זכויות

m a i t a l

New member
../images/Emo53.gifזכויות

אחותי ילדה לפני שבועיים תינוקת עם תסמונת דאון. האם מגיעות להם זכויות מסויימות או הקלות מסויימות
אם כן באיזה גיל
כלומר , שמענו שיכול להיות שמגיע להם סייעת בגן או בביה"ס, אבל זה עוד מוקדם לזה, אז האם יש משהו סיוע שהם יכולים לקבל כבר בגיל הזה? (שבועיים) למי צריך לפנות? האם אפשר לקבל סיוע ליועצת הנקה? אחותי רצתה להיניק ועכשיו היא לא בטוחה שזה אפשרי בכלל. מה צריך לדעת כבר בגיל הזה כדי להקל עליהם? תודה מראש

חני ח

New member
מזל טוב להולדת התינוק והרבה נחת../images/Emo13.gif

לדעתי עם השאלות ששאלת יש לנו את מימי עם ניסיון רב בנושא זה.

gadi7

New member
תסמונת דאון

יכולה לזכות את ההורים בגימלת ילד נכה. להלן הפירוט מאתר המוסד לביטוח לאומי גימלת ילד נכה - מי זכאי ? ילד בן 91 ימים עד 3 שנים, הסובל מעיכוב התפתחותי חמור. ילד בן 91 ימים עד 18 שנים, הזקוק להשגחה מתמדת. ילד בן 3 עד 18 שנים, התלוי בעזרת הזולת הרבה יותר מבני גילו. ילד שיש לו ליקוי מיוחד : בקבוצה זו נכללים הילדים עם הליקויים הבאים: ירידה בשמיעה (מהלידה ועד גיל 18) ירידה בשמיעה של לפחות 45 דציבלים בתדירויות הדיבור בכל אחת מהאוזניים, ללא תיקון ירידה בראייה (מ–91 ימים עד גיל 18) חדות ראייה פחותה מ-3/60 בכל אחת מהעיניים או שדה ראייה של פחות מ-20 מעלות בכל אחת משתי העיניים, והכל עם תיקון . פסיכוזה, אוטיזם או דומיהם (מ-91 ימים עד גיל 18) תסמונת דאון (מהלידה עד גיל 18) . כדאי להם לגשת למוסד לביטוח לאומי, מחלקת נכות, ולהגיש בקשה לגימלת ילד נכה, בעזרת הטופס שיורידו מכאן, ובצירוף מסמכים רפואיים מתאימים. בעת הגשת התביעה יש להציג תעודת זיהוי של הורי הילד.

haya or

New member
מזלצ טוב../images/Emo24.gif../images/Emo95.gif

כמו שכתבו כבר אכן מגיעה גמלה מביטוח לאומי בשיעור 50% -האם התינוקת בריאה? אין לי מושג לגבי יועצת הנקה - אני הנקתי את בני כ - 5 חודשים יום לאחר הלידה (עם תסמונת דאון בן 17+ ) כדאי לדעתי לפנות לי.ת.ד אותי בירושלים בזמנו כבר בבית החולים יצרו איתי קשר ועזרו לי מאוד. לאחר פחות מחודש כבר הגיעה אלי פיזיוטרפיסטית והתחלנו בהפעלת השרירים כבר בגיל הזה - אין לי מושג איך זה היום אבל אני משערת שיפנו אותה למרכז להתפתחות הילד ושם יקבלו הדרכה מלאה. אין ספק שאחותך זקוקה להרבה הרבה עדוד ואהבה .

עמיקםרז

New member
שני טיפים כלליים

שלום רב, באופן כללי יש שני מקורות מידע שניתן להיעזר בהם: 1) בנוסף לפורום החם הזה, בו ניתן להתייעץ עם הורים רבים, קיים קו הסיוע של אקים "הורים למען הורים". הקו מאוייש בכל יום ראשון משעה 17:00 עד שעה 20:00. בכל זמן אחר ניתן להשאיר הודעה במשיבון כדי שיחזרו אל הפונה. את הקו מאיישים הורים תורנים, שאליהם ניתן להפנות שאלות שונות ו/או לשוחח איתם. במידת הצורך השאלות מועברות לאנשי המקצוע של אקים שחוזרים אל הפונה. מספר הטלפון: 1-800-399333. 2) אקים פירסמה חוברת זכויות מקיפה בשם "אקימידע". ניתן לקבל אותה חינם בדואר ע"י פנייה והשארת פרטים באותו קו "הורים למען הורים", כאמור בטלפון 1-800-399333. בנוסף לכך, באתר אקים יש קישור שבאמצעותו ניתן להגיע אל החוברת באינטרנט. בברכה, עמיקם

למעלה