גמלה לילד נכה

lron2

New member
../images/Emo53.gifגמלה לילד נכה

שלום רב. בני, כיום בן 10, הוכר בטעות כנכה 30%. כיום, עם אבחונים חדשים, שונתה ההגדרה לנכותו, והוא מוכר כנכה 100%. השאלה היא האם אני זכאית להחזר רטרואקטיבי ממועד האבחון הראשון (שהיה, כאמור, אבחון שגוי)? תודה

תשלום רטרואקטיבי בגמלת ילד נכה

תקנות הביטוח הלאומי((דמי מחיה, עזרה ללימודים וסידורים לילד נכה), התשנ"ח-1998 מגדירות את תקופות התשלום, בתקנה 6: (א) גמלה לפי תקנות אלה תשולם רק בעד תקופה המתחילה ב-1 בחודש שבו הוגשה התביעה לגימלה; ראה המוסד כי נתקיימו בילד התנאים המזכים בגמלה גם בתקופה שקדמה להגשת התביעה, תשולם הגמלה בעד התקופה האמורה ובלבד שלא תשולם גמלה בעד - (1) ילד עם ליקוי מיוחד כאמור בפרט (1) בחלק ב' בתוספת השניה - בעד תקופה העולה על 6 חודשים שבתכוף לפני הגשת התביעה; (2) ילד התלוי בעזרת הזולת או הזקוק להשגחה מתמדת - בעד תקופה העולה על 12 חודשים שבתכוף לפני הגשת התביעה; (3) ילד נכה שלא כאמור בפסקאות (1) או (2) - בעד תקופה העולה על 48 חודשים שבתכוף לפני הגשת התביעה. מכאן ניתן ללמוד ש"הקטגוריה" לפיה הוכר הילד כ"ילד נכה" משנה את אורך התקופה הרטרואקטיבית עליה ניתן לשלם. במקרה המסוים שאתה מעלה. בהנחה שאתה צודק, ולפיה לא היה שינוי כלשהו במצבו של הילד, אלא שהאבחנה היתה שגויה במועד הגשת התביעה הראשונה, ניתן לבוא ולטעון שהתקופה הרטרואקטיבית צריכה להיות מחושבת החל ממועד התביעה הראשונה ולא מן המועד שבו הוגשה התביעה השניה לגימלה.

lron2

New member
../images/Emo51.gifעל התשובה המהירה.

איך עושים את זה? האם כדאי לפנות עם עו"ד ?

מה עושים?

התייעצות עם עורך דין, אשר יעיין במסמכים ויבחון את הזכאות לתשלום רטרואקטיבי לאור התקנות ולאור השאלה האם אכן אותו הליקוי כבר היה קיים בעת הגשת התביעה הראשונה. איש המקצוע גם ימליץ האם יש מקום להמשיך ולפעול.

lron2

New member
האם ידוע לך על תקדים בנושא?

כלומר, האם אתה מכיר מקרה דומה, שנענה בחיוב על ידי המוסד לבטוח לאומי וכן הצליח לקבל החזרים רטרואקטיביים ?

מאד קשה לי לומר

אי אפשר להשיב תשובה ברורה לשאלה שלך, מבלי לשבת, לעבור בדקדקנות על כל המסמכים, לברר את הנסיבות המיוחדות שלך ואז להחליט. באופן כללי, מקרים שבהם שונו החלטות של המל"ל לגבי תקופת תשלום רטרואקטיבית בגמלת ילד נכה, מוכרות לי באופן אישי.

למעלה