להתמקח-איך עושים את זה??1?

homeup

New member
../images/Emo53.gifלהתמקח-איך עושים את זה??1?

יצא לי לראות דירה נחמדה יחסית ב220$ (במושב תלמי יחיאל)כאשר יש באפשרותי להגיע עד 180$ מקסימום! בעל הבית היה (או לפחות נראה)די נחוש בדעתו שלא לוותר ולו על שקל אחד..כך שגם לא נסיתי במיוחד לנסות ולהוריד את הסכום. אבל אני בטוחה שזה כן אפשרי! הרי בסופו של דבר הכל עניין של היצע וביקוש.. והביקוש באיזור (ליד אחוה) לא היסטרי במיוחד. אז מהי בעצם הדרך הטובה ביותר להתמקח בצורה יעילה?? איך עושים את זה?? תודה.

תראה שהמחיר הזה לא מלהיב אותך

במיוחד אבל אולי אם ביותר זול כן תתלהב ותראה כאילו יש לך עוד אלפי הצעות לדירות יותר טובות.

40 דולר זה הפרש די רציני

השאלה היא אם ממה שראית עד כה כשחיפשת, טווח המחירים היה כזה. כי אם לאן שאת לא הולכת טווח המחירים נע סביב ה-200 דולר, הרי שהשוק אמר את שלו: עניין ההיצע והביקוש יצר מצב שאנשים מבקשים ומקבלים את הסכומים הללו. זה לא אומר שהכל אבוד, ואני בטוחה שישנן דירות שכן בהישג ידך (הבעיה רק למצוא אותן
), זה רק שקשה לי להאמין שאפשר ממש להוריד 40 דולר ממחיר השכירות. מה שכן אולי אפשר לומר על ביקוש והיצע זה שאם עיקר השוכרים הם סטודנטים ממכללות סמוכות, אז ייתכן ששם, בניגוד לשכונות בערים בהן סטודנטים שוכרים, ברגע שתתחיל שנת הלימודים תתחיל להסתמן ירידה במחירים. אין לי מושג אם זה באמת קורה, אבל זו אפשרות.

Benjamin Turner

New member
הום

אני לא משהו בהתמקחות. עם זאת, את מחיר השכירות של הדירה הנוכחית שלי הורדתי ב50$, וגם משכירים אחרים נטו להוריד משכר הדירה של דירות שבדקתי בטרם שכרתי את זו. הסיבה-אני דיירת אטרקטיבית. אני סטודנטית לרפואה, משמע אזדקק לדירה למשך מספר לא מבוטל של שנים, וכל המשכירים הודו בפני שמבחינתם זה חוסך כאב ראש גדול של חיפוש דיירים מדי שנה-שנתיים (זאת על אף שחוזה עצמו הנו לשנה בלבד, כמובן). "זוהרי" לא הועם על אף העובדה שיש לי כלבה ושני חתולים, וגם סינתיסייזר... אני מתארת לעצמי שאת לא לומדת רפואה (פשוט כי אין פקולטה לרפואה באחווה
), אולם גם את שוכרת בעלת פוטנציאל בן כמה שנים, ולכן אני מציעה שתבהירי לבעל הבית שאין לך בשום אופן אפשרות לשלם את הסכום שהוא מבקש, ותוך כדי כך תגרמי לו להבין את הפוטנציאל הזה ואת החסכון בזמן, בטרחה, בהוצאות תיווך ובכאב ראש שהוא ירוויח ממנו. כמו כן, תמיד רצוי להדגיש את מוסר התשלומים הגבוה שלך
ואת עובדת היותך בחורה סולידית ששונאת רעש ומתעבת ברדק
בקיצור, פעלי בגישה של אשת מכירות ממולחת, כאשר את המוצר.

../images/Emo45.gif

אני מסכימה עם בנג'י בעיקר מנסיון. בעלת דירה אחת שבסוף לא שכרתי, הסכימה להוריד את שכר הדירה ב-50$ אפילו שהיו מתעניינים נוספים בדירה (לדבריה), כי היא העדיפה להשכיר את הדירה לבחורה ועוד לסטודנטית. במקרה שלך אני מאמינה שעל הדירה אין יותר מדי קופצים היות ששנת הלימודים אוטוטו מתחילה ומדובר באיזור שמרבית המשכירים הינם סטודנטים. נסי לדבר עם בעל הבית שלך, שבוודאי מודע לעובדות ויבין שאם לא יוריד את המחיר וישכיר לך, יתקע עם דירה לא מושכרת וכך יגרם לו הפסד כלכלי.

homeup

New member
O.K אני בהחלט אנסה להוציא לפועל את

עצתכם! אני לא יודעת עד כמה אצליח (אם בכלל-קצת פסימית לאחרונה..) אבל בהחלט אנסה (טוב, ככה זה כשכבר אין מה להפסיד). אני כן מאמינה שבאמת ניתן להוריד בכ-50$ בגלל שעם עובדות לא מתווכחים..והעובדה הבולטת ביותר היא שעוד מספר ימים מתחילים הלימודים, והמשכיר עדיין בחיפושים אחר הדייר (בתקווה אני)המתאים. אז מעכשיו המוצר יוצא לדרך..
על התגובות

Benjamin Turner

New member
שיהיה ../images/Emo50.gif../images/Emo140.gif

הלאה הפסימיות! אין יאוש בעולם כלל!
(ולא, אני לא ברסלבית
, אני סתם אוהבת את המשפט הזה)

למעלה