התייעצות - רגישות ללקטוז או לא?

SandraSG

New member
../images/Emo53.gifהתייעצות - רגישות ללקטוז או לא?

היי בנות, הבונבונית שלי בת חודש וחצי ובערך חודש יש לה תופעות באור הפנים. זה התחיל כמו פריחה, רופא אמר שזה הורמונים שלי יוצאים מגוף שלה. או. קיי. חודש עבר אבל הפריחה הזאת לא. לפני שבועיים התווסף לזה סיבויאה בגבות ועפעפיים!!! שהתפשתה גם לקרקפת אמרו לנו שמן זית, עם בלאנום אנחנו גם ככה מהתחלה. ולבסוף משלשום הופיע כתם אדם כמו כוויה בצד אחד של הפנים. כמובן הלכתי מיד לרופא. והוא אמר לעבוד לתמ"ל צמחי, אני שאלתי עם מותר קודם לנסות סימילאק טופ פרי (ללא לקטוז) והוא אמר שכן. אז מאתמול בערב אנחנו עם טופ פרי הזה. היום בבוקר הילדה קמה כמעט בלי פריחה, הכתם נהיה בהיר יותר. קילופים בקרקפת נשארו, אבל זה לוקח זמן. עכשיו להתלבטות שלי: אני נתתי לה תמ"ל וכ50 מל חלב אם שאוב. שלשום עם הופעת הכתב האדום הפסקתי את חלב האם (כי חשבתי אולי אני אכלתי משהו וגרם להחמרת המצב). אז ההתלבטות שלי היא האם שיפור הוא בגלל שהפסקתי חלב אם או בגלל טופ פרי. הבנתי מאינטרנט שרגישות ללקטוז זה בדרך כלל שלשולים ולא פריחות, אז אני לא יודעת לנסות לחזור לתמ"ל רגיל? או להשאר עם טופ פרי? הבעיה שלי עם הטופ פרי שאני לא סומכת על מוצרים שמוצאים מהם משהו (שלא הוציאו גם משהו שצריך...)

תשובה

שלום סנדרה קודם כל המשיכי לתת חלב אם- כמעט ואין רגישות לחלב אם וההפך הוא מגן מפני כל מיני מחלות ואלרגיות למינהן- כי הוא מכיל נוגדנים כנגדן. אם עברת לטופ פרי המשיכי מספר ימים. בהמשך ניתן לנסות להחזיר את התינוקת בצורה הדרגתית- כל יום ארוחה אחת בלבד של תמ"ל רגיל ולראות מה קורה לפריחות. את צודקת לגמרי- במרבית המקרים רגישות לחלב אינה מתבטאת בפריחה.

SandraSG

New member
החלב שלי הולך ונגמר...

אפשר להגיד שכבר אין. התחלה היו לי בעיות הנקה, כנראה בגלל לידה קשה וסיום בקיסרי חרום והמון פיטוצין שהכניסו לי בדרך. כבר ניסיתי הרבה - כולל יועצת הנקה ולא כ"כ עזר. אז אפשר להגיד שחלב אם כבר אין לי. הפריחה בלחי אחרי הורדת סימילאק הרגיל וחלב שלי (מנה אחרונה נתתי לפני יומיים ואחרי הופיע הכתם) כבר ממש בהירה. אני אולי אנסה כמה ימים אל ה"טופ פרי" ואנסה לחזור לסימילאק האדוונס הרגיל שלה. רופא שלנו אמר לעבור לצמחי, ואני ביקשתי קודם לנסות ללא לקטוז כי לא רציתי ישר צמחי. האם זה בעיית אם אני נגיד אעבור לסימילק אדוונס הרגיל שלה, אבל פעם ביום אתן מנה של תמ"ל אחר (נגיד של מטרנה או סוג אחר של סימילאק)? אני פשוט לא רוצה להסתמך רק על משהו אחד.

תשובה

מאחר והופיע שיפור ואנחנו לא יודעים למה הוא קשור ואם הוא קשור לשינוי שעשית- הימלצתי להעביר אותה בצורה הדרגתית חזרה לאדוונס שלה.

SandraSG

New member
../images/Emo178.gifעדכון ועוד שאלה...

