המלצות וטיפים לטיול בתאילנד

amitgold

New member
../images/Emo53.gif המלצות וטיפים לטיול בתאילנד

שלום לכולם! אז סוף-סוף בחרנו, אני וחבריי, את היעד הסופי של הטיול - חודש בתאילנד (באנגקוק והאיים הדרומיים)!!! היום קיבלנו חיסונים, ובעוד שבועיים בערך נצא לטיול של פעם בחיים... רציתי לשאול אם יש למישהו כאן עצות, המלצות, הערות, הארות וכו' שיוכלו לעזור לי במהלך הטיול או בתכנונו? מישהו יכול להמליץ על מקומות, ארועים, מאכלים ודברים אחרים שאסור להפסיד? וכאלה שממש לא מומלץ לחוות? כמובן שבינתיים אני סוקר את הרשת, ובעיקר את האתר המצוין של "למטייל", אבל אולי מישהו יכול לעזור לי עוד יותר
...
עמית

North Thailand

New member
הלו עמית

הצעה למסלול של חודש: 5ימים בצפון: ממליצה בחום להתחיל את הטיול בתאילנד דווקא בצפון. אם אפשר לא להיכנס לבנגקוק בהתחלה, עדיף לדעתי. מצורף קישור על אטרקציות בצ'יאנג מאי והסביבה. מהצפון ישר דרומה (אם אפשר ישירות בטיסה, אם לא אז דרך בנגקוק). אני ממליצה בדרום על המסלול: קו-סמואי/קו-פאנגאן 10 ימים (לדעתי פאנגאן עדיף). אחרי פאן-נגאן אפשר לעשות דרך ארוכה דרומה עד קו-פי-פי היפהפה (והיקר יחסית), בדרך כלל עוצרים ללילה בקראבי. עוד 4 ימים בקו-פיפי, אפשר אח"כ עוד 3 לילות בפוקט או בקראבי (ריילי ביץ'), ואז חזרה לבנגקוק. נותר שבוע וקצת לאיזור בנגקוק. מתוך זה אפשר לבלות שני לילות בקנצ´נאבורי ("הגשר על נהר הקוואי", שמורת המפלים ארוואן), והיתר בבנגקוק (ארמון המלך, צ'יינה טאון, שווקים וקניונים). כמובן שהכל גמיש וגם תלוי בתחבורה שתשתמשו בה (טיסות/אוטובוסים/רכבות). מה אסור לפספס? בננה רוטי והרבה פירות מקומיים.

amitgold

New member
קודם כל ../images/Emo51.gif ../images/Emo13.gif!

יש לי כמה מגבלות - נתחיל בזה שכקבוצה, החלטנו כבר שכדאי שלא נרוץ יותר מדי ממקום למקום, נוותר על הטיול בצפון תאילנד הפעם. חוץ מזה, מכיוון שיוצא שאני ועוד שני חברים נגיע יומיים לפני כולם לתאילנד, ניאלץ לחכות בבנגקוק. זה אומר שאת בנגקוק נחווה כנראה בתחילת הטיול ולא בסופו (מה גם שאת סיום החיסון נגד הצהבת B אהיה חייב לעשות שם מתישהו בהתחלה... אגב, זה יהיה מעשה חכם? אולי עדיף כבר להישאר בלי החיסון הזה?). יש המלצות נוספות? חופים מועדפים וכאלה? שוב
רבה על התשובות!!! עמית

North Thailand

New member
נו טוב... אם יש אילוצים...

בנגקוק יכולה להיות מאד נחמדה, פשוט לא תמיד קל לעכל אותה על ההתחלה. תתמקמו בגסטהאוס נחמד (רשת הסוודי מומלצת בחום), ותמתינו בכיף... לגבי השלמת צהבת B - אני לא ממש זוכרת...זה החיסון המשולש? גם ל-A צריל להיות חיסון שני לא? הכי טוב שתתקשר לשאול באחד ממרכזי המטיילים (איפה שהתחסנתם). אולי ניתן להקדים את קבלת החיסון השני, או אם אפשר, כדאי לדחות אותו לאחר החזרה לארץ. לא הייתי מתחסנת שם. לגבי חופים... נראה שיש לכם המון זמן.... הייתי מחלקת את הטיול בדרום לשני איזורים: 1. סמואי-פאנגאן (בשביל אקשן ומסיבות - חוף צ'אוונג בסמואי והדרין בפאנגאן. בשביל שקט - כל חוף אחר יתאים). 2. קו-פיפי/קראבי/מפרץ פאננגה: זה איזור יקר יחסית אבל מ-ד-ה-י-ם ביופיו. אתם יכולים לעבור בין המקומות עצמאית (כי יש לכם זמן) או להיעזר באחת הסוכנויות בפוקט או פי-פי. ואם בלי צפון... אז לפחות קאנצ'נבורי....(!)

amitgold

New member
המממ...

