היי,שאלה קצת מוזרה אבל חשובה..

Oyster Girl

New member
../images/Emo53.gifהיי,שאלה קצת מוזרה אבל חשובה..

אבא שלי עובד בתור נהג מונית ועם הזמן התחיל לאהוב מוסיקה קלאסית. מאז, זה כל מה שמתנגן אצלו באוטו בנסיעות. לפעמים דרך דיסקים ולפעמים דרך הרדיו. הוא פנה אליי לעזרה ואמר שהוא לא תמיד מבין את הדברים שהאנשים שמגישים את התוכניות מדברים עליהם, כי הם משתמשים במונחים במוסיקה שהוא היה רוצה ללמוד (ולא , הוא לא מטומטם או משהו כזה.). יום הולדתו מתקרב ואין לי מושג אם קיים כזה דבר. חיפשתי לא מעט, אך כולם הרימו גבה בחשד ובהו בי בחשש למשמע שאלתי. האם מישהו מבין במה מדובר ויכול לעזור? אני מצטערת אם זה לא המקום הנכון לשאלה כזו. בתודה מראש
, מיכל.

amitmis

New member
את מדברת על מאין "מילון מוסיקה"?

אני אישית יודע בוודאות שיש. יש לי. המורה שלי נתנה לי. אם זה מה שאת מחפשת, אוכל לעזור רק בקצת, ולאמר - יש דבר כזה בהחלט.

shakedsham

New member
כל הכבוד לאבא

אני מחכה ליום שבו אוכל לעלות על מונית ולשמוע קול המוסיקה....

תשובה:

באחד השירשורים למטה יש שאלה בעניין קניית ספרים על מוסיקה קלאסית. שני הספרים ששאלו עליהם מתאימים מאד לחובב המתעניין, בעיקר "ספר המוסיקה" בהוצאת "יבנה". שם יש גם מילון מונחים וגם תקציר תולדות המוסיקה הקלאסית בשפה מעניינת ומובנת.

יש נהג אגד אחד בירושלים

ששומע קול המוסיקה. בפעם הראשונה שנסעתי איתו חשבתי שאני חולם אז חזרתי ועמדתי לידו כדי לשמוע...

holst

New member
הוא אגדי...

נראה לי שהוא עובד בקווים של רמת שרת וגם גר שם באיזור... חברים שלי מכירים אותו איכשהו.

מזכיר לי

לפני חודש בערך נסעתי במונית לעבודה באופרה, הנהג כדרכם של רוב נהגי המוניות בת"א פתח בשיחה של לאן אני נוסעת ואיפה אני עובדת ומה אני לומדת, וכשאמרתי לו שהתשובה לכל אלו היא "אופרה", הוא ביקש לשמוע תקציר של האופרה שהולכת להיות באותו יום (קוזי), אחרי שתקצרתי לו הוא אמר "ואת כל זה מורחים על שעתיים וחצי של צעקות?". אבל אז להפתעתי הוא אמר "את יודעת, יש קטע אחד של אופרה שאני נורא אוהב, חכי שנייה, אני אשמיע לך", הוציא דיסק של "מתיאוס פסיון", ושם את Erbarme Dich, שזו ללא ספק האריה האהובה עלי (לא תיקנתי אותו שזו לא אופרה
). זה הסתכם בנסיעת המונית הכי כיפית שהייתה לי עד היום.

../images/Emo6.gif

זה קורה לי גם,כשאני חוזרת מקונצרט בפילהרמונית או מופע בלט,אופרה,קונצרט במשכן. תמיד שואלים אותי שאלות על המוסיקה הקלאסית,בלט וכו'.

Spianist

New member
יש ספר תאוריה בסיסית עם מונחים.

הוא נקרא מוסי-קל-לי של עופר טוריאל וח"ח לאביך

למעלה