למרות שקצת

bisty

New member
../images/Emo53.gif למרות שקצת../images/Emo32.gif

מנסה את מזלי למרות שלא בטחה עד כמה קשור לנושא הפורום... בן (5) היה כמעט שלוש שנים על דיאטה כמעט מלאה (גלוטן,קזאין וסויה) כולל מעט תוספים (אומגה,CLO,C,E ואבץ) בסביבות חודש יוני הדיאטה הופסקה (פרט למוצרי חלב שממשיכים להמנע) סופית למרות שכמעט כל השנה היה מקבל חלה בגן בימי שישי ללא תגובות מיוחדות. בעקבות הפסקת הדיאטה הילד הבררן שלנו הפך למכונת אוכל של ממש. מוכן לנסות כמעט כל מאכל. פתאום הוא אוכל גם ירקות ופירות וגם קצת ג'אנק וחטיפים לצערי למרות שמשתדלת מאוד להגביל. לפני כחודש הופיעו אצלו אפטות בפה, בפנים השפה התחתונה. בהתחלה כמעט ולא שמנו לב כי הוא בכלל לא התלונן על כאבים ואכל כרגיל אבל כשראינו שזה לא נעלם פנינו בכל זאת לרופאת הילדים שקבעה שמדובר בפטריות ולא באפטות ורשמה לו דקטרין. אחרי כמה ימים כשראינו שזה לא עוזר פנינו לרופאת עור שטענה שלא מדובר בבעיית עור ושהילד נושך את עצמו, כנראה תוך כדי שינה... אחרי שהתעקשתי שזה לא נראה לי רשמה עוד משחה אנטיביוטית שברח לי השם שלה. גם היא לא עזרה. פניתי לרופאת עור נוספת שהפנתה אותי לרופאת פה ולסת. הרופאה טענה שכן מדובר באפטות ויתכן שבאמת נושך את עצמו ומתעסק בפצעים ולכן הם מוחרפים אבל לא נגרמו מלכתחילה כתוצאה מנשיכות. בנוסף, היא רואה בסמוך לאפטות עוד שני פצעים בעלי צורה קצת שונה והיא ממליצה לגשת לבית חולים ולעשות ביופסיה. נבהלתי מאוד אבל הרופאה הרגיעה אותי ואפילו אמרה שזה לא דחוף ואפשר לחכות עם זה חצי שנה-שנה... בנתיים היא רשמה משחה נוספת לאפטות לטיפול שלוש פעמים ביום (אורקורט). כבר יומיים אנחנו משתמשים ובנתיים אין שום הקלה. שכחתי לציין שבערך בחמישה ימים האחרונים זה כן מפריע לו באוכל והוא מתלונן על כאבים כמעט בכל דבר שצריך ללעוס, במיוחד בדברים מלוחים. עוד דבר ששכחתי לציין, לאחרונה היתה תקופה של כחודשיים בה הפסקנו עם האבץ וה-CLO פשוט כי נגמר לנו ולקח זמן עד שהצטיידנו מחדש. CLO חזר לפני כשבועיים, אולי קצת יותר ואבץ החזרנו השבוע. לא יודעת אם קשור. אני אשמח אם למישהו יש עיצה, תרופת סבתא או כל דבר שיכול לעזור כי הוא ממש סובל. המון

אפטות מעידות על מחסור של ויטמיני B קומפלקס

היי ביסטי, אפטות הן לרוב בגלל מחסור במשפחת ויטמיני B. מתן של קומפלקס B יפתור וירפא אותן. יש לציין כי חשוב להבדיל בין מחלה ויראלית כמו פה וטלפיים, או וירוס אחר שיכול גם הוא ליצור פצעים דומים. אך בכל מקרה קומפלקס B בתוסף טוב, נותנים בוקר + אחה"צ, ביחד עם מגנזיום (משפחת הויטמינים הזו חייבת מגנזיום כדי לעבוד). חשוב לתת גם אבץ, כי אבץ מזרז ריפוי פצעים מכל סוג ומחזק את מערכת החיסון. אם הכיוון הוא ויראלי, אז תכשירים כמו סמבוקול+אכיניציאה במינון כפול למשך שבועיים יעזור. אורקורט הוא איננו תרופה אלא סטרואידים שמורידים את התגובה אך אינם מטפלים בסיבה ולכן תיתכן התפרצות נוספת. החלמה מהירה לבן