שלום, למשך 3 ימים נתתי לבתי רק אוכל ללא לקטוז. נעלמה לה כמעט כל הפריחה (ללא שום טופול נוסף), כמו כן נראה לי יש שיפור בסיבוריאה. אבל יש תופעה חדש: שעה וחצי אחרי ארוחה מתחילים לה כאבי בטן. היא מתעוררת מתוך שינה ובוכה. אפשר כמעט לבדוק שעות לפיה - זה קורה כמעט בדיוק שעה וחצי אחרי אוכל. מה זה אומר? גם אוכל זה לא מתאים? (עם אוכל רגיל לא היה כזה דבר). היום נתתי מנה של אוכל רגיל ומיד אחרי ארוחה התחילו לה גיהוקים מאוד חזקים. גם לפני זה עם אוכל רגיל כל הזמן היו לה גיהוקים אחרי ארוחות שנמשכו הרבה זמן (שגרמו לפעמים אפילו לבכי), אבל עם אוכל ללא לקטוז לא היו לה אף פעם במשך שלושה ימים. בנוסף אחרי כשעתיים הופיע לה פריחה קלה בצוואר. כולם אומרים שבגלל לקטוז לא יכולה להיות פריחה ושזה משהו אחר, ואני כבר לא בטוחה בשום דבר. מה לעשות לי עכשיו? מה עם כאבי בטן שעה וחצי אחרי אוכל
? או אולי להמשיך לנסות לתת אוכל רגיל? לחפש אוכל אחר (אולי צמחי?)? המון תודה מראש

SandraSG

New member
../images/Emo7.gif הבוקר הפריחה בצוואר החמירה...

למרות שנתתי מנה אחת בלבד של אוכל רגיל וזה היה אתמול.

תשובה

שלום סנדרה 1. לא נראה לי שגיהוקים קשורים לעניין. זה נשמע לי מקרי בלבד. 2. כדי לעשות קצת סדר - נסי להחליף את הכלכלה לכלכלה מפורקת. תני רק אותה במשך מספר - עד גמר הקופסא. אז נסי להתחיל שוב במתן כלכלה רגילה- בזהירות. כלכלה מפורקת= נוטרמיגן או פרג'טימיל- זה קצת יקר אבל אנחנו מדברים על קופסא אחת

SandraSG

New member
../images/Emo27.gifעדכון נוסף ועוד שאלות....

שוב אני עם המשך הסיפור: קניתי את האוכל נוטרמיגן. הקטנה שלי לא מוכנה לאכול אותו (ובאמת לאוכל של טעם של איכס). אז אני מערבבת את האוכל הזה עם טופ פרי (ללא לקטוז). שמה 60 מל מזה ו60 מזה (באותו בקבוק), ואז היא אוכלת. האם זה בסדר לערבב שני סוגי אוכל באותו בקבוק? אדמומיות בצוואר וכל הפריחות נעלמו לגמרי. נראשה רק סבוריאה שכנראה לא קשורה לעניין. אבל יש תופעה חדשה התינוקת שלי לא מפסיקה לישון. ישנה, מתעוררת לאוכל ושוב ישנה. בצהריים הייתה לה הפסקה של איזו שעתיים שהיא שיחקה עם מובייל (לבד במיטה! בלי לבקש תשומת לב מצידי!). גזים וכאבי בטן נעלמו. אני ובעלי קצת מצוננים, יכול להיות שהיא מפתחת משהו? (אנחנו מטפלים בה במסיכות). איך יודעים שילד אפטי מדי או לא? תודה מראש

SandraSG

New member
ועוד משהו...

היא מפחיתה בכמויות של אוכל: היא שוקלת בערך 4.5 (ביום חמישי אנחנו הולכים למדידות), ואוכלת 540-590 סיסי ביום (ביום חמישי 10/1 בת חודשיים בדיוק). האם זה בסדר? ועוד משהו: לפעמים (כבר היה 3 פעמים בשבועיים האחרונים) אנחנו פותחים חיתול והוא יבש לגמרי (אחרי שינה ולפני ארוחה) ומיד שאנחנו פותחים אותו היא מתחילה לעשות פיפי (הרבה) עם קצת מאמץ. זה תופעה נורמלית?

למעלה