בעיית שמרים

../images/Emo53.gifבעיית שמרים../images/Emo101.gif../images/Emo92.gif

אתמול הכנתי את הלחמניות ענן והבצק היה יבשושי (אשמתי
, מודה- לא הוספתי מספיק מים) אבל לא תפח והיה לו ריח חמוץ- נזרק
. היום ניסיתי שוב- הבצק היה רך מאד וגמיש- ממש תענוג- תפח מעולה אבל~~~ כשלשתי להוצאת האויר, היה לו ריח טיפ'לה חמוץ והוא היה דביק מדי. בכל זאת עשיתי לחמניות (אולי החמוץ בראש שלי היום
?) ואני אופה אותם כרגע לאחר התפחה שניה.
השאלה- מה קרה פה? למה זה היה חמוץ אתמול? השמרים טובים (יבשים) למה זה היה דביק היום לאחר ההתפחה?
הכנתי אותן כבר בעבר- לחמניות מעולות
הנה המתכון:
לחמניות ענן
רכיבים: 3 1/2 כוסות קמח לבן קשה ללחם 1 כפית שטוחה מלח. 2-3 כפיות סוכר 11 גר' שמרים יבשים. 50 גר' חמאה מומסת 1 כוס מים פושרים 25 גר' חמאה מומסת לזיגוג אופן הכנה: המתכון כפי שנכתב למעלה ניתן לפי כוסות בנפח 200 מ"ל. כדי לבדוק האם כוס היא בנפח 200 מ"ל בודקים האם 5 כוסות מים כאלו ממלאות כלי בנפח 1 ליטר (למשל קומקום חשמלי עם סימון שנתות נפח בצידו). את כל החומרים היבשים (כולל שמרים יבשים ומלח) מכניסים לקערה. מערבבים. יוצרים גומה ויוצקים את המים והחמאה המומסת. הבצק אמור לצאת רך מאד ומעט דביק לפני הלישה. אם לא יוצא כזה להוסיף עוד מעט מים (לפני שמתהווה גוש בצק). כשמסיימים לערבב את חומרי הבצק עוברים ללישה. בד"כ מקמחים את משטח הלישה כדי למנוע הידבקות הבצק אליו. בלחמניות האלו משמנים את המשטח במעט שמן רגיל וגם את הידיים. מידי פעם יהיה צורך לשמן את המשטח מחדש. לאחר לישת הבצק במשך 10 דקות, הבצק אמור להיות רך מאד (כמעט נוזל בין האצבעות) אולם לא דביק. מתפיחים במקום חמים להכפלת הנפח. לאחר ההתפחה לשים שוב להוצאת הגזים. לשים מעט, מחלקים לכדורים קטנים, מעצבים לחמניות, מסדרים על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים שוב. מכניסים לתנור שחומם לחום 180-200 מעלות צלזיוס ובתחתיתו כלי עם מים רותחים לאדים. תודה
 
הלחמניות יצאו מהאפיה...../images/Emo5.gif

קשות כמו טוסט. הן לא התרוממו, אלא יצאו כמו מלחות מעופפות- מו פיתות תפוחות. מה קרה פה
???
 
כמה סיבות

1. חימום (זירוז התפחה) במיקרו/תנור 2. בחיים שלי לא הצמדתי את המלח לשמרים זה ממית את השמרים , פעולה הפוכה עושה הסוכר.
 
../images/Emo51.gif תשובות../images/Emo26.gif

מתפיחה בחדר שהוא חמים יותר מהמטבח או במטבח (אם הוא לא קר). אני זוכרת שאמרת לא לשים שמרים עם מלח
- אבל זה המתכון ופעם זה עבד
. ממש מוזר לי
.
 

נופר א

New member
אסור בשום אופן לשים שמרים עם מלח

ואם כתוב ככה אז או שזה טעות או שזה צריך לצאת פיתה.....
אני עשיתי משהו עם שמרים ,לחם או משהו כזה לא זוכרת (סנילית בגילי) ונופר כל כך שיגעה אותי ששמתי הכל יחד ועירבבתי ושום דבר לא תפח ושום דבר לא יצא,ממש ישר לזבל. אז תמיד אני שמה את השמרים בכוס עם מים חמימים+ כף סוכר עד שזה עולה ומתפרץ כמו לבה מהר געש ואז יוצא הכל טוב והכל תופח(ולא חמוץ ), גם אם לא כתוב במתכון , אני עדיין עושה את זה!!!!!!!
 

מאיה 72

New member
בסטרטר שהכנתי פעם שמתי בטעות

מלח במקום סוכר, שמתי לב לטעות רק כשכל הבצק היה מוכן. מיד התחלתי להכין בצק חדש ובינתיים הבצק הקודם תפח ולא היו שום בעיות ובפעמים אחרות הכנתי את הבצק כמו שצריך והוא בקושי תפח. אין לי הסבר לזה. מה שכן ליתר ביטחון אני מערבבת את המלח היטב בקמח ורק אז מוסיפה את השמרים.
 
מתכון להצלחה באפייה עם שמרים

1. התפחת הבצק בקערה עד להכפלה להניח בקבוק חימום מעל מיטה, לשים מעל את קערת ההתפחה המכוסה בסוודר, לכסות מעל בשמיכת שינה. בשום אופן אין לזרז התפחת הבצק בתנור/מיקרו דלוקים. 2. לקבלת מאפה רך בפנים ולא דחוס א. לאחר התפחת הבצק בקערה עד להכפלה להשתדל לא לעבד את הבצק, כך האויר לא ייצא. האויר יוצר אוריריות לבצק. פשוט, מקמחים את אצבעות הידיים ואת משטח העבודה בתנועות פיזור, מורידים את הבצק למשטח העבודה ועם הקמח מייצבים את הבצק מעט, עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. יוצרים את הצורה הרצויה , אם צריך מורחים מעל הצורה, ואם לא אז חותכים באלכסון 3 פסים בסכין. ב. להתפיח את הבצק פעמיים פעם ראשונה- בהתחלה כל הבצק - 1/2 1 -1 שעות פעם שניה- לאחר עיצוב הצורה לשים בתוך תבנית האפיה ולמרוח ביצה ג. חייבים לנפות את הקמח. 3. אסור לערבב את המלח עם השמרים מתחילים עם השמרים, בהדרגה ולא יחד, מוסיפים את הסוכר, מעט נוזלים, בערך 1 כוס קמח, נותנים לבצק ערבוב ומנוחה של 2 דקות, ממשיכים עם שאר החומרים בהדרגה קצת מכל דבר ותמיד תוך ערבוב ולישה. 4. אדים בזמן האפייה שמים כלי גדול שטוח מלא מים בתחתית התנור למשך כל זמן האפיה חימום התנור ייעשה כשהמים בתוך התנור. 5. חום התנור בזמן האפיה - עד 180 מעלות 6. אפייה - עד להזהבה קלה. אם יש צורך, להוציא מהתבנית ולהמשיך את האפיה על רשת וללא התבנית, לאפיית תחתית המאפה. 7. לאחר האפיה - להוציא את המאפה על רשת ולכסות בקלילות במגבת נקיה יבשה. בהצלחה!
 
למעלה