bisty

New member
../images/Emo51.gif

עם סמבוכל יש לנו נסיון טוב. כל חורף הוא מקבל. נלך מחר לקנות את זה וגם קומפלקס B. נדמה לי שהיחיד שקיים בארץ בקפסולות הוא של סולגאר שפחות מומלץ והאחרים בטבליות (אני לעצמי לוקחת בטבליות של הדס) האם יש מוצר אחר בקפסולות/נוזל או כזה בטבליות ששווה לקנות כותש תרופות בשבילו? המון

יש קומפלקס B של NOW+ויטמין C וגם של מקסיהילת'

היי ביסטי, אני ממש ממליצה שלא לרכוש של סולגאר. החומרי גלם לויטמינים שלהם, על הפנים וממש עדיף שלא לגעת ובטח לא לבלוע.. עדיף לרכוש של NOW או של MAXI HEALTH שניהם מיובאים לארץ ע"י מרשל נדמה לי. החברה יושבת בחולון אז אם תתקשרי אליהם, תקבלי הנחה.... והם נמצאים בחנויות טבע ולא בפארמים. זה של מקסי מגיע עם אנזימים ושל NOW עם ויטמין C ושניהם בקפסולות. הB50 הרגיל של NOW הוא בטבליות אבל זה שעם הויטמין C הוא בקפסולות. אלו ויטמינים מגעילים בטעם, בגלל המרירות שלהם וחשוב למהול בנוזל מתוק שהוא אוהב. תתחילי עם חצי קפסולה פעמיים ביום ונסי להעלות בהדרגה. ותני לו עם המגנזיום שנתת בעבר, קשור אמינו ולא ציטראט, כדי שיספג טוב יותר (אלא אם יש לו עצירות.. שאז ציטראט דווקא יועיל). לגבי הדיאטה, כן, מאד יתכן שזו גם תגובה למזונות החדשים.. העובדה שהוא מחורפן. אני הייתי מנסה להחזירו לדיאטה ומכפילה אנזימים, אם יש "החלקות". וחשוב להסביר שזה חשוב לו - וההזדמנות של האפטות שמציקות היא הזדמנות נהדרת להראות לו שאוכל "רגיל" לא טוב לגוף שלו.

JacobSk

New member
אני חושב שפורום שלנו יחידי באולם שממליצים

תוספי מזון כמו NOW או סולגר.היחת של תוספים דבר מאוד איקרוני לילדנו.כמה פעמים כבר פירסמו פה על תוספות ליווי כאלה או אחרים מאחרי שימוש ברנדים לא היפואלרגנים. והמלצות למרות זאת חוזרות שוב ושוב. רוצה לציין.אני ממש לא רוצה שיבירו פה דיון על זה שאני מבי מוצרי של קירקמן וקלייר.יש מספיק חברות שמוצרים שלהן עובדים טוב לילדינו.המלצות מאוד טובות ומסודרות אפשר לימצו במעמר של רז ותמי איך ליבחור תןספים..המסחק עם הרנדים לא מקצוים מבעי לא בעיות.

החלמה מהירה לבן,אם את במכבי יש לי רופאת עור

מדהימה. אם תרצי תתקשרי אלי או שלחי מייל ואתן לך את הפרטים. גם לי עלה בראש מחלת הפה והטלפיים.זה נשמע מזכיר קצת.. נשיקות, דניאלה

bisty

New member
../images/Emo51.gif

את בטח מתכוונת לד"ר ליפיץ? אם כן היינו אצלה. כל ארבע הרופאות שראינו כולל רופאת פה ולסת שללו את מחלת הפה והטלפיים. גם אני חשבתי על זה בהתחלה אבל זה לא זה. עד לפני כמה ימים הפצעים בכלל לא הציקו לו וגם עכשיו הוא יכול לאכול אבל לא אוכל חם או מתובל או קריספי. מקווה שיעבור כבר, את בטח מתארת לעצמך איזה "תענוג" זה למרוח משחה בפה שלוש פעמים ביום... יש מצב ששמעת את הצרחות עד הצפון הרחוק?

