הצילו... תומר מפחד מ..

_גלית_

New member
../images/Emo53.gif הצילו... תומר מפחד מ..

מהאמבטיה... פתאום ללא שום התרעה לפני שלושה ימים זה התחיל. בהתחלה חשבתי שזה מכל מיני סיבות כמו: קר, חם, עייפות וכו´ אבל היום הבנתי סופית שהוא מפחד מהמים!!! תומר ילד רגוע ונינוח כמעט כל הזמן ומאוד אהב את האמבטיה שלו עד עכשיו... (יש לנו טאמי-טאב) לא היתה בעיה של הרטבת הראש או הפנים ופתאום...
ברגע שאני רק מכניסה את הרגליים שלו, הוא מתחיל לצרוח בצורה שממש לא אופיינית לו ולא נרגע בשום פנים ואופן עד שאני מוציאה אותו...
... יכול להיות שהוא נבהל, כי לפני כמה ימים סיבנתי אותו מחוץ למים וכשהחזרתי אותו הוא טיפונת החליק לי בידיים? (אבל ממש טיפונת, הוא לא נפל למים או משהו כזה, ואפילו לא נבהלתי, וגם זה כבר קרה בעבר) מה אפשר לעשות?? אוי...

פחד....

משהו עובר על תומר- זה בטוח. יכול להיות שהמעידה שלך שלו אכן קשורה........ יכול להיות שמשהו סבון או חום או משהו מפריע לו בכל מקרה ברור שיש משהו....ואת צריכה לעשות הכל בהדגרה אולי להיכנס איתו למקלחת אולי להתחיל מהברז בכיור אולי להביא הרבה צעצועים........

לא יודעת מה דעתך ../images/Emo60.gif

אבל הייתי מציעה מקלחת משותפת..אפשר להוסיף צעצוע שתומר אוהב ואולי זה יחזיר לו את הבטחון..בן כמה תומר? סליחה אבל אני לא זוכרת..

אני עם לימור.

כל כמה חודשים גלי מחליטה שלא נעים לה להתקלח, והיא לא מוכנה. רק האקט של להביא את המגבת למקלחת מכניס אותה ללחץ. ואז אני מתפשטת, מפשיטה אותה, והופל´ה- למים יחד. היא כל כך מאושרת מלשחק "בי" שהיא לא שמה לב שהיא במים, ועובר לה.

_גלית_

New member
תומר בן חצי שנה

פתאום חשבתי על משהו...
לפני כשבוע יצאתי לשבוע עבודה מאוד אינטנסיבי (חנוכה
) ותומר נשאר עם שני חברים שלנו - בייביסיטרים שהוא מכיר היטב. זה לא היה הדרגתי, אבל זה היה רק שבוע, וזה יקרה גם בעתיד, רק לא כל כך הרבה ימים רצוף (אני פרילנסרית
). ומה שקרה זה שתומר שעד לפני חודש אכל חלב שאוב מבקבוק בלי בעיה, פשוט סרב לאכול, והיה המון שעות ביום בשביתת רעב
... העניין הזה עם האמבטיה התחיל בדיוק כשנגמר השבוע הזה... יכול היות שיש קשר
???

אולי הוא רוצה קצת חופש?!

כלומר אולי הטאמי-טאב כבר קצת כובלת אותו והוא דורש בבכי והצרחות מרחב תנועה עכשיו כשהוא גדל וזקוק לו ורוצה אותו יותר ויותר?! אולי זה בכלל לא המים?! אני בטוחה שתומרון שלי לעולם לא היה מוכן לעשות אמבטיה בטאמי טאב אבל הוא ילד שמאז ומעולם דרש חופש ומרחבים ולא אוהב להיות במקומות צרים, עוטפים, קשורים וכד´ אז מה את אומרת על הרעיות שלי? אגב, הוא כבר יושב לבד? שירלי.

