בעיות משקל

ספורטיב

New member
../images/Emo53.gifבעיות משקל

אני בת 40 כל חיי עסקתי בספורט היום אני 4 פעמים בשבוע בספיניג שומרת על תזונה מדודה 1,200 קלוריות ולמרות זאת השמנתי בשנתיים האחרונות 6 קילו. יש לציין שיש לי בעיות הורמונליות תת פעילות של בלוטת התריס (מטופלת באלטרוקסין) ופרולקטין גבוהה( לא מטופל). אני שוקלת 75 קילו מתוסכלת לא מצליחה לרדת במשקל, האם מישהו מחברי הפורום מכיר מקרה דומה וכיצד טופל?????

בעיה הורמונלית

הסיבה לקושי בירידה במשקל נובעת מבעיית הטירואיד שלך (למרות הטיפול התרופתי) . כמו כן חוסר איזון הורמונלי (פרולקטין גבוה שיש לו גם כן השלכות) יכול בפרט בגיל 40 + בו היעילות האנרגטית גדלה. משמע- זקוקים לפחות קלוריות לקיום בסיסי,וזה דורש ממך להמשיך להתמיד בפעילות גופנית ולהמשיך להתמיד בשמירה על תפריט מתאים . המקרה שלך מוכר , את "לא בודדה".

ספורטיב

New member
אז מה עושים???.....

אני במעקב אצל דיאטקנית טובה התפריט מצומצם (1,200) ואני לא רוצה לרדת ממנו, אני מתאמנת ויש לזה גם התיחסות בתפריט. איך בכל זאת ניתן לרדת?????

רעיון...../images/Emo62.gif

אם את מאוזנת מבחינת הTSH והT4, אז הדיאטנית שענתה פה שגתה. אלטרוקסין איננה תרופה שמנסה לרפאאלא השלמת ההורמון החסר לגוף, התירוקסין. אם את מאוזנת אז חילוף החומרים שלך תקין. אם את "חולת ספורט" כפי שמשתמע מדבריך, אני ממליצה בחום ללכת לדיאטן ספורט (!!!) ולא ל"סתם" דיאטנית, עם כל הכבוד. ואני מדברת מניסיון. אמנם, אני גיליתי שבלוטת התריס שלי כמעט חדלה לתפקד רק בגלל שהדיאטן שלח אותי לבדיקה, אבל עד שניבדקתי, עברו שלושה שבועות בהם ירדתי 2.5 קילו ע"י שינוי תפריט התזונה והספורט שהוא רשם לי. כבר אחרי שבועיים הירידה במשקל היתה ניכרת כל כך. אני הייתי מופתעת כי אני מקפידה על תזונה נכונה וספורט, כבר תקופה מאוד ארוכה. אני מציינת שהירידה במשקל היתה עוד לפני האיזון ההורמונלי!!!! מחר אשקל ואראה איך שבועיים של טיפול הורמונלי תרמו להמשך.. (מבחינת תגובות הסביבה ההצלחה של הדיאטן שלי מסחררת...) ממליצה בכל לשון של המלצה למי שאוהב ספורט ועושה הרבה ספורט.

ספורטיב

New member
../images/Emo51.gifתודה.....

הבעייה היא שאני הולכת לדיאטקנית המתמחה בספורט ועדיין אין תוצאות הדבר החיובי היחידי הוא שכעת התפריט שלי לפחות מאוזן אבל אני מאוד מאוד מאוד מתוסכלת.

רון ו

New member
להתרכז בפעילויות שוטפות

שלום, לא הייתי חולק על דעתם של אנשי מקצוע בנוגע להשפעה של מצב בריאותי על נטיה להשמין. אך זהו לא סוף פסוק. ניתן לאזן את המשקל בעיקר ע"י סוגסטיה עצמית ותפיסת מקומו של האוכל בהיבט תזונתי ופחות כמקור של בלוי הנאה ופצוי. די מגוכח שנעזרים במדריך ספורט מקצועי כדי לרזות הרי המטרה שלך לא להפוך לספורטאית לכל חייך וכשהיכולת תרד עם הגיל, תשמיני עם ריבית ללא הספורט וללא פתרון פעילות מתאים. לכן הפעילות הנבונה והקלה ביותר לסגל לעצמך היא בעבודות ומטלות היום השוטפות והליכה. בנוסף קחי בחשבון שפציעות ספורט, שחיקה למפרקים ונזק לרקמות הרכות + תאונות פטליות ממאמצים אנארוביים בגיל מתקדם מסוכנים לאין שעור מחוסרים כלשהם בתזונה. אנשים מרזים בלי כוונה כשאין להם ברירה ושומרים על ההישג. בסה"כ אין אנרגיה יש מאין כשהמאזן הקלורי שלילי התוצאות וודאיות ומחזיקות בהצלחה

בעיות משקל

כפי שהגיבה הדיאטנית רוני ברוך, חשוב להבין שבעיה בבלוטת התריס משפיעה על קצב ירידה במשקל גם אם היא מאוזנת. יש לך גם פרולקטין גבוה, ולמה לא מטופל? יש לך סיבות טובות מאוד לקושי בירידה במשקל. לכן, הדבר הצתאים ביותר הוא להמשיך ולשמור על ההוראות של הדיאטנית שמטפלת בך, לעשות פעילות גופנית ולהינות מכל 100 גר' שאת מצליחה להוריד. הרבה סבלנות, התמדה, טיפול תרופתי נכון-וזה יילך.

פניתי למומחה באנדוקרינולוגי

של תפוז (רציתם מומחה, לא??) אולי בתזונה נמצאים כאן מןמחים, אבל אנדוקרינולוגיה היא לא ממש התחום שלהם. אם אדם מאוזן מבחינת התירוקסין אז הוא מאוזן. נקודה ואין לו שום סיבה הורמונלית לא לרדת במשקל!!! אז למרות מה שאמרו כאן המומחים לתזונה, המומחה לאנדוקרינולוגיה אומרת שאין הבדל בין אדם שמייצר בעצמו את התירוקסין ובין זה שלוקח אותו בבוקר לפני הקפה.. אני חוזרת ומציעה להגביר את נפח הפעילות האירובית ע"ח העצימות... תוצאות מרנינות צפויות.. (לדעתי חסרת המומחיות אך רבת הניסיון...
)

למעלה