בבקשה!!

כנף

New member
../images/Emo53.gif בבקשה!!

אני יודעת שאני מפרסמת את הבעיה הזאת בכל פורום אפשרי, אבל עד עכשיו, לא הצלחתי למצוא לזה פתרון, אני נואשת, ומה לעשות, זה דחוף לי
אז לבעיה: (ICQ) ניסיתי להתקין לא מזמן את ICQ 2001a (פעולה טפשית), ולמזלי הרב, הפסקתי את ההתקנה באמצע. מה שקרה זה, שכמה רכיבים נוספו לתוכנה, ורציתי להסיר אותם. ראיתי שיש בהוספה/הסרה של תוכנות, את ICQ2001a (בנוסף ל- ICQ), אז חשבתי שאפשר להסיר את זה בלי לגרום להרס עצמי. ואכן, כשעשיתי את זה, קפצה הודעה ששאלה אם אני רוצה להסיר את הרכיבים שנוספו לתוכנה- עם הורדת הגירסא הזו (=אם אני רוצה להסיר את מה שנוסף ל ICQ שלי, כשהורדתי את הגירסא ה- 2001- ומזה מובן, שהכוונה היא לתוספות בלבד!). אישרתי את ההודעה, והפריטים נמחקו. חשוב לציין, שבזמן המחיקה, ה-ICQ שלי היה מופעל, ולא נראה שזה היווה בעיה. בעיה נוספת צצה לי, המחשב נהיה מאוד איטי, לכן, לאחר סיום ההסרה, סגרתי את כל התוכנות, עשיתי ניקוי דיסק (שעזר חלקית), ושאר ניסיונות לשפר את המצב, ואז ניסיתי לחזור ולהפעיל מה שסגרתי. (יש אולי עוד עצות לשחרור האיטיות?) מה שקורה זה, שה ICQ לא עולה לי. כשאני מנסה להפעיל אותו, עולה לי הודעה: ICQ failed to Initialize the communication module אני לא יודעת מה לעשות, זה מאוד דחוף לי! עוד דבר, יש לי עוד שני עותקים אחרים של תיקיית ה- ICQ במחשב, משום מה. (לא יודעץ למה אני אוגרת אותם...- אולי כי פעם הם הצילו אותי ), ובניסיון הפעלת התוכנה מאחת מהם, נרשמה לי הודעה כזאת: הקובץ ICQCORE.DLL מקושר לייצוא חסר GetCountryCode@@YAFPBD@Z?:ICQMUTL.DLL אז אולי אפשר להוריד מאיזה מקום את הדבר החסר הזה? או שיש אפשרות לשלוח לי אותו? או רעיונות אחרים?? המון תודה לכל מי שינסה לעזור לי!!! כנף

ofda

New member
אל נא תיגדע כנפך...

ואל תיבושי... הנחות/תשובות ראשוניות: - אין ספק שהתקנת/הסרת תוכנה כאשר היא פועלת - היא תרגיל רע, ולא משנה איזו תוכנה. - הדרך היעילה ביותר ל "שחרור" ו"החזרת" הזיכרון למחשב היא ביצוע "אתחול קר", דהיינו - כיבוי *פיזי* של המחשב -> הפסקת שתיה -> הפעלה מחדש. כל שאר הפעולות שעשית הן טובות, אך לא מספיק. שאלות/הצעות: - האם ניסית להסיר *לחלוטין* את ה-ICQ? אם לא - פשוט עשי זאת! לפני כן - גבי את הספריה המכילה את בסיס הנתונים של התוכנה (רשימת החבר´ה שלך, ההיסטוריה וכו´). אפשר להיכנס לתהליך המדוייק, אם תרצי. - לאחר הסרת התוכנה *לחלוטין* - התקיני מחדש. - לאחר מכן - בעיות הקבצים החסרים צריכים להיעלם. אם הם עדיין קיימים - השליכי את המחשב (סתם....
זה לא באמת יקרה!) - מה זה ניקוי דיסק? האם מדובר על Scandick ו - Defrag? אם לא - אז אלה הפעולות שצריך לעשות *בנוסף* לניקוי מקבצים מיותרים/זמניים, שהוא טוב בפני עצמו. אנא שובי ועופפי לכאן אם עדיין לא יצא מכל מה שאמרתי משהו טוב... בהצלחה! אופיר http://ofir.tayind.com/dw

כנף

New member
כנפי לא תיגדע, אבל...

