לא ניידת

Galiye

New member
../images/Emo53.gif לא ניידת ../images/Emo53.gif

היי לכולם, אני בת 23, 1.76מ', 69ק"ג. לפני כחצי שנה עברתי ניתוח אורתופדי ברגל ימין ולאחר 3 חודשים עברתי ניתוח שני ברגל שמאל. במהלך החצי שנה האחרונה הייתי מרותקת לכסא גלגלים, דבר שדי הקשה עליי לשמור על המשקל ולכן עליתי 4 ק"ג. היום אני מתהלכת (ממש מעט) עם קביים והרופא אמר לי שעליי להשיל ממני לפחות 5 ק"ג על מנת לא להפעיל כובד רב על רגליי. עכשיו כשהסברתי את הרקע.. רציתי לברר כמה קלוריות בערך עליי לצרוך ביום על מנת להוריד במשקל כ-2 ק"ג בחודש (אני מזכירה שאני לא ניידת כמעט)? כמה קלוריות בערך יש בתפריט שאכלתי לדוגמא היום (הפירוט למטה)? 4 פרוסות לחם קל 2 יחידות עמק ביס 5% 3 תפוחי עץ קטנים מעדן 1.5% שומן+ 3 כפות שטוחות של שיבולת שועל מנת עוף 300 גרם 2 פריכיות אורז+ 1.5 כף ריבה לייט חביתה (תרסיס שמן) מביצה אחת +2-3 כפות גבינה רזה אני אשמח אם תוכלו לענות לי ולא להפנות אותי לאתרים שונים.. תודה מראש! אחלה של פורום יש פה. גלי

רון ו

New member
נשמע לי די מדאיג

שאורטופד יציע לך לרזות לבד (במיוחד שאת ממש במשקל אידיאלי) במקום להפנות אותך למקצוענים בתזונה אחרי הניתוחים שעברת. בעקרון התפריט חסר לדעתי בירקות טריים ומבושלים אני מקווה שאת לא חוסכת בנוזלים כדי להקל על המעמס :( לגבי הערך הקלורי אני משאיר את התשובה למומחים אך ההמלצה תהיה להערכתי שתפני ליעוץ פרטני.

Galiye

New member
קלוריות..

היי רון, תודה על תגובתך. האורתופד הפנה אותי לדיאטנית מוסמכת וניגשתי אליה והיא הרכיבה לי תפריט, אני רק חוששת שכמות הקלוריות בו גבוהה.. למרות שאני לא כל כך מצליחה לעמוד בו, אני משום מה נתקפת לבולמוס אכילה בלילות.. לגבי השתייה והירקות: אני שותה המון נוזלים, בעיקר מים עם מעט סירופ דיאט (0.8 ל-100 מ"ל) כדי לתת קצת טעם, כמעט לא נוגעת במשקאות הדיאט. אני אוכלת המון ירקות, לא ציינתי זאת מאחר ותמיד אומרים לאכול חופשי.. האם זה נכון שעל מי שמעוניין לרזות לאכול בין -22-25 קל' לכל ק"ג? תודה מראש, גלי

אלי ו.

New member
בואי ונראה מה את אומרת

1. כמות האוכל שהדיאטנית נתנה לך קטנה מדי. 2. את לא מצליחה לעמוד גם בכמות הזו. האם המסקנה מכך שאת צריכה דיאטה עוד יותר מגבילה? ממליץ לך לפנות לדיאטנית ולספר לה על הבעיות שלך עם הדיאטה (הבולמוסים).

Galiye

New member
לא בדיוק

היי אלי, תודה. אני לא חושבת שכמות האוכל קטנה, אני חושבת שאולי כמות הקלוריות גבוהה מדי ואז אני לא ארד, הרי אני לא ניידת וכמות הקלוריות שנשרפת אצלי נמוכה יותר מאדם שהולך. כשאני מתכוונת לבולמוסים אני מדברת על פרי עם איזו פרוסת לחם ככה בתשע בערב.. לא משהו יותר רציני. אני די שומרת על התפריט העניין הוא שאני מקשקשת הרבה ירקות ואני חוששת שלמרות שאומרים לאכול חופשי, בכל זאת יש הגבלה. הרי ירקות מכילים קלוריות גם כן (בעיקר גזר..)

רון ו

New member
מה יהיה הסוף?

הרי בשלב מסוים הרגליים יתחזקו ובמיוחד שכרגע את לא הולכת הרבה מה המשמעות של תוספת משקל קטנה? האמת, לא נראה לי שיש קשר לסיפור האורטופדי יש פתרונות רבים לשריפת קלוריות ושמירה על חילוף חומרים ע"י שחיה ותרגילים לפלג הגוף העליון. כמובן שגם ירקות צריך לאכול בפרופורציה כדי לא להגדיל את נפח הקיבה. כמה גזרים כבר אפשר לכרסם? חלקי את הארוחות לנשנוש כל שעתיים במשך כל היום וכן, גם תפוח נוסף בלילה לא ישנה הרבה את המאזן.

אלי ו.

New member
אז מה הבעיה?

שמרי על התפריט באדיקות במשך שבועיים. אם ירדת - שמחה גדולה. לא ירדת - חוזרים לדיאטנית ומדברים על זה.

ללא ניידת

אם קבלת הנחיות מהאורטופד שלך לרדת במשקל- מומלץ שתפני לגורם מקצועי ע"מ לקבל המלצות שמתאימות לאורל חייך . במסגרת קופ"ח ניתן לקבל שרות מקצועי .

למעלה