הצרחות לא הגיעו עד אלינו, אבל כואב הלב.. מסכן

קטן, זה בטח ממש ממש מציק.. הרופאה שאני מתכוונת אליה נקראת ד"ר דליה שבילי, היא עובדת בבת ים. שווה קפיצה. היא מאוד מקצועית. באתר של מכבי כתובים פרטיה ואם תאמרי שמדובר בילד עם צרכים מיוחדים היא אפילו תקבל אותך לפני קבלת קהל. מקוה שירגיש טוב בקרוב. דניאלה

razgalili

New member
ביסטי יקרה

יש סכוי שמה שאתם רואים הוא תגובה איטית לשנוי של הדיאטה. אם כן זה יכולה להיות תגובה אלרגית למשהו שהילד אוכל, או תגובה לפגיעה במעיים, או התפרצות של קנדידה או פתוגן אחר שמנצל את העליה בפחמימות כדי להתפרץ. למרות כל הכאב שכרוך בזה, האם יתכן שתשקלו לנסות לחזור לדיאטה מוגבלת בפחמימות למשך שבועיים שלושה? אולי דיאטה מלאה במשך שבועיים שלושה? אם זה לא עוזר תמיד תוכלו לצאת מהדיאטה חזרה. אולי אנזימים ולהוריד צבעי מאכל?

bisty

New member
יכול להיות

בהחלט חשבתי על זה ואני שוקלת את האפשרות גם בלי קשר לנושא האפטות. עוד לפי האפטות חשבתי לחכות לחזרה למסגרת ואחרי ההתאקלמות להחזיר את הדיאטה כדי שתהיה לי אינדיקציה אם יש השפעה או לא. מבחינה התנהגותית הוא בתקופה איומה אבל אני נוטה לשייך אותה להיעדר המסגרת והפחתה משמעותית בטיפולים. אין לי שום מושג איך אני מחזירה אותו לדיאטה עכשיו...

עדכון:אפטות מופיעות גם בחשיפה לגלוטן כשאלרגים

היי ביסטי, כרגע קראתי שרשור מעניין בפורום צליאק, שבו מספר אלון,שלפני גילוי הצליאק, חשיפה לגלוטן עשתה לו אפטות בפה. הוא לא היחיד שמציין כי אפטות בפה היו תוצאה של חשיפה לגלוטן. זה נושא חדש עבורי ומעניין, כי לא קישרתי עד היום אפטות לגלוטן, אך כל יום לומדים משהו חדש...
כך שנראה לי ששווה לחשוב על הוצאת גלוטן (אך מאידך, יכול להיות שהצליאק שלו ודלקת המעי, גרמה לאלון שלא לספוג ויטמינים והיה חסר לו קומפלקס B... זו גם אפשרות..) ולגבי ההערה על הברנדים של יעקב: אישית אני משתמשת רק בברנדים האיכותיים שהם: פיור, קלייר, ARG, דוגלאס ואקולוג'יקל. הברנד של קירקמן לצערי איננו עומד באותה ברמה ומוצרים רבים שלו בעייתיים. יש שם גם הרבה יותר פילרים מאשר במוצרים של החברות שציינתי. ההמלצות שלי הן להיעזר במה שאפשר שנמצא באיכות סבירה. ההחלטה היא לפי מינון, ואלרגניות. קומפלקס B של קירקמן בקפסולות- 2 קפסולות, עדיין מכילות פחות במינון מאשר קפסולה בודדת של NOW. ברמת האיכות סולגאר ירודה, אך NOW סבירה יחסית. היתרון היחסי היחיד של קירקמן הוא שיש שם P5P אבל המינון של מרבית הויטמינים נמוך ויש שם הרבה פילרים.

