הגדרת 2 נתבים, שימוש בכונן USB

../images/Emo53.gifהגדרת 2 נתבים, שימוש בכונן USB

שלום לכל המומחים, יש לי בבית רשת קוית ואלחוטית מעט סבוכה: ספק האינטרנט שלי הוא אורנג' עם הסמרטבוקס - ולכן הוא גם משמש הנתב המרכזי שלי (ADSL, DHCP) ועוד. בכל הבית פזורה רשת קווית שמקורה בראוטר ומגיעה גם לקומה השניה שם שוכן לו חדר העבודה עם מספר מחשבים. בחדר הזה הותקן ראוטר של NETGEAR DGN2200 שקיבלתי "במתנה" מבזק. הראוטר בחדר העבודה משמש היום כ-ACCESS POINT כדי לשפר את הכיסוי גם בקומה השניה ואני רוצה להשתמש גם ביכולת שלו לשמש שרת קבצים (דרך כונן חיצוני בחיבור USB לראוטר) כיום ה-NETGEAR מקונפג כך שהוא מקבל את ה-IP שלי מהרואטר של אורנג' (Dynamic IP) וה-NAT שלו מנוטרל (כדי שכל המחשבים ברשת הביתית ישבו על אותו רשת) הבעיה היא שכשאני מגדיר את ה-NETGEAR בצורה הזאת, אין לו כתובת IP משלו, ולכן גם הדיסק עצמו לא מופיע ברשת. כשאני מנתק את החיבור שלו לרשת הכללית (כדי שהוא לא יקבל IP מהקופסא של אורנג') הוא מופיע עם כתובת ברירת המחדל (10.0.0.138) ואני רואה אותו. רעיונות למישהו? משה

עוזרים

New member
כנראה שיש קשר בשרת שמריץ את הכונן NAS

לבין השרת שמבצע NAT. ביטול אחד כנראה מבטל את השני.

cheif

Member
מנהל
שגיאה בהגדרות

הנתב שמשמש כ-AP אינו מוגדר נכון. אתה צריך להגדיר אותו על פי המוסבר בפרק האחרון של המדריך הזה. בזמן שאתה מגדיר את ה-AP תגדיר גם את הגישה לכונן כפי שמוסבר באתר של בזק לגביו.

תודה רבה צ'יפ../images/Emo70.gif המדריך עזר..

משום מה הייתי מקובע על הרעיון שהראוטר צריך לעבוד כאילו מול ISP שעובד ב-DHCP ולכן נתקעתי עם הבעיה הזאת. פעלתי לפי ההנחיות שלך - אבל במקרה של הראוטר שלי זה היה קצת יותר מסובך - מסתבר שכשביטלתי את ה-DHCP הראוטר היה נכנס למצב בו לא יכולתי לגשת אליו ולכן השארתי את ה-DHCP עובד אבל הגדרתי לו מרחב כתובות שונה מזה של ה-DHCP של הנתב הראשי - כך ששניהם עובדים בהגמוניה.. משה

גיליתי את הבעיה עם ה-DHCP

היה לי קצת בלאגן בהגדרות וכנראה שלא הייתי מרוכז אתמול בלילה. כיביתי את ה-NAT ואת ה-DHCP אתמול בראוטר המשני ועכשיו הכל עובד. מסתבר שהמחשב שאיתו התחברתי היה מקונפג סטטית ולא נכון ולכן הייתה לי בעיה להתחבר למשני כאשר ה-DHCP היה כבוי..

למעלה