המלצות לספרים לבן 10 ולבן 14

../images/Emo53.gifהמלצות לספרים לבן 10 ולבן 14

שלום לכם, אלו שני אחייני,אני רוצה לקנות להם ספרים. השניים כרוב הילדים/נערים בגילם כיום,אינם קוראים הרבה. אני כאן כדי לשמוע מכם(בני אותו הגיל ובכלל) על ספרים שיתאימו. בהכרותי איתם,זה חייב להיות ספר מהסוג ש"תופס אותך מהדף הראשון" אחרת כלשונם- חבל"ז. כל רעיון יתקבל בברכה

אממ...

את יודעת אולי אילו סגנונות של ספרים הם קוראים? מתח? בכל מקרה במתח יש סדרה יפה של אלפרד היצ'קוק- שלושת הבלשים...

בורות מאת לואיס סצ'ר

נראה לי מתאים לשניהם. זה בהחלט ספר שתופס אותך ולא נותן לך לעזוב. הגדול יותר גם יהנה מ"המעניק" של לויס לורי, לדעתי. זה ספר קצת בוגר יותר ומעורר מחשבות, אבל כתוב בצורה זורמת ומעניינת.

Britush

New member
"בורות" הוא אכן ספר מעולה. ../images/Emo13.gif

וגם "המעניק", למרות שהוא קצת יותר "כבד"...

ממממממ.... ../images/Emo57.gif

"כפר אשמדים" של אנטוני הורוביץ (הוצ' מרגנית החדשה). כל הספרים של הסופר מיועדים, בעיקרון, לבנים בגיאלי 9-15 (אבל אני אהבתי אותם ואני לא בן ולא בגילאים הנ"ל. אם כי הייתי בת שלושה עשרה כשקראתי את הספר הזה לראשונה ^^;). ספר מצחיק עם עלילה שווה שהוא קצת כמו גרסה סאדיסטית של הארי פוטר (אבל נכתב לפני). אני אישית קיבלתי אותו מדודים שלי, כך שכבר יש נסיון בעניין המשפחה

המלצה .

ובכן לבן בן ה14 אמליץ בחום רב על הספר" שיילו" .את הספר כתבה פיליס ריינולדס ניילור .ההוצאה פרחה מזכרוני. . סיפור מרתק על אהבה בן ילד בשם מרטי לכלב שמצא. ולמרות הקשיים שנתקל....עד ....ספר של התמודדות , ערכים ומוסר. העוד הספר אהוב מאוד על הצעירים , במיוחד שהסיפור אמיתי . ממליצה מאוד. ועוד אמליץ לאחיין הצעיר יותר בו ה10 על הספרים "שמונה בעקבות אחד" . כתבה ימימה אבידר טשרנוביץ .בהוצאת כתר . את הספר הוציאה יממה במהדורה חדשה . אח"כ ניתן להשוות בין הספר לסרט . ספר נוסף " בריחה לילית ממחנה עתלית"של גלילה רון פדר . הספר כתוב בצורה מענינת ונושקת לאמת ההיסטורית . גם ספר זה אהוב על ילדים בגילו . אשמח לשמוע מכם על ההמלצות . בכול שאלה בנושא ספריקריאה לילדים ונוער אני כאן.

למעלה