טיפול בבלוטת התריס

../images/Emo53.gifטיפול בבלוטת התריס

אילו טיפול קיים עבור טיפול בבעיה של תת תפקוד של בלוטת התריס? לאחרונה נמצאו אצלי ערכים שהם קצת מעבר לנורמה (5.42) והוצע לי טיפול באלטרוקסין. האם ישנן אלטרנטיבות לטיפול זה?, טיפול שאינו הרומונלי?
 
שלום

האם יש לך תת פעילות אחרי שהיה לך פעילות יתר וטופלה אצל אנדוקרינולוגים? לי היתה פעילות יתר וההומאופתית אמרה שכדאי להתחיל טיפול (הומאופתי) כמה שיותר מהר לפני שיהיו נזקים היא גם אמרה שאינ המבטיחה לי ריפוי - אבל מהר מאוד הגוף שלי התאזן והבלוטה מאוזנת לחלוטין אני למזלי חטפתי אלרגיה קשה לתרופות הקונבנציונליות והתחלתי טיפול הומאופתי ועשיתי אז פעמים בחודש בדיקות דם והעברתי אותן לרופא המשפחה כדי שיהיה ביקורת של רופא המשפחה (סתם כדי שהוא ירגיש שהוא בתמונה) ולאט לאט התחלתי לעשות בדיקות דם במרווחים גדולים כי הבלוטה התאזנה בקיצור - אני ממליצה להתחיל טיפול הומאופתי ובמקביל לעשות כל הזמן בדיקות דם עבור רופא המשפחה - שלא יגידו שבלוטת התריס זה דבר מסוכן ולא משחקים איתו - אז להגיש לרופא המשפחה בדיקות דם שירגיש שאת במעקב ולא חסרת אחריות
 
שלום לאיילות בלילות

סקירה קצרה ברשותך לטובת כולם. בלוטת התריס משתייכת למערכת האנדוקרינולוגית ( הורמונלית ). היא בלוטה קטנה שמיקומה מתחת לפיקת הגרון. היא בנויה מעשה משתי אונות. תפקידה להפריש הורמונים שתפקידם לפקח על קצב והתנהלות הבעירה האנרגטית וחילוף החומרים הגופני. הם מגרים כמעט כל רקמה לייצר חלבונים ועל ידי הגברת כמות החמצן שהתאים משתמשים בה. כדי לייצר את ההורמונים הבלוטה זקוקה ליוד שהינו יסוד המצוי במים ובמזון. היא לוכדת ומנצלת אותו. קיימים שני כיוונים עיקריים של הפרעות בתפקוד הבלוטה - פעילות יתר והשניה רלוונטית לשאלה - תת פעילות. תת פעילות - הבלוטה אינה פעילה די הצורך ולכן מייצרת כמות קטנה של ההורמונים. חסר כרוני ביוד גורם לכך שהבלוטה מתנוונת וגדלה במימדיה. סימנים לתת פעילות - האטה בתפקודי הגוף, משהו כמו איטיות ומצב דיכאוני פיזי או רוחני. הקול נעשה צרוד והדיבור איטי, העפעפיים שמוטים, העיניים והפנים מתנפחים, קיימת עליה במשקל, עצירות ורגישות גבוהה לקור. השיער נעשה דליל, יבש וגס והעור לקשקשי ויבש. הדופק מואט. אם אין מטפלים בה עלולה להתפתח לאנמיה, טמפרטורה גופנית נמוכה ובמקרים מתקדמים לאי ספיקת לב. טיפול - השלמה של ההורמון החסר בצורה של גלולות טירוקסין ( שם ההורמון ). בדרך כלל הטיפול יהיה למשך כל החיים. למעשה מדובר בהתנוונות של הבלוטה. לא ברור מדוע זה קורה ופעמים רבות זה מתפתח על רקע גנטי. ועכשיו להומיאופתיה - למרות שכתבת "לאחרונה" מעניין אותי לדעת ממתי החלו הסימפטומים להופיע ( לא האבחנה המעבדתית ). האם זה תורשתי, האם כבר התחלת בטיפול התרופתי או שזה עדין בגדר המלצה. פעמים רבות כשטיפלתי בתופעה זו, מצאתי קשר ישיר אל מצב נסיבתי של האדם. למשל לא יפתיע אותי אם אשמע שהאדם היה מכונת טורבו, אחד שעובד במרץ שעות על שעות וורקוהוליזם, עד כדי התשה. במצב כזה מערכת החיסון ( החכמה יש לומר ) נוטלת מהאדם את הפיקוד בצורה של יצירת מצב הפוך שיכפה עליו שינוי. יתכן גם מצב שבו האדם בטבעו חלש ואיטי וזו רק התפתחות נוספת בתהליך. בכל מקרה טיפול הומיאופתי קלאסי חייב לקחת בחשבון את המשתנים האלה ועוד ועל פיהם לבחור תרופה אחת ומתאימה לך ולתופעה. אם המצב הוא בתחילתו, אין רקע תורשתי חזק ועדין לא התחלת לקחת את ההורמונים יש סיכוי להשיב את הסדר על כנו. ברכות ושפע מכל טוב. אלישוע.
 
הרבה פעמים

זה מתחיל מפעילות יתר ואחרי טיפול קונבנציונלי הבלוטה הופכת לתת פעילות אינני יודעת הסיבות לתת פעילות אבל פעילות יתר מופיעה אצל נשים הרבה פעמים אחרי חתונה או אחרי לידה או במצב שעוצרים אותן או חונקים אותן מבחינה נפשית או יצירתית אצלי זה הופיע אחרי החתונה ולדעתי יש לזה קשר ישיר כמה פעמים רואים זוג יפה ואחרי החתונה פתאום האישה משמינה? הכל בגלל צרות שגורמות לה לצאת מאיזון עד שלא עברתי זאת על בשרי לא הבנתי מה קורה שם (אני התנפחתי נורא בגלל התרופות הקונבנציונליות וזה היה מחריד)
 
למעלה