במכניקה

S h a r k 1 8

New member
../images/Emo53.gif במכניקה

היי ! יש לי שתי שאלות במכניקה, ואני מאד אודה למי שיוכל לעזור לי בפתרון שלהן. מצ"ב קובץ וורד.

אחמס1

New member
מומלץ לצרף כתמונה ולא כקובץ doc

אנשים רבים לא פותחים קבצי Word בתור עיקרון.

S h a r k 1 8

New member
אם אני אסרוק את זה, הקובץ יכול להיות

כמה מאגות, אז עדיף וורד. מצטער מראש על אי-הנוחות.

niv1990

New member
הדרכה (אני חושב)

בתור התחלה, אני חושב שהקבוע השקול שווה: k=k1+k2. יכול שאני טועה ומדבר שטויות ואז תתעלם מהמשך מה שכתבתי
א. שיקולי אנרגיה, מתי אנרגיית הקפיץ ( kL^2/2 שווה למהירות. ב.בודקים מתי התאוצה מהכוח של הקפיץ (kL וזו נקודת ש"מ. (או שמוצאים מה הכוח שמפעיל תאוצה זו ובוקדים את הכוח, זה שקול). חוץ מזה מוצאים מה המהירות שהספיק לצבור עד שם (אינטגרל פשוט אני חושב) בשביל המהירות ואז עוד שיקולי אנרגיה (כמו של תה"פ מהש"מ אם אני לא טועה). ג. כנ"ל, רק לכיוון ההפוך. ד. במקרה כזה אני חושב שפשוט נוסיף תאוצה שנגרמת מכוח אנרציה שווה ל מינוס ma של המערכת. (התאוצה שמציבים לתוך הכוח אנציה שווה לgsinx 2. א. שימור תנע. ב. שימור תנע זוויתי (ברגע הפגיעה ניתן לחשב תנע זוויתי מסוים, כמובן מרכיב של הקליע). אני מניח שהקליע לא נכנס עמוק מדי, ולכן פשוט משווים את התנ"ז לתנ"ז לפי המומנט התמד החדש (אני חושב). ג. אם המהירות הקווית של הקליע לא גדולה מספיק כדי להפוך את החיכוך לקינטי, אז משתמשים בv=w*R (דמיין שזו אומגא) כדי למצוא את המהירות הזוויתית כפונקציה של הקווית. עושים שימור אנרגיה ומוצאים את החיבור שלהם (עם חזקות, מקדמים וכו') ויש שתי משוואות על 2 נעלמים. ד. אני חושב שבגובה 0, כי אז התנ"ז הוא p*r והתנע הקווי הוא הוא p. הכוח שפועל (החיכוך) פועל כנגד כיוון הסיבוב (כי עשינו לו דווקא בכיוון ההפוך) יהיה מספיק בזמן t לסתור את p. מסיבות טריוויאליות אם נכפיל אותו בr כדי לקבל מומנט הוא יסתור בדיוק את התנ"ז. מקווה שיהיה מובן ונכון, אם לא אני אני מקווה שמישהו אחר יעזור או שתחכה עוד שבוע..

טל ר

New member
תיקון להדרכה

1. בכל אחד מהסעיפים הנ"ל, המהירות או התאוצה אינם משפיעים על תדירות התנועה, הם עשויים להשפיע רק על נק' שיווי המשקל. אינני מסכים להדרכה לשאר הסעיפים, לדעתי נק' שיווי המשקל (X0) היא פשוט הנקודה בה שקול הכוחות על הגוף הוא 0, אין אינטגרלים, אין שיקולי אנרגיה - פשוט שקול כוחות. 2. א. אני מסכים. ב. אני מסכים. ג. לא משנה כמה קטנה המהירות של הקליע, החיכוך יהפוך לקינטי... מה שצריך לעשות זה: * הבע את החיכוך הקינטי כ-F (לא צריך את ערכו המדוייק, הוא יתבטל אח"כ). * חישוב המתקף הקוי והזויתי הנגרמות ממנו. * מציאת הזמן בו התנע הזויתי והקוי יתאימו זה לזה (עד שהגוף יגיע לנקודה זו תמשיך ההחלקה). * חישוב המהירות הקוית בנקודה זו, ע"י הצבה במשוואה לתנע הקוי (כאן יתבטל החיכוך) וחלוקה ב-M. ד. אני מסכים. זה גם נובע מהשוואת מה שהתקבל בסעיף הקודם ל-0.

למעלה