לטירונית חדשה

avitalst

New member
../images/Emo53.gifלטירונית חדשה

שלום לכולם! אני גרה בי-ם והיום נאלצת להחזיר את המכונית הצמודה להורים....
המחשבה היא לעבור לאפניים, והתקציב קטן לאללה (300-400 ש"ח- אפשר יד שנייה). מה אתם מציעים?

תשובה ירושלמית

אהלן אביטל. ראשית מדובר במעבר לאופנים ככלי תחבורה נכון? זה תלוי במרחקים שאת צריכה לרכוב לעבודה/לימודים האם יש שם מקלחת וכו´.בגדול מומלץ מאוד גם אם יהיה קשה בהתחלה.צריך להיזהר מאוד בכבישים אם כי הנהגים הירושלמים פחות גרועים מחבריהם בשפלה.מומלץ בהתחלה לעבור ברגל כבישים מסוכנים . לגבי האופנים אם מדובר ברכיבת עיר בלבד אפשר בדוחק להשיג אופנים סבירות,נסי אצל אלדר ברחוב בצלאל (ליד מסעדת אמא) יד שניה במצב טוב עדיף מחדש אבל מתוצרת גרועה.

avitalst

New member
אז כן...

(קודם כל תודה על התשובה)
מדובר על אפניים ככלי תחבורה. כעקרון ברמה היומיומית אני אסע מת.מרכזית עד מוסררה. הבעיה היותר קריטית שלי היא שלצורך עבודה אני אצטרך להגיע לפעמים למחלחה, לקרית יובל, לתלפיות וכו´. האם זה ראלי? מה החשיבות של הילוכים? מה לגבי חנות האפניים ליד השוק על יפו? האם יש חברות מומלצות?? תודה...

rafulj

New member
מספר תשובות מירושלמי נוסף

להקדים: אני רוכב כל יום ב- 3 שנים האחרונות מגבעת משואה לגבעת רם. מאז שנטשתי את המכונית הנסיעה לעבודה הפכה להיות חוייה חיובית. וכן, להיזהר בכבישים (אני רוכב על מדרכות פנויות ושביל אופניים לאורך שדרות הרצוג). אם תרכבי בניחותה תעשי לאחר צבירת כושר התחלתי מהירות ממוצעת של כ- 10 קמ"ש ולא תזיעי. אופניים זולות אפשר לנעול במקום בולט (בו עוברים הרבה אנשים, לא בחדר מדרגות חשוך), עם מנעול טוב. תוכלי לרכב עם בגדים רגילים רק כדאי שלא יהיו מהסוג המתנפנף או הנפס בשרשרת. לאופניים בתחום שלך הייתי ממילץ לבדוק אצל: אלדר, עידו (אופני ניצן ליד השוק). מוכר האופניים שלי הוא היחיד האמין בירושלים איך אינו מחזיק סחורה בתקיב שלך, אז בזהירות....

swift173

New member
אני מדי פעם נוסע לבית ספר על אופנים

ויש ירידה חבל על הזמן מכיוון העיר עד לתחנת רכבת ויש שם גם גל של רמזורים ירוקים, אז בקלות אפשר להשתלב בתנועה. אם היית אומרת מאיפה לאיפה את צריכה אז הייתי יכול לאמר לך את הכדאיות שבזה (מבחינת מאמץ)

avitalst

New member
רוב הנסיעות יהיו מלשכת גיוס

ועד מוסררה לבצפר וחלק יהיו מלשכת גיוס (אני גרה ליד) ועד לעיר/תלפיות וכו´... בינתיים אני נוסעת על אפניים מצ´וקמקות ובלי הילוכים וקצת קשה לי לסחוב בעליות.

למעלה