דילמת בצק הסוכר שלי!

../images/Emo53.gif דילמת בצק הסוכר שלי!

ובכן, ביקרתי היום לראשונה בחנות המקסימה, "4 שף". קניתי בצק סוכר, צבעי מאכל (ג'לי יש לציין, שהוא הסוג המומלץ לשימוש עם בצק סוכר)וחזרתי הבייתה שמחה ומוכנה לאפות!
אפיתי עוגת שיפון לבנה, הוצאתי את בצק הסוכר, לשתי אותו והוספתי לתוכו את צבע המאכל..אך אבוי, הבצק הפך דביק לחלוטין ובלתי ניתן לעיבוד..וכשניסיתי לעבור עליו עם מערוך הכל נדבר למערוך ולמשטח.. לא התייאשתי ניסיתי לקחת את העוגה ולמרוח עליה את הבצק הדביק והבעייתי למרות הכל, אך לצערי גם זה לא עבד..והעוגה הנחמדת שלי נהרסה אף היא..
האם מישהו יכול לתת הסבר לתופעה הבעייתית שנתקלתי בה? ואיך אפשר לפתור אותה ולעצב כייאות את בצק הסוכר? בתודה!
 

michahz

New member
כשמרדדים בצק סוכר רצוי לרדד על

קורנפלור או אבקת סוכר. גם כשלשים את הצבעים בד"כ צריך להוסיף את אחד משנהם. (כל אחד עובד לפי הנוחות, אבקת סוכר קצת יותר דביקה, קורנפלור קצת יותר מייבש).
 
מכיוון שבצק הסוכר עשוי מסוכר

הוא גם נוטה "לזלוג" בחום, דהיינו נמס. כאשר לשים אותו זמן רב החום מהידיים ממיס אותו. לפעמים הפתרון הוא פשוט לתת לו לנוח בתוך שקית אטומה לזמן מה עד שהוא חוזר לעצמו. בכל מקרה כדאי לרדד אותו על קורנפלור כדי למנוע הדבקות. מצד שני לא יותר מדי קורנפלור כי הוא מייבש את הבצק.
 

לילית462

New member
אבקת סוכר או קורנפלור ודבר נוסף...

תני לעוגה להתקרר לפני שאת עוטפת אותה (החום).... בהצלחה... מחכים לתוצאות
 
למעלה