לא רציתי להסיר לחלוטין את התוכנה ולהתקין מחדש... האמת היא, שאני לא יודעת מהן ההשלכות המדויקות של ההסרה וההתקנה המוחלטות האלה, למרות הגיבוי. כלומר, הרי לאחר ההתקנה מחדש, למרות הגיבוי, יקרה משהו, לא? דוגמא: מספר הודעות שנשלחו אלי, ושלא פתחתי אותן עדיין (אך נשמרו כבר במחשב זה, מה שאומר, שלא יעזור אם אכנס ל ICQ שלי דרך מחשב אחר- מההודעות האלה אני יכולה לשכוח), האם נכון שלאחר הסרה והתקנה מחדש יתחפפו ההודעות האלה לאנשהו בעזאזל?? ועוד כהנה וכהנה. כמו למשל: אצטרך לבקש אישורים ע"מ להכניס אנשים מחדש לרשימה? (למרות שבעצם יש לי אותם כבר?), ועוד אלף ואחת דברים קטנים- שאחסוך מעצמי לפרט, ומכם לקרוא- שאני לא מעוניינת להיתקל בהם!!! (וזה חשוב לי שאני לא אתקל בהם, בלי לפרט את הסיבות, כאמור) זו גם הסיבה שאני *נרעשת* מזה כ"כ (מילה של עיתונים
). אחרת, במקום להסתבך עם תשובות, הייתי עושה את זה מראש! אין אולי איזו אפשרות של שחזור, או משהו כזה??? עוד דבר, כיבוי פיזי של המחשב- התכוונת לכיבוי לגמרי? כי (ואמנם לא ציינתי את זה בהודעה המקורית, אך זה מה שקרה) איתחלתי את המחשב באיזה שלב שם. סתם בשביל לתת לו להרגע ממני (ומיצר ההרס שלי) קצת.
ניקוי הדיסק שהתכוונתי אליו, היה הדבר המינימלי שנקרא ´ניקוי דיסק´, שבמאפיינים של סיפריית C. כל מיני פעולות חיוניות אחרות, אני גם עושה מידי פעם, אבל בלי קשר למה שקרה עכשיו. תודה על הניסיון לעזור, ועוד יותר אם גם יצא לי משהו מזה, בסופו של דבר!!
וסליחה שלוקח לי עמוד שלם, כדי להסביר שבעצם אני עדיין תקועה עם הבעיה, בלי לדעת מה לעשות
כנף, עדיין שבורת כנף.

ofda

New member
לכנף הנרעשת...

- כשמתכנתים של מיקרוסופט נוסעים ברכב, והוא נתקע, ומחליט לא להמשיך ליסוע - הם פושט סוגרים את כל החלונות, יוצאים מהאוטו, נכנסים ומניעים מחדש... - לצערי, כאשר מדובר על Windows - צריך לאמץ גישה זו. ע"מ "לקנות" בחזרה את הזיכרון - הדרך היחידה היא כיבוי פיזי של המחשב. רק כך כל התוכנות מחזירות את הזיכרון (נכון, תוכנות רבות מתנהגות "בסדר" ומשחררות זיכרון עם כיבויין, אך רבות לא עושות כך). - כנ"ל לגבי הסרה/התקנה. את לעולם לא תצליחי לשחזר את כל השינויים/תוספות/הורדות שבוצעו במערכת שלך ע"י תוכנה מסויימת שהתקנת. כל מיני DLLs שהתוכנה מתקינה, תוספות ושינויים לרג´יסטרי וכו´. אין סיכוי בפעולה ידנית לשחזר כל זאת. - לכן - הדרך היחידה שהיא גם הבטוחה, היא להסיר את התוכנה, ולהתקינה מחדש. - עשי גיבוי לספרית ה- ICQ, והגיבוי אמור לשמור את כל החומר שהיה לך עד כה. עשיתי את התהליך פעם אחת, והוא עבר בהצלחה (כמובן שאי אפשר לחתום על כך). - המאמר הזה מסביר את אופן ביצוע הגיבוי ב- ICQ - ואילו זה - איך מגבים את ההיסטוריה וה - Contacts בהצלחה, אופיר http://ofir.tayind.com/dw

כנף

New member
אופיר, ../images/Emo51.gif

אני אנסה, בתקווה שלא אסתבך בדרך.. (מקסימום אמשיך להיות נודניקית
) אם אני מסירה ומתקינה מחדש, אני אמורה לבקש אישורי-משתמשים מחדש?

