מבקשת עזרה

../images/Emo53.gif מבקשת עזרה

קודם כל אני בשבוע ה-35+4 ויש לי כאבי בטן חזקים וגם גב. האמת שנראה לי שאכלתי משהו לא טוב אבל אני בכל זאת קצת מודאגת... דבר שני רציתי לדעת אם יש דבר כזה לקחת רופא פרטי ללידה וכמה זה עולה. יש לי עבר לא משהו, לידה שהסתיימה בהיפרדות שליה וכמעט מוות שלי ושל התינוק. עכשיו אני נורא מפחדת מהלידה ולא מצליחה להירגע... שאלה אחרונה, האם בית חולים אסף הרופא ערוך לכל תרחיש? האם יש חדר ניתוח ליד חדר יולדות או שצריך להוריד אותך כמה קומות כמו שקרה לי אז? אנא, אשמח לתשובות תודה

ראשית, חושבת שחשוב לעבד את הלידה

הקודמת. זו תהיה התחלה טובה לכל לידה נוכחית. אפשר לכתוב את הסיפור שלה (אם טרם כתבת) ואפשר אף להעזר האיש/ אשת מקצוע בתחום. לעצם העניין, ברוב בתי החולים לא ניתן ללדת עם רופא פרטי. אני יודעת שניתן בלניאדו ובעייני הישועה. באסף הרופא כמדומני שלא. למעשה, את גם צריכה להחליט אם את רוצה רופא או מיילדת פרטית. בהחלט יש הבדלי גישה, מבחינת רמת ההתערבות בלידה. אני חושבת שהייתי חושבת גם בכיוון של מיילדת פרטית (וזה גם מעט נגיש יותר ביותר בתי חולים). ולגבי אסף הרופא לא בטוחה, אז נחכה למי שמכירה יותר טוב.

happy00

New member
ובירושלים יש בתי חולים

שאפשר לקחת רופא פרטי במסגרת שר"פ (כמו בשערי צדק למשל)

nubi

New member
שתית מספיק?

תשתי לפחות 2 ליטר מים ותראי אם הכאבים ממשיכים. אם כן-לא הייתי מהססת ופונה למיון נשים/מוקד קופ"ח/רופא. גם אם זה צירים "אמיתיים" לא יעשו שום דבר כעת, אבל רק כדי להיות בטוחים שהכל בסדר. גם אני "בוגרת" לידה זוועתית. אני נמצאת בתהליך של עיבוד חווית הלידה ומה שהיה אחריה. זה קשה מאוד (נפשית) אבל שווה כל דקה (וכסף) על מנת לא לעבור את אותו דבר שוב.

סאלי33

New member
מה זה אומר מיילדת פרטית?

כמה עולה? איך בוחרים? האם יש באסף הרופא?

למעלה