בבקשה

בָלבָל

New member
../images/Emo53.gif בבקשה

שלום שוב, רציתי להתחיל לסרוג את הסמיכה הזו. התחלתי במשהו קטן עם 20 שורות כי חבל לעשות משהו כלכך ענק ולא להצליח.... אבל הסתבכתי. אז כתבתי פה את ההוראות בעיברית, מבקשת עזרה אם תרגמתי נכון, אם הבנתי נכון.... ויש קטעים שלא הבנתי בכלל... דבר נוסף, לא הבנתי איך עושים פיקוט (עבדתי עם ההסבר בשיעור 5). http://crochet.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?zi=1/XJ&sdn=crochet&zu=http%3A%2F%2Fwww.karpstyles.com%2Fcrochet%2F3strandAFG.html העתקתי לפה מהקישור כדי שיהיה נוח... Using 3 strands of yarn together, ch98 להשתמש ב3 חוטים ביחד, לסרוג 98 עיני שרשרת Row 1: sc in 2nd ch fr hk, *sk next 3 chs, dc(ch1, dc)4 times in next st, sk 3 chs, sc in next ch* repeat from * to * across, turn שורה ראשונה: חצי עמוד בעין ה2. *לדלג על 3 עיניים, 4 עמודים בעין הבאה (4 עמודים באותה עין), לדלג 3 עיניים, חצי עמוד בעין הבאה* לחזור מ* ל* בכל השורה. Row 2: ch6, sc in 3rd dc of shell, ch3, sk rest of shell, dc in sc, *ch3, sc in 3rd dc of shell, ch3, sk rest of shell, dc in sc* repeat from * to * across. Turn שורה שניה: 6 עיני שרשרת, חצי עמוד בעין של העמוד השלישי של הצדפה, שלוש עיני שרשרת, לדלג על שאר הצדפה, עמוד בחצי עמוד, *3 עיני שרשרת, חצי עמוד בעמוד השלישי של הצדפה, שלוש עיני שרשרת, לדלג על שאר הצדפה, עמוד בחצי עמוד* לחזור מ* ל* בכל השורה. Row 3: RIGHT SIDE ch1, sc in first st, *sk next 3 chs, dc(ch1, dc)4 times in next st (Shell made), sk 3 chs, sc in dc * repeat from * to * across, turn שורה שלישית: בצד ימין (של הסריגה?) עין שרשרת אחת, חצי עמוד בעין ראשונה, *לדלג 3 עיניים, חצי עמוד 4 פעמים באותה עין של חצי עמוד (יוצא צדפה), לדלג 3 עיני שרשרת, חצי עמוד בעמוד* לחזור מ* ל* בכל השורה. Repeat rows 2 and 3 ending with row 2 until work meansures 61 inches. You can make it longer or shorter just by adding or subtracting rows. החלק הזה ברור לא לסגורDo not finish off. Edging Right side facing you. ch1, sc in first and each st across to last st, work 3 sc in corner st, sc along other edges in same way, working 3 stitches in each corner. Join to beg sc with sl. סיום צד ימין פונה אלי, עין שרשרת, חצי עמוד בעין ראשונה ובכל עין מתה עד העין המתה האחרונה, 3 עיני שרשרת בפינה של עין מתה, חצי עמוד ל... אוף טוב פה הסתבכתי כבר... צריכה עזרה... ומה הכוונה ב Finish off (אולי הכוונה לפיקוט שלא הבנתי?) תודה וסליחה על הטירחה...

בָלבָל

New member
שכחתי להגיד למה בעצם הסתבכתי

כי השורה ממש הצטמקה, עם כל הדילוגים האלה... לא היה נראה לי הגיוני... אולי כשמדלגים צריך לעשות עין על כל דילוג? תודה...

