טרריום לבואה - מגדל מתחיל

../images/Emo53.gif טרריום לבואה - מגדל מתחיל

שלום לכם, תמיד אהבתי נחשים, מהיום גם מגדל. אני רוצה בבקשה שתביטו בתמונה ותנו הערות, האם חסר משהו\האם משהו יכול להזיק לנחש\האם מצע עיתונים טוב? או שיש להחליפו בשבבי עץ\שטיח\ועוד הערות, הכל יתקבל בברכה, אני מודה מראש למי שמגיב. הבואה באורך 45 ס"מ בערך.

naja

New member
תתחדש.

לגבי הטרריום-אם אני לא טועה מדובר באקוריום לשעבר. במקרה הזה, נקודת התורפה העיקרית היא המכסה-בד"כ ההסבה של המכסה לא מתבצעת כראוי, ונשארים פתחים מהם הנחש יכול לברוח. כמו כן, אם הרשת העליונה היא רשת זבובים, זה לא משהו שיחזיק לאורך זמן את הכח של הבואה. גם המשקל של המכסה לא יעמוד בפניה וכשהיא תגדל היא תרים אותו בקלות. בעיה נוספת עם מכסה אקוריום שהפך למכסה טרריום-לפעמים משתמשים בכל מיני סוגים של סירטי הדבקה, ובסופו של הדבר הנחש מצליח להידבק אליהם. זה בנוגע למכסה..... בנוגע לטרריום-רצוי שיהיו תמיד גם פיתחי איורור צידיים כדי שתהיה תחלופה טובה של אויר. אם זה לא קיים רצוי להקפיד שבעתיים בנושא הנקיון והאוירור של הטרריום. לגבי האביזרים בטרריום-ישנו גזע עץ שעומד באלכסון ועשוי ליפול ולמעוך את הנחש-רצוי להוציא אותו אם להדביק בצורה בטיחותית. מצע עיתונים זה בסדר. כיום ניתן לקנות מצע שנקרה אספן-זהו מצע השבבים הכי טוב שיש לנחשים. החיסרון שלו הוא המחיר הגבוה. חוץ מזה, תתחדש ואם יש שאלות נוספות אל תתבייש לשאול.....

תודה רבה

אתה צודק\ זה אקווריום שעבר הסבה, כרגע הנחתי אותו על כוננית, עדיף מאשר שישב על הרצפה. לגבי הענפים ושאר הדברים - בדקתי המון פעמים שהכל יציב ושהנחש לא יכול להיפגע, כך גם לגבי הזיזים באבנים וכו'. בנוסף ניקיתי הכל, את הזכוכית, אבנים ענפים והכלי של המים. בקרוב אני אקנה מצע שבבים (אני חושב שראיתי כזה בטרריום בחנות, מין שבבים מלבניים יחסית עבים אבל רכים) גם האקוה-טרריום הזה הוא זמני וברור לי שבעתיד הלא כ"כ רחוק אני אצטרך להחליף אותו. יש לי 4 שאלות: 1. מים - צריך להחליף כל יום? 2. מנורה - רק בחורף? 3. אחזקת יד - עדיף לתת לו כמה ימים להתרגל למקום החדש ולעזוב אותו בשקט בינתיים או להתחיל להרגיל אותו מעכשיו? 4. תזונה - אתמול הוא אכל ולד של עכבר, אני חייב לציין שהוא מגיב טוב מאוד לאוכל ובכלל נראה די פעיל. השאלה היא כל כמה זמן צריך להאכילו בתנאי שבי? שוב תודה!

איתי322

New member
את השאלות האלו היית צריך לשאול לפני שקנית אבל

אבל בסדר אין מה לעשות עכשיו... 1.מים מספיק להחליף פעם בכל 3-4 ימים. 2. מנורה יכולה להיות מסוכנת אז תבדוק שאתה מחסה אותה במשהו שהבואה לא יצליח לנגוע בה ואם כבר עצה ממני הכי טוב כבל. 3. נחש חדש צריך בערך שבוע להתאקלם בלי שיגעו בו או יאכילו אותו רק שקט של להכיר את הטרריום והמקום החדש. 4. צריך להאכיל אותו בבעל חיים שיהיה פי 1.5 מגודל הגוף ובואה בייבי יכול לאכול עכברים בוגרים נהדר וזה יספיק לו לכמה זמן עד שיגדל. ואז הוא יאכל חולדות ואם זאת נקבה שתגדל הרבה אז גם ארנבות. בנוסף אחרי שהוא אוכל הוא זקוק ל-2-3 ימים של מנוחה שבה לא תוציא אותו ולא תפריע לו רק אז תוכל להוציא אותו ולשחק איתו עד לפעם הבאה שהוא יאכל. בהצלחה וכמו שנאמר אם יש עוד שאלות לא להתבייש לשאול...

