אמא של פיונה
New member
../images/Emo53.gifבעיית שמרים../images/Emo101.gif../images/Emo92.gif
אתמול הכנתי את הלחמניות ענן והבצק היה יבשושי (אשמתי
, מודה- לא הוספתי מספיק מים) אבל לא תפח והיה לו ריח חמוץ- נזרק
. היום ניסיתי שוב- הבצק היה רך מאד וגמיש- ממש תענוג- תפח מעולה אבל~~~ כשלשתי להוצאת האויר, היה לו ריח טיפ'לה חמוץ והוא היה דביק מדי. בכל זאת עשיתי לחמניות (אולי החמוץ בראש שלי היום
?) ואני אופה אותם כרגע לאחר התפחה שניה.
השאלה- מה קרה פה? למה זה היה חמוץ אתמול? השמרים טובים (יבשים) למה זה היה דביק היום לאחר ההתפחה?
הכנתי אותן כבר בעבר- לחמניות מעולות
הנה המתכון:
לחמניות ענן
רכיבים: 3 1/2 כוסות קמח לבן קשה ללחם 1 כפית שטוחה מלח. 2-3 כפיות סוכר 11 גר' שמרים יבשים. 50 גר' חמאה מומסת 1 כוס מים פושרים 25 גר' חמאה מומסת לזיגוג אופן הכנה: המתכון כפי שנכתב למעלה ניתן לפי כוסות בנפח 200 מ"ל. כדי לבדוק האם כוס היא בנפח 200 מ"ל בודקים האם 5 כוסות מים כאלו ממלאות כלי בנפח 1 ליטר (למשל קומקום חשמלי עם סימון שנתות נפח בצידו). את כל החומרים היבשים (כולל שמרים יבשים ומלח) מכניסים לקערה. מערבבים. יוצרים גומה ויוצקים את המים והחמאה המומסת. הבצק אמור לצאת רך מאד ומעט דביק לפני הלישה. אם לא יוצא כזה להוסיף עוד מעט מים (לפני שמתהווה גוש בצק). כשמסיימים לערבב את חומרי הבצק עוברים ללישה. בד"כ מקמחים את משטח הלישה כדי למנוע הידבקות הבצק אליו. בלחמניות האלו משמנים את המשטח במעט שמן רגיל וגם את הידיים. מידי פעם יהיה צורך לשמן את המשטח מחדש. לאחר לישת הבצק במשך 10 דקות, הבצק אמור להיות רך מאד (כמעט נוזל בין האצבעות) אולם לא דביק. מתפיחים במקום חמים להכפלת הנפח. לאחר ההתפחה לשים שוב להוצאת הגזים. לשים מעט, מחלקים לכדורים קטנים, מעצבים לחמניות, מסדרים על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים שוב. מכניסים לתנור שחומם לחום 180-200 מעלות צלזיוס ובתחתיתו כלי עם מים רותחים לאדים. תודה
אתמול הכנתי את הלחמניות ענן והבצק היה יבשושי (אשמתי
![](https://timg.co.il/f/Emo122.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo93.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo12.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo35.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo41.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo41.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo26.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo36.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo140.gif)