טיפים לצבי מים אוזן אדומה

שלום חגית

אין לי ממש ניסיון איתם (היחיד שגידלתי היה בעל שני ראשים) אבל עד שמישהו שיש לו ניסיון רב משלי יתן לך טיפים אני מציע לך לקרוא את שלושת המאמרים הבאים הם לא רעים ממה שראיתי. 1 2 3 תהני ושהצב יהנה מהקריאה שלך. יונתן

../images/Emo51.gif ו: לטאה סודנית שלא אוכלת

אני יודעת שבדר"כ היא יותר פסיבית בחורף... אבל היא ממש לא אכלה כלום כבר שבועיים!!. נורמלי?

naja

New member
טמפרטורה?

אני לא ממש מכיר לטאות סודניות(נקראות גם צלחת סודנית?) אבל הדבר הראשון שצריך לבדוק הוא האם היא מוחזקת בטמפרטורה המתאימה. אם כן אז צריך לבדוק האם מוצע לה מזון מתאים ואם כן אז צריך לקחת בחשבון גם אפשרות של הפסקת מזון עונתית(קיים בנחשים ,לא יודע אם בלטאות) או מחסור בשמש או בעיה בריאותית. תני יותר פרטים(כמה זמן היא אצלך , הגיל שלה, הרגלי אכילה קודמים וכו') ואני בטוח שלאנשים יהיו פה עוד רעיונות.

שלום חגית אנסה לעזור לך בנוגע ללטאה

כמו שכתב לך NAJA יכול להיות שמדובר בהפסקה עונתית למרות שלפי מה שאני יודע הן לא ממש ישנות שנת חורף רק מורידות את פעילותן לכמה שבועות שאחריהם מתרחשת הרביה. יש סיכוי גדול שהסיבה לחוסר הפעילות היא טמ"פ נמוכה טמ"פ אידאלית היא כ30 מעלות ביום וכ23 מעלות בלילה. חשיפה לקרינת UVA וUVB היא דבר חשוב מאוד ללטאות ולטאות צלחת סודניות אינן יוצאות מהכלל. אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול.

צבים וצפרדעים

שלום, כתבתי כבר כמה עמודים קודם אבל רק לוודא שתראו..אני חוזרת. שאלה ראשונה: אני גרה בחו"ל ורציתי לדעת לאן הקרפדות\ צפרדעים "הולכות" שהאגם קופא כאן בפארק לחודש? שאלה שניה: בגללה נכנסתי לפורום.. חבר טוב שלי קנה צבים קטנטנים האם אלה אותם צבים מהקישורים ששמת? והם פשוט קטנטנים? אני יודעת שבארץ הפסיקו למכור אותם בגלל החשש לסלמונלה, זה נכון? אני רוצה שהוא יטפל בהם כמו שצריך אם תוכל למנות את התנאים המיטיבים שהוא צריך לספק להם אודה לכם מאד מאד כי הוא ואני לא יודעים כלום.. תודה רבה.

naja

New member
צפרדעים וקרפדות.

אני לא יודע היכן את גרה ואילו סוגי דוחיים ישנם אצלכם אבל אני משער שהם פשוט מתחפרים באדמה או מתחת עצמים גדולים או בתוך צמחיה סבוכה ומחכים שהשלג יפשיר.

אחרי תיחקור מעמיק של הוטרינר

ראשית הצבים הנ"ל עדיין לא חוקיים... הם מוברחים... וזה לא בגלל הסלמונלה אלא בגלל שבעבר קרו מקרים שאנשים שיחררו אותם לטבע והצבים אכלו והרסו אוכלוסיות שלמות של חיות מים והכחידו אותן. לגבי גידול: מים בעומק שיוכלו לשחות אבל לשים להם אבן רחבה או סלע (כמו אי בים) שיוכלו לעלות עליו לנוח. לא למלא מים עמוקים. הם לא דגים. חימום 20-22 מעלות. הם זקוקים לאור ולכן בחורף או אם הם נמצאים רחוק ממקור אור- מנורה. אוכל בשרי, אפשר לקנות אוכל מיוחד בחנות ולוודא שהוא מכיל קלציום שכן הם סובלים ועלולים למות מרככת בשריון. יש גם שרימפסים מיובשים שהם אוהבים והוטרינר אמר שאפשר לתת להם את הכופתאות של האיגואנה. יש אפשרות להשאיר אותם קטנים ע"י האכלה באוכל של דגים, אבל הם לא ישרדו עד 120... זה פשוט לא האוכל האידיאלי להם אלא האוכל שהזכרתי. זהו בינתיים. עוד טיפים יתקבלו בברכה!!

אני חייב להבהיר משהו

יש חשיבות לחשיפת הצבים למחזור יומי נורמאלי של אור וחושך אבל אחת הסיבות הגדולות ביותר שבגללן הם צריכים אור היא קרינת השמש שלה הם זקוקים על מנת להפוך את הסידן (קלציום) לויטמין D3 שבו הם משתמשים לחיזור העצמות והתפתחות תקינה של השריון. בנוגע לתזונה אפשר לבדוק בדפים שפרסמתי וכך גם לגבי הטמ"פ. אני מכיר מישהו שגידל צב כזה כמעט 40 שנה. אלו צבים מאוד עמידים (אולי עמידים מדי) ולכן הם בעיה אקולוגית בכל כך הרבה מדינות.

ברוכה השבה והנה התשובה.

בנוגע לצפרדעים ענו לך לכן אתייחס לשאלה לגבי הצבים. רוב הסיכויים שאם מדובר על צבי מים הם מהמין צב אדום אוזן, זה פשוט המין הכי נפוץ בעולם. ובכל מקרה הקישורים ששמתי יתאימו גם למינים אחרים של צבי מים אז כדאי לקרוא אותם. עד כמה שאני יודע יצוא של צבים מתחת לאורך של 10 ס"מ היא עברה על החוק בארה"ב וגם במקומות אחרים בעולם, הסיבה לקביעה הזאת היא חשש שצבים קטנים מהגודל הזה נושאים את חיידק הסלמונלה ולכן יבוא של צבים בגודל זה נאסר כבר מזמן בארץ. במשך הזמן גם גילו שצבים אדומי אוזן מצליחים להתיישב כמעט בכל מקום שאליהם הם מגיעים וכך יצא שהם התיישבו באירופה באפריקה ובעוד מקומות על הגלובוס, ולכן אסור לייבא אותם לארץ. לכן האיסור על גידול של צבים אדומי אוזן וצבים בכלל בארץ הוא שילוב של שני הגורמים, הגורם האקולוגי והגורם הבריאותי.

למעלה