יש לי שאלה

shiri000

New member
../images/Emo53.gifיש לי שאלה

ערב טוב שמי שירי ואני בת 21 יש לי אחות קטנה בת עוד מעט 15 שסובלת מאוטיזם ודיסמונת דאון ביחד היא אינה מדברת בכלל ועוד נמצאת בטיטולים השאלה שלי היא האם היא תוכל לרכוש את יכולת הדיבור ? השאלה השניה שלי היא: יש לאחותי נטייה להרביץ לעצמה בתדירות די גבהה , למה היא עושה את זה האם זה קשור לאוטיזם? ומה נוכל לעשות כדי לגרום לה להפסיק? אשמח מאוד לקבל תגובות ועצות תודה רבה ולילה טוב שירי

יתכן כי היא מחפשת גרוי של מגע עמוק

גרוי כזה ניתן לספק באופן חיצוני ולהכחיד את ההתנהגות הזו.

razgalili

New member
הי שירי

היו מקרים של מתבגרים בספקטרום שהתחילו לדבר בגיל מאוחר, אבל הם מאד מאד נדירים. לגבי המכות שאחותך מרביצה לעצמה - איפה היא מרביצה לעצמה? חלק ספציפי בגוף? בנסיבות מסויומות? במקומות מסוימים בבית, בנסיעה? נסי להיות יותר ספציפית.

היי שירי כדאי להתייעץ בפורום בחו"ל

היי שירי, אינני מכירה את אחותך ולכן קשה לתת עצות, אך ייתכן שההכאבה לעצמה, קשורה לתגובת תסכול וקושי בעיבוד מצבים הקשים עבורה. יתכן כי כך היא מקבלת תשומת לב ואין לה הרבה דרכים אחרות. השאלה האם נותנים לה מענה תקשורתי אחר, כמו תקשורת תומכת בתמונות או סמלים. היה כדאי לבדוק עם המסגרת החינוכית שלה. לגבי גמילה- יש שיטות לעשות זאת, גם בגילה, אך זה דורש עבודה משותפת, עם הבית והמסגרת החינוכית- וגם בדיקה של הבשלות שלה, מבחינת מודעות גופניתת יכולת דיבור, קשורה להרבה מקומות במוח והערכה של יכולתה, לתקשר ולדבר, יכולה להעשות ע"י אשת מקצוע בתחום, אולי גם פרטית, אם תרצו. יש הרבה תרגילים, סביב הפה, כדי לאפשר לה להשתמש בו טוב יותר. הערכה וטיפול פה, חיוניים, כדי לבדוק את היכולות שלה. יש קלינאית בשם Sara Rosenfield-Johnson, ששוה לחפש בגוגל מאמרים ועבודות שלה. היא כותבת הרבה על בעיות פה של תסמונת דאון. אני מצרפת לך קישור לפורום של אוטיזם ותסמונת דאון, אולי כדאי לקבל רעיונות גם משם. בכיתות תסמונת דאון שפגשתי, ראיתי תוכניות למידה יפות מאד וכישורי חיים, דרך התנסות רבה ותרגול. צריך לבדוק גם את טונוס הפה ומנח הלשון וגודלה. שווה אולי להיות קצת יותר בקשר עם הצוות החינוכי שלה.
תלמה.

למעלה