מהו שכר הטרחה המקובל לעו"ד?

../images/Emo53.gif מהו שכר הטרחה המקובל לעו"ד?

לפני כשנה עשיתי תאונה פניתי לעו"ד שינהל לי את התביעה העו"ד החתים אותי על שכ"ט על סך 800 ש"ח ללא מע"מ לזכרוני עכשיו נשלחתי מטעם העו"ד לרופא שלו שייתן חוות דעת לעו"ד כגון נכות, תמונה כוללת שיכולה לעזור בתביעה היום קיבלתי מכתב מהעו"ד להגיע ולחתום על שכ"ט חדש מפני שבכוונתו להגיש תביעה בבית המשפט על התיק שלי מה השכר טרחה המקובל? תודה על שיתוף פעולה אמיר

שכר טרחה מקובל

שלום רב, אם מדובר בתאונת דרכים, בד"כ השכר המקובל הוא עפ"י אחוזים מהתוצאה, וככזה, האחוזים הם קבועים, ואי אפשר לסטות מהם: 8% לפני תביעה, 11% לאחר תביעה, 13% בפס"ד של ביהמ"ש. אבל יש אפשרות לקבוע שהשכ"ט לא באחוזים אלא לפי סכום שיהיה מקובל עליך ועל עו"ד, והוא אינו אמור להיות קשור בתוצאה!. כל זאת נכון למצב של תאונת דרכים, בקשר לכל תאונה אחרת, זה משתנה מעו"ד לעו"ד ואין קביעה מחייבת של אחוזים (בניגוד לתאונת דרכים). בברכה,

אוקיי עד כאן מקובל, אבל ...

בנוסף לאחוזים שציינת יש עוד הוצאות? יש דבר כזה הוצאות משרד? זה כולל או בנפרד? העו"ד שלי מבקש מימני לחתום על שכ"ט חדש של 11% ועוד 600 ש"ח הוצאות משרד לא מוגזם מידיי?

מקובל

שלום שוב, כמו שציינתי - לגבי השכ"ט באחוזים, מה שרשמת הוא הנוהג המקובל. אבל לגבי הוצאות משרד, ויש כאלו, אין נוהג מקובל, זה משתנה מעו"ד לעו"ד (לא כולם גובים אותו). אם זה מוגזם אני לא יכולהלדעת, כי זה נורא תלוי בהיקף התיק שלך והעבודה עליו. בברכה,

virtualawyer

New member
תשלום מראש - רק הוצאות אגרת ביהמ"ש

ממה שתיארת נראה כי עורך הדין מבקש 600 ש"ח לכיסוי עלות תשלום אגרת בית המשפט (תשלום ראשון לנפגעי ת"ד הוא חלקי בלבד). סכום זה יש לשלם בעת הגשת התביעה ולכן עורך הדין יבקש אותו מראש (בקש לקבל העתק מהקבלה). שכר הטרחה עצמו ישולם בסיום הטיפול בתיק. אגב את סכום אגרה אתה אמור לקבל חזרה במסגרת פסיקת הוצאות בתביעה.

למעלה