בבקשה...

גולדי 25

New member
../images/Emo53.gif בבקשה...

כעת גמרתי להוציא גזרה. עכשיו אני רוצה טיפים לתפירה... הגזרה בגודל הסופי, ללא תפרים, יש לכן פטנט לבטל את השימוש בגלגלת?? (ולא פתרון במכלב, אני רוצה שירוץ לי...) ואולי עוד פטנטים שייקלו עלי את העבודה?? איך מחברים רוכסן אמריקאי בקלות??? למדתי רק עם הרגלית של ברנינה, ואין לי ברנינה... תודה לכל הנדיבות פה אתן מקסימות ותמיד עוזרות

טיפים

לגזירה: לפני שאת מניחה את הגזרה על הבד הוסיפי תוספות תפרים של 1 ס"מ לכל החלקים. למקומות בהם תחברי עיבודים הוסיפי רק 7 מ"מ. למכפלת - תלוי. יש מכפלות של 4 ס"מ, ויש פחות. תלוי בדגם. הקפידי לסמן את כל מקומות החיבורים - הפיקים. כשאת מניחה את הגזרה עם התוספות על הבד, שימי עליה משקולות ולא סיכות, כי הסיכות מעוותות קצת את הבד. סמני את הגיזרה מסביב בגיר חייטים, בדיוק על גבולות הנייר. גזרי בדיוק לפני סימני הגיר, כך שעל הבד הגזור לא יראו את הגיר. גזרי 5 מ"מ פנימה בכל סימוני הפיקים. בתפירה הקפידי לתפור בדיוק ס"מ אחד מקצה הבד. וואלה. לתפירה: אל תכליבי כלום. חברי את הבדים זה לזה בסיכות ניצבות לקצה הבד, לא מקבילות. כך, אם את עולה על הסיכה עם המחט, היא לא תישבר. מה זה רוכסן אמריקאי?

הדור

New member
גולדי../images/Emo140.gifאין בתפירה טובה,ולא יהיו קצורי דרך

אם תמהרי מדי ,ותצטרכי לפרום פעם אחר פעם אז כדאי לפתור לאט ונכון. תני לעבודה את הזמן שלה!!!!!!

גולדי 25

New member
תודה רבה לך השכנה של...

האמת כבר גזרתי את הנייר מדויק לפי הגזרה. הרעיון של המשקולות מוצא חן בעיני מאד, אחפש תחליפים לזה. לסמן פיקים - בוודאי (עד לא מזמן לא ידעתי שכך קוראים לזה... ) ואת כיוון הסיכות - ודאי ובוודאי, תודה על הרעיונות רוכסן אמריקאי - זה תופרים היום, שהוא נסתר ולא רואים את השיניים שלו , כאילו תפור הפוך, מכירה?? הבנתי שגם לזה יש פטנטים את פשוט

יהיה לך יותר מהר וקל לעשות גזרה חדשה

שכוללת את תוספות התפרים, מאשר לעבור עם גלגלת וקופי. גם התפירה מדוייקת יותר עם תוספת תפר אחידה. הרוכסן שאת קוראת לו אמריקאי הוא רוכסן נסתר. חייבים לתפור אותו עם רגל מיוחדת שאפשר להרכיב על כל מכונה, לא רק על הברנינה. הרגל הזו זמינה לקניה בכל מקום שעוסק בזה.

גולדי 25

New member
רגע.. את מתכוונת לרגלית

המיועדת לרוכסן רגיל??? או כזו שהבליטה של הרוכסן הנסתר עוברת באמצע??? כי רגלית לרוכסן רגיל יש לי, תודה על כל העיצות

אני מתכוונת לרגלית לרוכסן נסתר, והיא עולה

כמו רגליים אחרות למכונות ביתיות. ברגע שתהיי חנות ותראי את הרגלית, תביני מיד למה הכוונה, וגם תוכלי לשאול שם כמה היא עולה. בכל מקרה היא עולה פחות מלמסור את הבגד לתופרת שתכניס לך רוכסן.

