זקוקה לעזרה בנושא וילונות

../images/Emo53.gifזקוקה לעזרה בנושא וילונות

שלום לכם, יש לי בעיה בנושא התאמת וילונות לחלונות. אני עוברת דירה בקרוב מאוד, ובחדר השינה יש שני חלונות, בערך בגודל 1.00X 1.50 מטר כל אחד. החלונות פונים לבתים שכנים ממול, לכן חשוב לי מאוד לשים וילונות, שמצד אחד יחדור מבעדם הרבה אור (שמאוד חשוב לי), אך מצד שני הם לא יהיו שקופים. אני מאוד רוצה שהם יהיו בצבע לבן, כדי שיהיה הרבה אור בחדר. למישהו יש רעיון אילו וילונות הכי טובים למטרה זו, מאיזה בד, סוג, ואם יש גם תמונות (או הפניה לאתרים עם תמונות) זה יתן לי הרבה. בתודה רבה מראש, ל'.

uvls

New member
וילונות

הבעיה שלך קלה מאוד לפיתרון. יש שפע אדיר של בדים, בפרט בגווני לבן/ שמנת, שיכולים להכניס שפע של אור מחד ולאפשר פרטיות מאידך. אפשרות אחת היא לבחור בבד שמכניס אור אך אינו מאפשר מבט פנימה. אפשרות נוספת היא ללכת על וילון-תריס, כזה שמצבי הסגירה והפתיחה שלו נעים בין פתיחה לאטימה כמעט מוחלטת, כגון תריס ונציאני או סילואט. אפשרות נוספת היא וילון כפול, משני סוגי בד, כאשר אחד מאפשר מעבר חופשי של אור ומבט החוצה (ופנימה, כמובן) והשני אוטם את הפתח לחלוטין. מבין האפשרויות השונות אני מעדיף את הוילון הרומאי, אלגנטי ובעל קו נקי מאוד, מבד בהיר ואטום למחצה. לאטימה מוחלטת ניתן לשלב זוג כנפיים מבד כבד יותר אך לרוב אין צורך בכך. היכנסי לחנות וילונות ותגלי בתוך כמה דקות כמה פשוט לפתור את העניין. צירפתי לינק לאתר של 'אורגון', שם ישנה גלריית תמונות והסברים על סוגי הוילונות השונים. בהצלחה.

למעלה