לפני שקניתי

קראתי באינטרנט, את התשובות בגדול ידעתי. רציתי לקבל תשובה מבעלי ניסיון כמוכם ולוודא שאני לא עושה איזו טעות. תודה על התשובות!

naja

New member
לא כל מצע שבבים מתאים.

גם אם יאמרו לך בחנות שהוא מתאים, עדיף להמשיך ולגדל על עיתונים מאשר על מצע שיגרום נזק. לגבי החימום-נושא לדיון בפני עצמו, והיו רבים כאלה. חפש ב"טאגליינס" הודעה של רן בנושא. באופן כללי, נושא הטמפרטורה חשוב מאוד כשמגדלים נחש, וזה לא משהו שכדאי לנחש או להמר. לגבי האכלה-בואות צעירות צריכות לאכול כל 10-7 ימים ולא יותר(תלוי בגודל הטרף וקצב העיכול).

צור17

New member
כנס

האם חיטתה תאבנים ותעצים ??... אם לא תוציא אותם ותעץ תיבשדוק שאין בו איזה חלק שיכול לפגוע בנחש ותשים אותו בתנור למשך שעה ואז תישטוף במים רותחים תיתן לזה להיתייבש ותחזיר ותאבנים תשרה במים רותחים למשך שעה....והטרריום ניראה סבבה מה הגודל שלו??..

בערך 80 על 40

ניקיתי את האבנים וגם את העץ. מה החשיבות של לשים אותו בתנור? זה מייבש אותו? או שזה בשביל החיטוי?

מיסטר כנס...

אני מתעסק עם נחשים משנת 87...כרגע אני מגדל זוג פיתונים מתכדרים...אז ככה ראשית וחשוב ביותר החברים לא שמו דגש על חיטוי,כשאתה מוסיף משהו ואין זה משנה מה..גזע,קערה,ענף וכו..אתה אמור לחטא וכל דבר בפני עצמו...פלסטיק אפשר ורצוי עם אקונומיקה,עץ לסוגיו מחטאים על ידי חימום אם הדבר בר ביצוע אז לשים בתנור על 150 עד 200 מעלות לשעה,בד לסוגיו אפשר לתבול במים עם 5% אקונומיקה וכמובן לישתוף במים מתוקים ולייבש כל זאת כמובן לצורך היפטרות מחיידקים למיניהם,חלקם הגדול לפחות,אם תחליט להישתמש בנסורת כמצע הייתי מקפיא קודם ל48 שעות זה עשוי להרוג לא מעט טפילים שאינך רואה,לגבי אוכל אחת לשבוע עד עשרה ימים ולא פחות מכמה סיבות ראשית שהנחש לא יהיה שמן ושנית שמערכת העיכול שלו תנוח מעט הרי הנחש זקוק לשלושה ימי עיכול לפחות,מים תחליף כל שלושה ימים וזאת כדי שהמים יהיו טריים והם גם נועדו ללחות אז דאג כל הזמן למים כך הנחש יוכל להשיל את עורו בשלמותו...שיהיה בהצלחה...

naja

New member
אקונומיקה ועץ זה שילוב לא מומלץ.

באקונומיקה רצוי לנקות רק פלסטיק וזכוכית. העץ סופג את האקונומיקה ואם הוא ירטב בתוך הטרריום זה עלול לפגוע בנחש. לדעתי, אם העצים והאבנים הגיעו מהטבע ולא מטרריום של נחש אחר, אפשר להסתפק בשטיפה במים וסבון וייבוש בתנור.

naga כניראה...

לא הדגשתי את זה אבל ציינתי שעץ מחטאים על ידי חימום..לי זה ברור אבל אני מקבל את הערתך...

למעלה