כנף

New member
אוף, כמה בעיות לבנאדם אחד...

הלכתי להוספה/הסרה של תוכניות, בחרתי ב-ICQ, ולחצתי על הסרה. קפצה שאלה אם אני בטוחה שאני רוצה להסיר, ואישרתי אותה. בשלב זה, רצו קוביות כחולות כאלה עד סוף השורה שלהם (כמו בכל התקנה, הסרה, העתקה של קובץ גדול, וכו´..), וזהו. ההודעה של ה- Uninstall נעלמה, והיה נראה שהפעולה נתקעה באמצע, כי נפתח משהו שלא הספקתי לראות, ונעלם מיד. חיכיתי קצת, אבל לא קרה כלום, אז הלכתי לבדוק אם התוכנה באמת הוסרה, או שלא.. ראיתי שהיא עדיין קיימת, ועכשיו אני לא יודעת איך להסיר אותה. אם אני מנסה להסיר שוב (ICQ עדיין נמצא ברשימה של התוכנות בהוספה/הסרה), נכתבת לי ההודעה הבאה: |הדגשUninstalling Error error opening file icq2000b.log this file is necessary to perform uninstall. press OK to quit uninstall ויש רק אפשרות לאישור. מה אני עושה?? תודה!

כנף

New member
Uninstalling Error ../images/Emo15.gif

Uninstalling Error error opening file icq2000b.log this file is necessary to perform uninstall. זו הודעת השגיאה, מקודם נכתב לי "|הדגש" בטעות.

ofda

New member
הרבה בעיות, אבל מעניינות....

כנף - ההתקנה לא הסתיימה כמו שצריך, מכיוון שהקובץ שמספר לתוכנה מה להסיר ואיך - לא קיים (זה קובץ ה- LOG שחסר). למרות שקשה לי להאמין - תנסי לעשות חיפוש זריז במחשב אחר הקובץ icq2000b.log. אם לא מצאת - מה שהייתי עושה במצב זה (שאין כל כל מה להפסיד) - זה להתקין בכל מקרה מחדש. תנסי ושובי אלינו? אופיר http://ofir.tayind.com/dw

כנף

New member
תודה אופיר!!

אם הבעיות שלי מענינות, אני לא צריכה שום דבר יותר מזה
עוד אשוב עם התוצאות.. נראה לי שדברים מתחילים להסתדר לי

כנף

New member
../images/Emo41.gifרק רציתי לספר ש...../images/Emo41.gif

שהתגברתי על כל הבעיות! גם על אלה ששאלתי פה (ושם) איך להתגבר עליהן, וגם על אלה שכבר לא שאלתי, כי נמאס לי... מי שמתענין בפרטים, מוזמן להכנס לכאן. תודה לכל מי שניסה לעזור לי פה!! במיוחד לאופיר, שגם הראה את זה
ושוב
כנף

ofda

New member
אחלה! (מחשבים זה עם ../images/Emo64.gif לא?)

סתם. מה היינו עושים בלעדיהם?...

כנף

New member
פותחים וסוגרים כל היום את ה

חלונות, או יוצאים לחצר לתפוס קצת
, ולקטוף כמה
ים ודי

darkstar

New member
או קי...

אם הצלחת ככה להרוס icq אז זה כבר כישרון אבל לא משנה תמחקי ידנית את כל הספריה ממש לגמרי מההארד דיסק ואם הוינדוס לא נותן אז בהתחלה של המחשב כשהוא מתחיל לעלות תלחצי f8 את תגיעי לתפריט בו תבחרי command prompt ושם תעשי: del c:\progra~1\icq\*.* ואחרי זה rmdir c:\progra~1\icq ואז תעשי ריסטארט ותריצי תוכנה שנקראת reg cleaner אם אין לך אותה תבקשי ממישהו בפורום. לאחר מכן תתקיני מחדש icq

כנף

New member
היי, darkstar... ../images/Emo6.gif

חבל שלא קראת קודם את כל התגובות, כי כבר הצלחתי לסדר את הבעיה בעזרתם של אנשים טובים, ושל כמה מהניסיונות שלי, שבמקרה הצליחו
ותודה על המחמאה! אני יודעת שאני נורא כשרונית

למעלה