הריון היי ריסק ועבודה חדשה

mesh2001

New member
../images/Emo53.gif הריון היי ריסק ועבודה חדשה

הי, אני בדילמה קשה ואשמח לעצתכן. נכנסתי להריון אחרי עבר מילדותי מורכב כך שעתיד ההריון הזה לא ברור. האמת, אפילו לא חשבתי שאני איכנס להריון... בלי קשר להריונות, עזבתי מקום עבודה ובימים אלה אני אמורה לחתום על חוזה בחברה חדשה בתפקיד ניהולי מדהים שהוא קידום בשבילי ומאד מאתגר. הבוס החדש שלי יהיה גבר. וההתלבטות: אני בערך בשבוע 6 (כנראה פחות אבל לפי חישוב הווסת). כשאני אתחיל לעבוד אני אהיה בחודש שני פחות או יותר וכמובן על פי החוק אני עדיין לא מחוייבת להגיד על כך דבר. רציתי לשמוע מנשים אחרות שהיו במצב הזה - מה דעתכן. האם הייתן מספרות לפני חתימת החוזה? אחרי? רק בשלב מאוחר....? יש לי כמובן גם בעיה שבגלל שזה לא הריון ראשון הבטן תצא מוקדם מהרגיל.... אני לא רוצה להיות לא הוגנת וחסרת "אינטגריטי" או לפגוע באימון עם הבוס עוד לפני שממש נכיר אבל לא הייתי רוצה לפספס את התפקיד. אשמח לעצתכן. מאש

סאלי33

New member
אני הייתי מספרת עכשיו..

כיוון שאת צריכה לבנות יחסי אמון עם הבוס החדש לא נראה לי שיש לך ברירה... תספרי לו שאת ממש בהתחלה ותגידי שזה הריון בסכון ולכן את מבקשת שלא יגיד דבר לאף אחד בינתיים אבל נתונה בידו ההחלטה האם להתחיל להעסיק אותך עכשיו... שיהיה בהצלחה

לא הייתי במצב הזה

ועקרונית, נראה יותר ישר והגון לומר, אבל מעשית, שוק העבודה הוא שוק קשה, את בוודאי זקוקה לכסף הזה (במיוחד אם יש סיכוי שתכנסי לשמירה) ואז ההתלבטות לא פשוטה, בעיקר מכיוון שאינך מכירה את אופי הנפשות הפועלות. לי יש חברה שבמצב דומה פשוט דחתה את בדיקת ההריון במספר ימים, ואז, למרות שהיה לה ברור שהיא בהריון, היא הרגישה נח אחר כך לומר שלא ידעה אז, כי טרם נבדקה. את די בתחום האפור, בעתיד תוכלי להגיד שלא ידעת (במיוחד לאור זה שזה אכן הריון מפתיע), ואולי יהיה שווה להעלות את הנושא ממש לפני החתימה על החוזה. אני לא הייתי מזכירה את העבר המורכב, אלא אם ברור שהוא ישוב (כלומר, מדובר בנתון קבוע) אם יש סיכוי שהפעם יהיה פשוט יותר, לא הייתי מציינת זאת ומקווה לטוב. אני לא יודעת מה העבר, אבל עבר הוא לעיתים סיבה טובה לרצון להסתיר מכולם, גם בעבודה. כעת מתחיל חורף ועם לבוש נכון ניתן להסתיר אפילו עד חודשים מתקדמים. (ואגב, לא תמיד הבטן גדולה בהריון שאינו ראשון. ההריון עם המופלטה היה הריוני החמישי בספירה כללית, והשלישי שהגיע לאורך מלא ועד שבוע 20 פלוס הלכתי בבגדים הרגילים (אני עם מבנה גוף ממוצע, קצת כרס טבעית).)

mesh2001

New member
../images/Emo51.gif הדילמה שלי היא

שאני בסה"כ בשבוע 6+6, כמובן שעוד לא בדקנו אם יש דופק
ובהחלט יש סיכוי שאני לא אראה דופק ואז בכלל אין מה לספר... אני לא רוצה לשקר ולהרוס אימון אבל אני כל כך חוששת מהתגובה שלו.
על פי חוק אסור לו לסרב להעסיק אותי
אבל כבר היו דברים מעולם ואת צודקת שבלי קשר לשמירה פוטנציאלית, אני צריכה את הכסף. מאד.
לגבי להסתיר - אני ממילא בחורה שמנה כך שזה לא שישר יגידו - אהה, היא בהריון. אבל בכל זאת כנראה שאפשר לנחש - כך קרה לי באחד מההריונות הקודמים. תאורטית, בגלל שהבעיה שלי לא כל כך ברורה, ואף אחד לא ממש יודע מה גרם לכל הבעיות, אולי ההריון הזה יצליח אבל כמו שאחרי פעם ראשונה אמרו לי פעם שניה זה לא יקרה וקרה אז לכו תדעו... אני גם חושבת שאם חס וחלילה שוב יקרה משהו ואני נגיד אהיה מאושפזת (לא שמירה אלא הפלה וכאלה... כבר הייתי מאושפזת בעבר למעלה משבוע), אני אצטרך שלפחות הבוס שלי יידע מזה, לא? אוף, אני כל כך מבולבלת....
רוצה להיות ישרה (זה האופי שלי בד"כ) ומצד שני פוחדת.... וזאת ממש משרה מצויינת. אני מניחה שבסוף אני אספר ואקווה שהעובדה שהוא אבא לתינוק בין 5 חודשים תעזור. אגב, אשתו למשל (הוא סיפר לי בהקשר אחר) עזבה את מקום העבודה כדי לגדל את הילד אז אני לא יודעת מה זה אומר על הגישה שלו לעניינים האלה. אשמח לעצתכן, מאש

אני חושבת שזה באמת מוקדם

ולאור ההיסטוריה אין סיבה שתספרי. מאחלת לך הריון פשוט, תקין וקל, אבל חלילה אם יקרה אחרת את עשויה לצאת קרחת מכאן ומכאן, וזה גם לא הוגן. אם תהיי מאושפזת בשל, חלילה, הפלה, אזי לרוב זה אשפוז קצר (לרוב בכלל לא) שאינו שונה מהותית מעובד שנעדר 3-4 ימים בשל שפעת.

ורוצה לציין, שגם אני סובלת

מעודף מוסר עבודה, בהקשר הזה, וככה אני מוצאת את עצמי לעיתים עם פחות שכר מרוב התחשבות במערכת. בעצם, זה לא צריך להיות ככה. מבחינה חוקית, הוא לא יכול שלא לקבל אותך לעבודה בשל זה, ולכן, אם את רוצה להיות ממש הוגנת אבל גם (יחסית) מוגנת, ספרי לו במעמד חתימת החוזה, ממש רגע לפני. אם והא ימשוךך את החוזה, זו עילה לתביעה בבית הדין לעבודה.

למעלה