זקוקה לרעיון יצירתי

gdover

New member
../images/Emo53.gifזקוקה לרעיון יצירתי../images/Emo178.gif

רק עכשיו גיליתי את הפורום ונראה מדליק. אני זקוקה לרעיון: אני מארחת בסופשבוע לרגל יום ההולדת של הבן. הבטחתי לו לקינוח אצבעות שוקולד. א ב ל זה קינוח מאוד כבד לארוחה בשרית אז רציתי לשלב אותו עם סורב או פירות כדי שהמבוגרים/השומרים יוכלו להימנע. יש לי רוטב תותים בפריזר ואני צריכה משהו שיחבר בין השניים ולא יהיה עמוס מידי. יש משהו למישהו?
 

bali

New member
מנהל
את יכולה להפוך את רסק התותים לסורבה

להכין סירופ סוכר מחצי כוס סוכר וכוס מים. לקרר את הסירופ לטמפ' החדר. להפשיר את רסק התותים ולערבב יחד עם הסירופ. להעביר לתבנית שטוחה יחסית ולהקפיא רק חצי הקפאה, ואז להעביר למג'ימיקס או בלנדר ולרסק עד שיש מרקם של ברד עדין. להחזיר למקפיא לעוד קצת זמן שיתייצב קצת יותר, ואז להוציא מהמקפיא 10-15 דקות לפני ההגשה וליצור כדורי סורבה. אפשר גם לעצב את כדורי הסורבה מראש ולהחזיר להקפאה על מגש, ואז פשוט להניח אותם כשמגישים את המנה, ולאט לאט הם יפשירו תוך כדי אכילה. סירופ סוכר מונע קפיאה מוחלטת של התערובת ככה שהיא אמורה להישאר קצת רכה.
 

bali

New member
מנהל
ואפשר להוסיף גם קצת אלכוהול לתערובת

כמו רום, ליקר תות או פירות יער כלשהם, ברנדי.
 
למעלה