היי אנשים.. עזרה בבקשה

amircx

New member
../images/Emo53.gif היי אנשים.. עזרה בבקשה

היי, שמי אמיר ואני עובר כרגע קופיטסט שבו אני צריך לכתוב שיר בחריזה מדויקת... אני לא ממש מנוסה בעיינין ורציתי לדעת איך המבנה צריך להיות... והאם צריך פזמון... ? ומה זה חריזה מדויקת? שכל השיר הוא עם חרוז אחד? (כגון: קל גל דל חל) ומה זה שיר פואטי??

nutmeg

New member
אמיר -

בפורום תרבות עברית יש חרזנים לעילה ולעילה. שווה לשאול גם שם. חריזה היא הקבלה של צלילים במקומות קבועים בשיר, בדרך כלל בסופי הטורים בשיר. כאשר החרוז מתקיים באופן קבוע, מדובר על חריזה מדוייקת. סוגי חריזה: חריזה צמודה - א א, ב ב, חריזה מסורגת - א ב א ב, חריזה חובקת - א ב ב א מאפיינים נוספים: חרוז חזק - ההטעמה היא בהברה האחרונה. חרוז חלש - ההטעמה היא בהברה שלפני האחרונה. ובקשר לשאלה האחרונה - חשבתי שכל שיר הוא "שיר פואטי" (שיר = poem) אולי שאלו על שיר ארס-פואטי? שיר לירי? משהו אחר?... ולא, לא |הדשג|צריך (לא חובה) פזמון. הנה דוגמא לחריזה מדוייקת (חובקת) במשקל נפוץ של חמשיר שלום, קוראים לי אמיר ואני צריך עזרה פה עם שיר עזרה די זריזה ורצוי בחריזה שאפשר יהיה לתלות על הקיר

שאלה די קשורה

אם כי לא להודעה המקורית- בשפה העברית אטין הבדלה בין SONG ל-POEM. שניהם נקראים שיר(לפחות עד כמה שאני יודע), ואני שואל, למה? כי יש הבדלים גדולים מאוד בין השניים, ובשפות האחרות אותן אני יודע(נשמע בומבסטי, אבל לא- רק אנגלית ורוסית) יש מילה נפרדת לשני המושגים.

bennyTKD

New member
שיר ופואמה

בעברית ל- poem קראו פואמה, וזו מילה תקנית בעברית. ל- song קוראים כמובן שיר. לכן יש הבחנה בין 2 המילים גם בעברית. בני

אז זהו שזה שונה משפות אחרות

לא כל POEM בעברית הינו פואמה, וחלק הופכים לשיר. לדוגמא- שירת ביאליק. ביאליק לא כתב SONGS, הוא כתב רק POEMS, ועם זאת מירב יצירותיו נקראות שירים ולא פואמות.

למעלה