כתם תות שדה

פזית-

New member
../images/Emo53.gif כתם תות שדה

היום היינו עם נוגה (בת 10 שבועות) בטיפת חלב. יש לה נקודה אדומה קטנטנה על הבטן וסתם דרך אגב שאלתי את האחות מה זה? היא אמרה שזה כתם תות שדה(?!) ושזה יכול לגדול מאוד ואז יש צורך בהתערבות של פלסטיקאי (אימאל´ה!) נבהלנו נורא... מישהו שמע על זה/היה לילד שלו דבר כזה? אשמח לקבל מידע בנושא ממי ששמע או יודע. בתודה מראש פזית

iris & ben

New member
כתם תות...

י לנו חברים שילדתם נולדה עם כתם בראש האמת זה היה נראה לא טוב ככל הילדה גדלה הכתם קטן! כדאי לבדוק עם רופא עור

ר-חלי

New member
כדאי לצלם

ברצינות אני לא יודעת מה הכתם הנ"ל אבל לבת של חברה שלי שהיא אחות יש כתם והיא מצלמת אותו כל פעם כדי לראות אם יש שינויים בגודל ובצורה וכך יכול להיות מעקב יותר אמין

zimes

New member
אם זה מה שיש לנו

זו המנגיומה - התעבות של כלי דם. זה מבהיר, קטן, ואמור להעלם עם הזמן (אפילו 4 שנים זה נורמלי). תראו את זה לרופא. זכרי שתפקיד אחות טיפת חלב הוא להכניס אמהות צעירות להיסטריה, ותתעלמי. (אני כועסת. כי כשאומרים שיש מקרים בהם מנתחים, צריך להגיד גם שזה אחוז קטן, ותוך כמה זמן מצפים שזה יעבור מעצמו לפני שמשחיזים את הסכין, ונמנעים מליצור לחץ מיותר אצל מטופלים)

לדניאל יש משהו דומה

תתיעצי עם רופא, הוא בטח יפנה לכירורג ולפלסטיקאי, זה מה שהרופאה שלנו עשתה במקרה שלנו. דניאל נולד עם בלוטה מעל הגבה ,מה שנקרא אצל הרופאים רקמות שלא מצאו את מקומם. המליצו לנו לנתח מתי שנרצה, עד גיל 12 זו הרדמה מלאה ואח"כ מקומית. אמרו שזה יכול לגדול או להשאר כמו שזה,ובטח לא לקטון. בינתיים לא קורה כלום והוא בן שנה, ואנחנו מחכים עד שזה יפריע לדניאל או לנו, ואז נשקול מה לעשות.

אוף טיפת חלב האלה ../images/Emo5.gif

בחיי, אם היו עושים תחרות "האמירה הלא אחראית" , היה קשה לבחור את הזוכה מבין אחיות טיפת חלב. כמובן שרק מתיאור כזה קשה להעריך אם הכתם הזה הוא כמו מה שאני מכירה. אבל האחיין שלי נולד עם כתם שנשמע דומה. אדום, על הכתף , די גדול ואפילו בולט. עם השנים זה הלך והצטמק, ובערך בגיל 4 זה כבר נעלם לגמרי. אני ממליצה לך לפנות לרופא עור שיוכל לתת לך מידע יותר עדכני וספציפי לגבי נועה ולא סתם הפחדות כלליות. ניתוח נחוץ רק בחלק קטן מהמקרים וחבל שטיפת חלב מלחיצים לך , אולי ללא צורך.

למעלה