חימום האקווריום!!!

../images/Emo53.gifחימום האקווריום!!!

קניתי אתמול תרמוסטט חדש (מתאים לגודל האקווריום), התקנתי אותו אבל בינתיים (זה היה אתמול בצהריים) המים לא מראים לי בכיוון להתחמם... כמה זמן זה אמור לקחת? האקווריום לא גדול במיוחד.

kobi10

New member
עליך ראשית לוודא שנורה

צבעונית דולקת... או כל סימן אחר שמראה על גוף חימום עובד. אפשרות אחרונה, לבדוק ידנית אם הגוף חימום חם - בזהירות ללא הוצאה שלו מהמים. מה גודל האקווריום ? מה הספק גוף החימום ? ( וואט ). ולבסוף , כן, להעלות טמפ' באקווריום זה לא ענין של שעות לפעמים יום ויומיים.

adiemus

New member
תראי

אם בדקת ועשית כל מה שאמרת לך ידידינו היקרkobi10 ועדיין זה לא מראה על התחממות של המים אז קיימת האפשרות שהחימום לא תקין ואם זה אכן כך אז פשוט תחליפי אותו דרך אגב יש לך באקווריום מד טמפרטורה?

תשובות

הנורה דולקת ונכבית לסירוגין... נגעתי בתרמוסטט מתחת למים... הוא לא ממש קר אבל גם לא מתקרב להיות חמים...
נראה לי שאחכה עוד יממה לפני שאחליט סופית שמשהו פה לא בסדר!!

גלעד cool7

New member
אוקי

הנורה נדלקת ונכבת כי הגוף חימום מתחמם עד שהמים מגיעים לטמפרטורה שכיוונת בתרמוסטט ואז הוא מכבה אוטומטית את המעגל (כלומר הוא מפסיק לחמם). כאשר הטמפרטורה תרד מתחת לטמפרטורה שאלייה מכוון התרמוסטט הוא יחמם שוב. את זה תדעי רק אם תשימי מד טמפרטורה ותראי אם המים שומרים על טמפרטורה של מה שמכוון על הטרמוסטט ומעלה.

kobi10

New member
אני אוסיף על התשובה הנכונה של

גלעד. לפני כל מחשבה על החלפת גוף החימום אולי פשוט הוא מכוון על טמפ' נמוכה וכל פעם שהוא מגיע לטמפ' המסומנת על גוף החימום הוא נכבה. בבקשה תסובבו את מד הטמפ' למידה יותר גבוהה ותראו אז מה קורה. אם גם אז הטמפ' לא עולה - אולי יש בעיה בגוף החימום. בהצלחה

גלעד cool7

New member
../images/Emo5.gif עד כמה גבוה? (ותודה על התוספת)

שתדלו לא לבשל את הדגים, אל תשכחו לאחר שהעלאתם להוריד בחזרה! מותר לעלות אפילו למקסימום, אך אל תשאירו את זה ככה מעבר לדקות ספורות (למרות שיקחו כמה שעות לעלייה אפילו במעלה אחת, בכל מקרה להחזיר למקור ישירות).

למעלה