טובה ב

New member
הרגלית המיוחדת לרוכסן

נסתר היא לא הכרחית, יכול להיות שיותר קל לעבוד איתה, אבל תפרתי עם הרגלית הכפולה הרגילה לפחות כמה מאות רוכסנים נסתרים עד היום וזה ממש בסדר.

רות מלר

New member
משקולות- אני מניחה ספרים

לאורך קו הגזירה במרחק שמאפשר תנועה לה עם המספריים

גולדי 25

New member
רעיון טוב....

מה את מתכוונת לאורך קו הגזרה, כאילו שהדביקו אותה לבד עם סלוטייפ?? רעיון נפלא

רות מלר

New member
קו הגיזרה

להניח את אורך הספר במרחק של כ- 8 -5 ס"מ משולי הגיזרה, כך שתתאפשר גזירה נוחה כשהספר שומרת על יציבות הקונסטרוקציה נייר בד

lirola

New member
לי אין רגלית לנסתר

ואני תופרת עם רגילה ויוצא יופי. טוב לפחות כמו עם הרגלית המיוחדת, משום שהרגלית היחידה רחבה ואפשר ממש להשטיח את הרוכסן ולהיכנס מאוד קרוב לתעלה שלו.

שש שבע

New member
אפשר לתפור נסתר ברגלית של רוכסן רגיל

בלי בעיות, מכיון שבצד שתופר את הרוכסן אין בכלל מתכת, ואפשר לקרב את המחט כמה שאפשר, אבל מכיון שאין מסילה וזה חופשי, זה לוקח זמן עד למיומנות מלאה, וזה עובד, באותה רגלית אפשר גם לתפור סרט פספול, למרות שיש רגלית מיוחדת לפספול. אבל ברגלית מיוחדת יש מסילה לשיני הרוכסן, והתפר אחיד ומהיר בלי חשש שמשהו יזוז.

lirola

New member
זה מאוד קל

לא למדתי את זה בקורס, פשוט לקחתי חצאית שלי שיש בה רוכסן נסתר, הפכתי את הרוכסן לצד השני, וראיתי היכן תופרים, שזה בערך מילימטר מהשיניים של הרוכסן, אם תופרים קרוב מדי לשיניים, את עשויה לתפור את השיניים עצמן ואז הרוכסן לא ייסגר. ברגע שתראי איך הרוכסן מונח על החצאית (או כל בגד אחר) את תראי לבד כבר איך להניח אותו כדי לתפור. אני תמיד תופרת צד אחד מלמעלה עד למטה ואז מסדרת את החצאית יפה בחלק התחתון של הרוכסן ומכניסה סיכות בהתאם, ותופרת את הזרוע השניה של הרוכסן מהחלק התחתון לעליון. ככה תימנעי ממצב שבו יש גבעות בבד. (זו הדרך שלי, ואולי למומחיות יש דרך יותר טובה כמובן) אבל זה עבד. אחרי שהנחת את הצד הראשון של הרוכסן במקום וחיברת סיכות, פשוט תתפרי עד למטה, עשי חיזוק. ואז שימי סיכות לצד השני של הרוכסן מהצד התחתון ותתחילי לתפור. עוד דבר שחשוב לשים לב-יש מעצור לרוכסן והוא צריך להגיע מילימטר מתחת לחגורה של החצאית ,אחרת יראו לך את הגוף דרך חור שייווצר משום שהרוכסן לא ייסגר עד הסוף (כיוון שהוא לא תפור עד הסוף) מאוד מעצבן לגלות את זה אחרי שכל החגורה כבר תפורה. אבל מזה לומדים!

susitas

New member
קניתי לאחרונה רגלית כזו ב24 ש'

ברח' השומר 4 ת"א בזמנו היא עלתה 40 ב'אבנט' בר"ג, וכעת אין להם. בכל אופן, עם הרגלית זה ממש קל.

למעלה