_גלית_

New member
נראה לי שאני אנסה את

הרעיון של האמבטיות המשותפות, מכיוון שכולן פה ממליצות כל כך...
, ובכל מקרה, שירלי, כנראה שבאמת נתחיל להעביר אותו לאמבטיה הגדולה. הבעיה היא שהוא לא ממש יושב לבד
. מה אפשר לעשות במקרה כזה
שמעתי שיש מתקן מפלסטיק שמתחבר בואקום לתחתית האמבטיה. מישהי ניסתה אותו

כן גלית, יש מתקן כזה שנראה כמו טבעת

פלסטיק שהתינוק מתיישב בתוכה והיא מתחברת עם ואקום לתחתית האמבטיה. אצלנו כמובן שזה לא עבד כי תומר כמו שאמרתי לא אוהב שתוחמים אותו באיזשהו אופן. אבל תומר ישב לבד מגיל חצי שנה כך שהוא עושה אמבטיות מגיל חצי שנה באמבטיה הגדולה הרגילה. הוא יושב ומשחק באמבטיה על משטח נגד החלקה. אגב, את המושב שלנו נתתי לחברה שמתשתמשת בו עד היום וביתה בת שנה (בעוד יומיים... איזו התרגשות...). היא יושבת אבל ככה האמא שלה בטוחה יותר באמבטיה ולה זה לא אכפת. לפעמים תומר עושה אמבטיות משותפות עם בעלי אבל זה סתם בשביל הכיף שלנו. הוא כמובן מעדיך בד"כ אמבטיה לבד בה הוא משתולל, משחק, משפריץ ומטייל בכל האמבטיה. הוא גם למד לעמוד ולפתוח את ברז המיים מה שמאוד מטריד אותנו ומחייב אותנו לאמר לו "לא!" בתקיפות מה שגורם מיד לבכי
אבל סה"כ זמן האמבטיה הוא הזמן הכי הכי הכי כייפי ותומר בגלל שיעורי הבריכה משוגע על מים ואוהב מאוד את האמבטיה! תהנו מהאמבטיות המשותפות ואולי כדאי לכם לקנות מתקן ישיבה שכזה שירלי.

זו היתה הקניה הכי מיותרת שלנו.

גלי לא הסכימה בשום אופן להישאר בזה, ובצדק. זה נורא מגביל ולא נוח. קנינו במקום שטיח נגד החלקה, של זקנים, ובשבועיים שהיא ממש התייצבה החזקתי אותה עם יד אחת.

כנ"ל אולם יש כאלו שאצלם זה עובד!

גם אצלנו תומר לא הסכים לשבת בזה דקה אחת אבל דווקא חברים שלנו הרוויחו מהקניה שלנו משום שנתנו להם את המושב והבת שלהם בת השנה עדיין יושבת בו ומאוד מרוצה מכך! אז לכי תדעי... שירלי.

לאה_מ

New member
היתרון של אמבטיות משותפות הוא

שלא צריך מתקנים נגד החלקה! חוץ מזה, זה ממכר - זה אחד הכיפים הכי גדולים! לצערי, עם אורי זה כמעט לא יצא לי, משום שעומר ושירה לא מוותרים על התענוג להתקלח איתו.

Iris-1

New member
זה קרה גם אצלנו. וזה עבר.

אחרי שקראתי כתבה בהורים וילדים בזמנו על הילדים שמפחדים מהמים. ומפרטים שם חלק מהפחדים הבנתי מה קורה פה. היתה תקופה שכדי שלהחזיר את הבטחון במים התקלחתי ביחד איתן תקופה מסויימת. ולא תאמיני אחרי שבועיים זה חלף עבר לו. היה עוד איזה פחד קטן במילים שלהם פה ושם לא רוצים להכנס אבל ברגע שנכנסו הם שכחו הכל. היום לא רוצים להכנס כי לא חושבים שמלוכלכלים (זה כבר סיפור אחר). בהצלחה.

אנחנו עדיין באמבטוח...

עמית בן 10 חודשים ודווקא מהאמבטיה הגדולה הוא חושש..האמבטוח מתאים עדיין מבחינת הגודל ולקראת האביב נעבור לאמבטיות המשותפות.. אפשר לגוון בכייף עם צבעים..פאזל שנדבר על הקיר באמבטיה..משפריצי מים וכמובן גע גע שלנו..

וואי, גם אצלנו זה ככה

ומיכל אהבה אמבטיות , ותמיד לא הייתה לה סבלנות לחכות שאני אפשיט אותה והיו התפתלויות וקיטורים עד שהיא נכנסה... ופתאום - בכי נורא. אני חושבת שזה בגלל שלפני כמה ימים הכנסתי אותה והמים היו קצת חמים מדי (ממש קצת) והיא בכתה ולא מצא חן בעיניה. אני מקווה שזה יעבור, אני רצה לקרוא את התשובות שקבלת, אולי יתנו לי רעיונות...

למעלה