צריכות לצאת לך כל הזמן אותן שורות

עם אותו מספר עיניים כדאי שתספרי. אם יש לך פחות סימן שצמצמת ולא עשית נכון לפי ההוראות. מניפות: מנסה לעזור: שורה 1: 98 עיני שרשרת. שורה 2: חצי עמוד בעין השניה, מדלגים על 3 עיני שרשרת, 4 עמודים בעין הרביעית, מדלגים על 3 עיני שרשרת, חצי עמוד, מדלגים על 3 עיני שרשרת, 4 עמודים, מדלגים על 3 עיני שרשרת, חצי עמוד. ככה עד סוף השורה. שורה 3: 6 עיני שרשרת, נכנסים בעמוד השלישי של הצדפה וסורגים חצי עמוד, 3 עיני שרשרת וסורגים עמוד לתוך חצי העמוד מהשורה הקודמת, 3 עיני שרשרת. סורגים ככה עד סוף השורה. שורה 4: עין שרשרת באוויר, מדלגים על 2 עמודים של הצדפה, נכנסים בשלישי וסורגים 4 עמודים, מדלגים על 3 עיני שרשרת ונכנסים לתוך העמוד מהשורה הקודמת וסורגים חצי עמוד. ככה עד סוף השורה. לחזור משורות 1 עד 4 כל הזמן. אם יש לך שאלות אני כאן בשעה הקרובה.

עכשיו כשאני קוראת את ההוראות

שכתבתי לך אני חושבת שיהיה יותר יפה עם תעשי 5 עמודים במקום 4 בצדפה. ככה תמיד יצא לך שאת תופסת את העין האמצעית וזה לא נראה משונה.

בָלבָל

New member
תודה רבה רבה! לצערי אני בעבודה

אז לא יכולה לנסות עם ההוראות שלך, אבל אנסה ברגע שאגיע הביתה. נראה לי שסה"כ הבנתי את ההוראות נכון... לא יודעת.. .אולי פשוט חייבים לעשות את כל ה98 עיני שרשרת...

בואי תנסי לסיים את כל השרשרת

שנתנו לך וזה נראה לי שמיכה ברוחב מאד קטן מוזר. אבל אולי זה כן בסדר . סיימי 4 שורות כמו שכתבתי לך ונדבר.

בָלבָל

New member
זה מיועד לתינוק/ילד נראה לי

תודה שוב, אני אנסה באמת לסיים 4 שורות שלמות!

בָלבָל

New member
לפי ההסברים של "סתם מבקרת"

שהיא ממש לא סתם בעצם יש 5 עמודים בתוך העין. כל הכבוד לך שהצעת את זה מהראש

סתם מבקרת

Active member
בשורה השניה חמישה עמודים עם עין

ביניהם. כתוב: עמוד (עין, עמוד) 4 פעמים כלומר לסרוג את מה שבסוגרים 4 פעמים

בָלבָל

New member
סליחה אבל

לא בטוחה שהבנתי
(השורה מההתחלה) חצי עמוד בעין השניה, מדלגים 3 עיניים, עמוד ואז עין עמוד עין עמוד עין עמוד עין עמוד, דילוג 3 עיניים, חצי עמוד.... ככה?? אז העמודים כן הולכים באותה עין אבל גם יש ביניהם עין?

סתם מבקרת

Active member
Finish off = סיום. הכוונה לא לנתק

את החוט ןלהמשיך את הגימור מסביב ST = עין SL = עין מתה

tatia

New member
ציירתי לך תרשים של הדוגמא הזאת

אולי זה יהיה לך קל יותר להבין.

בָלבָל

New member
ואוו איזה השקעה תודה תודה!

זה קצת עוזר אבל זו פעם ראשונה שאני מסתכלת על תרשים, אבל ככה אלמד גם לקרוא תרשימים
אתם פורום נפלא! תודה!

tatia

New member
תרשימים זה א-ב של שפה:) לאט לאט

תלמדי, ותראי כמה שזה קל:)

בָלבָל

New member
היי לכן! באתי לעדכן.. על כישלון..

לקחתי 3 חוטים בצבעים שונים... והיה לי מאוד קשה לסרוג, עבה מידיי וקשה למצוא את העין... הסתבכתי... ואז הבנתי מה הבעיה, התאורה שלי בבית ממש ממש לא מספיקה לסריגה!! התחילו לכאוב לי העיניים. אז הפסקתי (גם אחרי שהחלטתי לעבור ל2 חוטים בהירים וסרגתי רק את השרשרת). אז עכשיו אני אחכה או להוסיף לי פה מנורה או לשישי-שבת שאני לא עובדת ואוכל לסרוג באור יום... מבטיחה לשגע אתכן ולעדכן כשיצא משהו! לא התייאשתי (עדיין)! יום טוב לכולן

למעלה