תלמה, מה דעתך

וניסיונך לגבי TWINLAB? בעבר היה קל להשיג אותם בדוכן של גן שמואל (לא יודעת איך עכשיו) וכאן בארה"ב הם מאוד זמינים ובמחירים טובים. תודה, ענת.

TWINLAB הם סבירים בחלק ממוצריהם אך לא וואו

היי ענת, מזמן לא שמענו ממך
ואני שמחה שאת עוד כאן
לצערי מוצרי טווינלאב נעלמים מהמדפים פה מדי פעם, אך חלקם בהחלט ברמה סבירה, ועם הפילרים "הרגילים" ורובם כרגיל, ללא תירס, חלב, גלוטן וכ"ו, אך לעומת זאת, למשל B1 שלהם וגם B2 מכילים עמילן תפוחי אדמה ובזמנו בני הגדול הגיב אליהם רע מאד. לעומת זאת, לבני הקטן, הם היו מוצלחים בהחלט. מוצרי טווינלאב נמצאים בשימוש גם אצל הורים העובדים עם הפרוטוקול הביו רפואי ונדמה לי שגם רז ותמי אישרו אותם פעם. אישית אני אינני נעזרת בהם, אך כן ממליצה על חלקם כעל חלופה סבירה הנמצאת בארץ. יש לצערי הבדל בין התמחור הזול שלהם בארה"ב, לבין התמחור המקומי, אך תמחור כידוע, איננו נובע רק ממחירם שם, אלא גם ממיצוב ורצון להרויח. כך זה גם לגבי מוצרים אחרים המיובאים ומוכרים פה.. נסי לבחור מוצר לפי מרכיביו הפעילים ורמתם (בצורתם הרגילה או הפעילה), כי מרבית המוצרים שלהם "רגילים", כמו למשל B12 הוא רגיל ולא מתילקובאלמין, פוליק ולא פוליניק, B6 ולא P5P וכך גם לגבי מינראלים שרובם אינם מחוברים לחמוצות אמינו, אלא למלחים. תראי מה התאים לך ואיך את מרגישה ועדכני
בברכה, וד"ש ממני, תלמה.

bisty

New member
../images/Emo51.gif

הולכת לקבוע תור לרופאה לבקש בדיקה לצליאק. אגב, אתמול הוא התעורר באמצע הלילה עם שילשול היסטרי... עוד שאלה לתלמה/תמי/רז אם כבר דוקרים אותו, אילו בדיקות נוספות כדאי לבקש (ויש גם סיכוי לקבל בקופה"ח?).

razgalili

New member
בדיקות בקופת חולים שכדאי לבקש

מינרלים בדם ובשתן, כמה שאפשר יותר. חומצות אורגניות בשתן. ספירת דם פנל תירואיד מלא. ADH, קורטיזול, טסטוסטרון. סוכר והמוגלובין A1C תרבית צואה

תלמה תודה. bisty

בדיקה מהימנה לצליאק היא ביופסיה של המעי. אם אתם על דיאטה נטולת גלוטן, קרוב לוודאי שלא תוכלי לקבל תשובות מהימנות לבדיקת צליאק. בהצלחה, ענת.

bisty

New member
אנחנו כבר לא על דיאטה

הילד מתחילת שנת הלימודים האחרונה קיבל פה ושם חלה בימי שישי בגן ומלפני חודשיים וחצי בערך מקבל גלוטן באופן מלא. נתחיל מבדיקת דם ונראה מה יתגלה. אני בעיקר מוטרדת כרגע מהפצעים בפה שלא מראים אף סימן של החלמה, אפילו ההיפך. התחלתי קומפלקס B+C,מגנזיום,אכינציאה וסמבוכול למרות הקושי הרב לתת אותם לילד. ממשיכה עם המשחות שנתנו לנו ולא רואה שום שינוי
יאוש...

snooopi

New member
שלום ביסטי

אני ממליץ מאוד על חלב עיזים טרי. זה עוזר לאפטות ממש באופן מיידי. אבל חשוב למצוא משק חיי שבו אפשר לקבל את החלב קרוב מאוד לזמן החליבה. עמנואל

למעלה