבים... זה קשור/שייך?
רבה רבה רבה על כל עזרה...

סליחה הרבה זמן

המונח דלקת לא כל כך מתאים לסוג המחלות האלו. לפי התאור זו מחלה אינטרסטיציאלית של הריאה (= מחלה של הרקמה הריאתית ) בניגוד למחלת האסטמה אשר מתמקדת בדרכי הנשימה אשר מובילים אוויר לדרכי הנשימה. בדיקת הדיפוזיה הירודה מראה שיש בעיה בחילופי הגזים ז"א כניסת החמצן ופליטת דו תחמוצת הפחמן דרך הנודיות בדרך כלל צריך לעשות בירור לשם אבחנה והולכים מהקל אל הכבד צריך לעשות ברונקוסקופיה עם ביופסיה טרנסברונכיאלית ז"א דרך הברונקוסקופ מכניסים צינורית אשר בקצה יש מן צבת בכדי לדגום חלק מהרקמה הריאתית. אם הבדיקה לא אבחנתית עושים מדיאסטינוסקופיה עם יצירת פתח מלכותי בבית החזה בכדי לדגום את הריאה. בכל בדיקה כזו נותנים חומר טישטוש כך שלא מרגישים ולא זוכרים מהומה. לגבי השאלה מה עיסוקך - זו שאלה מאד חשובה כי ישנם מקצועות אשר בהם העובד נחשף לחומרים מסוכנים אשר יכולים לגרום למחלות אינטרסטיציאליות. אפילו היותך כעת פקידה - צריך לתחקרך בכדי לברר האם באמת לא הייתה חשיפה לחומרים מסוכנים צבא?? תחביבים??

../images/Emo51.gif על התשובה, יש לי תשובות ושאלה נוספת

ברשותך. בצבא לפי מה שאני זוכרת לא הייתי ליד חומרים מסוכנים כל שהם, שירתתי באזור השטחים (חברון וכו') .. תחביבים, כמה זה מסוכן לא יודעת, אבל קריאה כתיבה, ומתעסקת קצת באומנות רק שקרוב לשנתים לא עשיתי כלום עם זה
... במרפאת ריאות בבית חולים שאני מתחילה להיות מטופלת בו, ביקשו שאעשה את הבדיקה מיפוי ריאות בגליום, הרופא לא ידע להסביר לי כיצד מתבצעת בדיקה זו... ואני קצת חוששת, אשמח לדעת כיצד נעשית הבדיקה הזו בדיוק. ישנם רופאים שאומרים לי כבר לעשות את הברונכוסקופיה, ויש כאלו שאומרים לי בינתיים לא... מיותר לציין שאני כבר לא יודעת מה לעשות, נכון? איך אפשר כמה דחוף לעשות את הבדיקה הנ"ל?
על כל עזרה..

עוד הבהרות

עוד שאלות: אומנות במה??? צורפות?? חשיפה למתכות?? מיפוי גליום זו בדיקה לא חודרנית איל לך מה לדאוג זה בודק קליטה של גליום באזורים דלקתיים האם הזכירו את המילה "סרקואידוזיס" ברונקוסקופיה בהחלט אין דחיפות - אך בשביל להוכיח בדיוק איזה מחלה אינטרסטיציאלית יש לך צריכים רקמה שניתן ללקיחה ע"י ברונקוסקופיה כאשר יהיה לך תשובה של מיפוי גליום אני מציעה לבוא אלינו לעשות בדיקת כיח. תוצאות הבדיקה שלנו יחד עם תוצאות מיפוי גלוים יכולים לתת בהחלט כיוון מוגדר יותר האם עשית בדיקה ACE??

../images/Emo51.gif והנה עוד תשובות ../images/Emo13.gif

אני מתעסקת באומנות של צביעה, ציור וכו', בכלל לא קשור למתכות למינהם. הרופא ריאות בבית חולים שאני מטפלת הזכיר את המילה הזו של "סרקואידוזיס" , רק שהוא לא היה בטוח.. ואצל רופא אחר שאני גם בבדיקה אצלו (באופן פרטי)לא הזכיר את זה אבל ביקש ממני ללכת לרופא עיניים, ורשם לרופא עיניים מה לבדוק שם בדיוק, אם תרצי אוכל לרשום לך מה הוא ביקש. מה זה הבדיקת כיח? אף אחד מהרופאים לא ביקש את הבדיקה הזו ACE, מה זה בכלל? שולחת לך מסר ליותר פרטיים אישים וגלויים
על כל עזרה..

למעלה