דחופה בבקשה: ארוחת ערב

ניקול3

New member
../images/Emo53.gifדחופה בבקשה: ארוחת ערב../images/Emo21.gif

למי יש מתכון מהיר וקל (וטעים כמובן)לתפוחי אדמה בתור מנה צדדית (משהו מעניין יותר מפירה...)? אשמח לקבל רעיונות...
 

shelycat

New member
הכי פשוט.......

הכי פשוט וטעים בעולם (טוב כמעט): קולפים את תפו"א וחותכים לקוביות קטנות, מושחים (מלשון משחה) בקצת שמן זית פלפל/מלח, פפריקה (אני אוהבת חריפה), יש כאלה ששמים אבקת מרק בצל. מניחים בתבנית (עדיף על נייר אפייה-ככה זה לא נדבק) ומכניסים לתנור עד שזה מוכן (רך מבפנים ושחום מבחוץ). כדי לזרז את התהליך אני לפעמים מרמה ונותנת לתפו"א סיבוב במיקרוגל קודם.
 

Ronnie*

New member
ננסה...

יש מתכון מוצלח ב"בישולה" לתפוחי אדמה עם אבקת מרק בצל... אני לא בטוחה שאני זוכרת כמויות, אבל הרעיון הוא לקחת כמה תפוחי אדמה (שטופים, עם קליפה), ולחתוך לריבועים די קטנים. לערבב חצי כוס שמן זית עם שלוש כפות של אבקת מרק בצל, ואת התערובת הזאת לערבב עם תפוחי האדמה - לשים הכל בשקית ולנער. הם ממליצים להשאיר את זה ככה שעתיים לספיגת הטעמים, אבל ממש לא חייבים. מוציאים מהשקית, שמים בתבנית בתנור עד שתפוחי האדמה מוכנים... לדעתי זה יוצא ממש טעים, וזה מאוד מאוד פשוט... (מקווה שלא פספסתי שום דבר, ושזה משהו שמתאים לכם...) ואגב, את יכולה לעשות חיפוש בפורום מתכונים... יש שם מבחר גדול...
 

ניקול3

New member
../images/Emo51.gif אתן גדולות../images/Emo70.gif אני כבר עסוקה

בפירוק התפוחים
, ואני מבינה שאבקת מרק בצל זו תוספת חשובה. אז אני אנסה לאלתר משהו מהרעיונות שנתתן ולראות מה יוצא.
 

shelycat

New member
...........

לי אבקת המרק לא קריטית להכנה ולדעתי היא לא הכרחית אפשר לאלתר עם כל תבלין שאתם אוהבים בבית, מלח/פלפל לבן/שחור/אדום/חריף/מתוק עיניין של טעם פשוט לדעתי מרק בצל מלוח מידי ולא מספיק חריף (אני אוהבת את תפוחי האדמה עם חריפות מסוימת ופריכים מבחוץ ולזה יכולה להספיק גם אבקת מרק עוף רגילה אבל אני מוותרת לחלוטין בדרך כלל).
 

רחלילי

New member
שדרוג קל למתכונים נפלאים אלה:

אני קודם אחרי שחותכת לקוביות מכניסה לסיר ומרתיחה עם מיים ומלח לכמה זמן כדי שהתפוחים יתרככו. אחר כך כשהם לא רכים מדי!!! מערבבים על השמן זית מלח וכל היתר. וזה יוצא מעולה! מנסיון. ואם יש לך רוזמרין שימי איזה ענף למעלה - משדרג עוד יותר. בהצלחה!
 

הילית*

New member
תפו"א שלי-

שוטפת טוב טוב תפו"א ובטטות, חותכת לקוביות גדולות יחד עם הקליפה (מאוד טעים עם הקליפה), חתיכות בצל, וחתיכות של שום (כ- 4 שיניים) מתבלת בהרבה שמן זית, מלח, פלפל וקצת פפריקה מתוקה מכסה הכל בנייר כסף ומכניסה לתנור בחום של 180 מעלות ובאיזשהוא שלב אחרי שתפוא מוכנים מוציאה את נייר הכסף כדי שקצת ישרפו. יוצא פיצוץ
 

עדיש

New member
תפוחי האדמה של רונן!!!

לפרוס לפרוסות את תפוחי האדמה לא דקות מידי כי אז הן מתפוררות לאחר מכן לבשל עד התחלת התרככות להמיס בצד קצת חמאה מלוחה עם אבקת מרק עוף,פלפל,שמן זית,מלח,דבש,אגוז מוסקט,שום כתוש (הדבש חשוב) אפשר להוסיף קצת בזיליקום ועלה רוזמרין לשים בתנור עד שיהפוך פריך-סוף הדרך. גם מרזה מאוד (אפשרי גם על בטטות)
 

ניקול3

New member
ושוב ../images/Emo51.gif על כל העיצות../images/Emo13.gif

ייצא ממש בסדר (ואני לא בשלנית גדולה...). עשיתי את הקוביות, הרתחתי קודם בסיר ואז ערבבתי אותם עם השמן זית תבלינים וגם הרבה רוזמרין מהגינה שקצצתי ועירבתי. גם כמובן בצל מטוגן (שאצלינו בבית ה´דיאטתי´ הולך עם הכל!) ולתנור. חוץ מזה שזה עיקב לי את כל הארוחה, בסוף היה טעים וכולם היו מרוצים! אז שוב תודה, איזה פורום
יש לנו!
 
למעלה