בקשר להחזר מ PayPal

מעיין 32

New member
../images/Emo53.gif בקשר להחזר מ PayPal

שלום לכולם יש לי מספר שאלות בקשר להחזר תשלום ואשמח אם תוכלו לעזור לי. לפני חודשיים וחצי בערך קניתי מוצר מבחור בהונג קונג. המוצר היה אמור להגיע תוך 14 יום. המוצר כמובן לא הגיע. יצרתי קשר עם הבחור והוא שלח לי מספר חבילה. עפ"י האתר של דואר הונג קונג המוצר אומנם עזב לכיוון ישראל אבל בדואר של ישראל לא רשום מספר שכזה, מה גם שהחבילה לא הגיעה. הסברתי לו את העניין ובמשך כשבועיים יש בינינו התכתבויות במייל על העניין שהוא כל הזמן חוזר ואומר שהחבילה יצאה ואני מנגד אומרת שהחבילה לא הגיעה. אני ביקשתי החזר אך הוא עדין רוצה שאני אברר ברשות הדואר (מה שכבר עשיתי פעמיים) עכשיו לשאלות: 1. האם יש לי אפשרות לקבל החזר מ PayPal גם אם עברו חודשיים מאז שקניתי את המוצר? 2. איך זה מתבצע ואיך פונים אליהם? 3. מה אני צריכה לעשות כדי להוכיח להם שהמוצר לא הגיע וכיצד? זה לבינתיים, תודה מראש לכולכם.

תשובות

1) פתיחת dispute רק עד 60 יום מביצוע התשלום. 2) כנסי לחשבון paypal שלך ותחפשי dispute. 3) את לא צריכה לעשות כלום, המוכר הוא זה שצריך להוכיח שהוא עמד בהתחייבות שלו כלפיך. במידה והתשלום ירד מכ.האשראי שלך, אני מציע לך לך להרים טלפון ולבקש לבטל את העסקה...זה יהיה מהיר והרבה יותר נוח

tomerol

New member
קודם כל

את לא צריכה להעניש את המוכר. אם הוא סיפק מספר מעקב, אז הוא שלח. את יכולה להאשים את רשויות הדואר בישראל - אל תטעי, זה בגללם. אז חכי כמו ילדה טובה לחבילה עד ששים יום (ברגע האחרון לפתיחת דיספיוט). גן אז הסיכוי שתקבלי את כספך חזרה הוא קטן, כי ברגע שהמוכר מראה מספר מעקב לפייפאל - התיק סגור. ועוד פעם, אל תטעי, זאת אשמתם של דואר ישראל.

Nunatak

New member
נכון, והיא יכולה להגיש תביעה לפיצויים.

גם השולח וגם הנמען יכולים להגיש תביעה לפיצויים על חבילה שניזוקה או אבדה. הבעיה היא שלא ברור אם החבילה בכלל נכנסה לארץ הוא הלכה לאיבוד באוויר. במקרה שהחבילה לא נכנסה לארץ אני חושב שצריך להגיש תביעה לHKP, אפשר דרך האינטרנט אבל עדיף שהמוכר יעשה את זה בעצמו.

tomerol

New member
מי אמר שהחבילה לא נכנסה לארץ?

גם כשאני שולח דואר רשום לחו"ל, אי אפשר לדעת אם החבילה נכנסה לאותה ארץ (עד שהמען מקבל את החבילה). לגשת עם תביעה לדואר שלהם זה כבר סיפור אחר, בסדר. בכל מקרה, אני בטוח שהיא חיכתה בקושי שבוע לחבילה והחליטה שזה לא יגיע, אז זה לא משנה כל כך.

Nunatak

New member
"לפני חודשיים וחצי בערך קניתי..." - תקרא שוב.

וזה לא נכון, בחלק לא קטן מהמדינות אתה יכול לעקוב גם אחרי חבילות שנכנסות מחו"ל. בארץ בוודאות אני יכול לומר לך שאתה יכול לעקוב אחרי חבילות מחו"ל.

evilihi

New member
פה יש לך טעות

אני הראיתי לפייפאל מספר רשום של חבילה ששלחתי והקונה הצרפתי המתבכיין לא קיבל. הם זיכו אותו במלוא הסכום עם הטענה שהם לא רואים את המספר הרשום שנתתי בUSPS.COM (ומין הסתם גם לא יראו כי זה לא עובר דרך ארה"ב). החבילה ששלחתי חזרה אלי אחרי חודשיים עם UNCLAIMED אבל כבר לא היה לי עם מי לדבר...

למעלה