רשת הסוודי? אזכור את זה... אני שוקל גם לישון איזה לילה או שניים במלון איכותי (לאו דווקא בהתחלת הטיול), כדי להנות גם מהפן הזה של הטיול... אולי גם להזמין איזו מסז'יסטית
.... צהבת B זה אכן החיסון המשולש, כשהחיסון השני ניתן לפחות שלושה שבועות אחרי הראשון. כל עוד לא לקחתי את השני, החיסון לא באמת עובד. השלישי הוא רק להארכת התוקף ל-10 שנים. אם אני אוותר על החיסון השני ואקח אותו רק בארץ, אני בעצם בסכנת הידבקות (למרות שאין לי כוונה לעשות את זה עם המסז'יסטית
)... ואין אפשרות להקדים את קבלת החיסון השני
... גם ל-A יש חיסון שני, אבל הוא רק בעוד חצי שנה, מה שלא מדאיג אותי. הבנתי שבקו-סאמוי אפשר גם למצוא כל מיני סוגי ספורט מים, מה שמאוד אשמח לעשות (אני מקווה שזה יהיה מספיק זול)... ואת אומרת שחוף צ'אוונג עדיף על לאמאי? איך מתבצע המעבר בין האיים? הכול במעבורות? ומה מחיר של מעבר כזה? על קאנצ'נבורי אין לי שום כוונה לוותר... 3 שעות נסיעה מבנגקוק זה מחיר סביר ביותר יחסית למה שהבנתי שאפשר למצוא שם
. מומלץ להישאר שם לילה, או רק לקפוץ לביקור ולחזור לבנגקוק באותו יום? לגבי מצלמות - האם כדאי להסתכן ולקחת מצלמה דיגיטלית יקרה יחסית, או שעדיף להסתפק במועט ולקחת סטילס רגילה? לגבי ויזות - מכיוון שאני נוסע לחודש פלוס יומיים אני אזדקק לויזה... יש אפשרות להוציא אותה בת"א, בשגרירות תאילנד, ב-120 ש"ח. האפשרות השניה היא לעשות זאת בנמל התעופה בתאילנד, ב-50 ש"ח. האם עלולים לעשות לי בעיות בתחום זה שם?

North Thailand

New member
רק כמה הבהרות...

טוב, בעניין החיסונים לא אוכל לעזור לך לצערי. מהצצה בפנקס שלי ראיתי באמת הפרש של שלושה שבועות בין החיסון הראשון לשני. לגבי מלון - תתפנק חופשי. אני הייתי שומרת את הפינוק במלון דווקא לאחד האיים. לגבי סמואי - לא אמרתי שצ'וואנג עדיף על למאי, אמרתי שהוא יותר "רועש" ו"הומה". יש הרבה שמעדיפים את לאמאי, ואני יכולה להבין למה (אני באופן אישי בכלל לא כל כך אהבתי את סמואי, לעומת פאנגאן). מעבר בין האיים: הגעה לקו-סמואי טיסה, או רכבת/אוטובוס לסוראתני ואז מעבורת לאי. בין סמואי לפאנגאן גם מעבורת. קאנצ'נבורי - לפחות שני לילות, כך שתוכלו לצאת לאחד הסיורים מהבוקר ולחזור בערב (אחרי שעות הרכבות והאוטובוסים לבנגקוק). יור מומלץ הוא לשמורת הארוואן - 7 מפלי מים מהממים (ראה תמונה). הסיור כולל גם ביקור במוזיאון המלחמה, במסילת הרכבת המקורית ונסיעה על הגשר. 600 באט לאדם. מצלמה - הכל הולך. מצלמות דיגיטליות שכיחות מאד בין מטיילים. אני באופן אישי מחפשת פחות "אחריות" אז לוקחת סטילס רגילה שעושה את העבודה מספיק טוב. לגבי ויזה? למה 120 ש"ח??? זה שינוי מהזמן האחרון? אני זוכרת שזה 70 ש"ח לשלושה חודשים... בכל אופן, בכניסה לתאילנד אתה עדיין אמור לקבל 30 יום ויזה, ואת החריגה (יומיים) אתה משלם בשדה (או מרחיב אותה מראש בשדה כשאתה נוחת). לא אמורות להיות בעיות. טיול נעים!

amitgold

New member
../images/Emo51.gif רבה לך על כל המידע!

זה מאוד עוזר לי
אם תזכרי בפרטים נוספים, כל דבר מענין - אשמח לשמוע
(אני אשאר בסביבת הפורום בשבועיים הקרובים). היום קנינו את הכרטיסים!!! זהו - עכשיו באמת הכול סגור
.......... עמית

xyz567

New member
לגבי החיסון

מצהבת B אפשר להדבק באופן דומה לאידס, זאת אומרת מעירוי דם ומיחסי מין לא מוגנים עם נשא. היתרון של לקבל את שלושת החיסונים (השלישי אחרי שנה) הוא שניתנת הגנה ל 15 שנה. ותמיד טוב להיות מחוסן נגד חולרות כאילו.

amitgold

New member
החשיבות של החיסון לאורך זמן ברורה.

השאלה הגדולה היא - האם באמת כ"כ דחוף לי שהחיסון יהיה תקף בזמן הטיול בתאילנד? אין לי תוכניות לשכב שם עם אף אחת, והסכנה היחידה היא מגע עם דם, שעלול להפתיע..... אז אתה/את חושב/חושבת שכדאי לי לעשות את המשך החיסון בבי"ח בבנגקוק, או שעדיף לדחות את זה עד לשיבה לארץ?

רחלי בן

New member
מה שאסור להפסיד

טראק ג'יפים בצפון מסאז'ים השווקים בבנגקוק אוכל ברחוב וכמובן.... את מלך הקאיוזה ,(ליד באנגלאפו).

למעלה