מה זה ספירת זרע נמוכה?

tulila

New member
../images/Emo91.gif../images/Emo101.gifיום כן יום לא?

הי בנות אני נמצאת לפני ביוץ מאחר שעשיתי אולטרסאונד זקיקים אתמול שבישר לי שיהיה לי ביוץ ביום יומיים הקרובים. בנוסף לבעלי יש ספירת זרע נמוכה מהרגיל, האם עדיף לקיים יחסים יום כן-יום לא או יום כן-יום כן? אני בדילמה!!! תודה לכן על העזרה

tulila

New member
../images/Emo53.gifמה זה ספירת זרע נמוכה?

וכמה זה הנורמל/הממוצע אצל גבר? והאם לספירת זרע נמוכה יש כדורים שיכולים לעזור לזה או טיפולים? האם למישהי פה יש מושג לגבי זה? תודה רבה לכן טלי

אני לא ממחלקת הזרע ולכן אני ממליצה

לך להיכנס לפורום פוריות או לפורום הורים לאחר טיפולים או לפורום הורים בטיפולים שם יוכלו לעזור לך.

מעיןבר

New member
הי טלי ../images/Emo140.gif

ראשית - שירשרתי את שתי ההודעות שלך כי הן קשורות באותו נושא. לעניין ספירת זרע - אני מצרפת קישור לגבי המדדים לבדיקת זרע תקינה (מתוך קישורי הפוריות שלנו - יש שם עוד כמה קישורים בנושא שאולי יעניינו אותך). לשאלתך הספציפית (ובניגוד למרב דווקא כן היינו במחלקת הזרע...) הגבול התחתון לספירה נורמלית הוא 20 מיליון לסמ"ק, אבל חשוב גם נפח הזרע כי הוא מדד לספירה הקודמת. אצלנו נמצאה ספירה של 22 מיליון (ממש הגבול התחתון) אבל הנפח היה קטן ולכן הספירה הכוללת לא גבוהה. לעניין טיפולים - צריך לזהות מהו הגורם לירידה בכמות הזרע - זיהום (ניתן בד"כ לטפל באנטיביוטיקה) חשיפה לחום/קרינה, וריקוצלה - הרחבה של הורידים העוברים באשכים וגורמים לחשיפה לחום (הטיפול הוא ניתוח), לעיתים שינוי באורח החיים (זהירות בחשיפה לחום, מעבר לתחתונים ומכנסיים לא צמודים, נטילה של תוסף מזון המכיל אבץ וסלניום) יכולים לעזור. חשוב לקחת בחשבון שהזמן עד שרואים תוצאות הוא ארוך כי בבדיקת זרע נצפה זרע שיותר לפני כשלושה חודשים. במקרה שלכם - היות שכרגע אובחנה ספירה נמוכה מומלץ לקיים יחסי מין רק אחת ליומיים (יום כן יום לא) כדי לאפשר למערכת להתמלא ככל האפשר. אבל אין מה להיות לחוצים - בתנאים נכונים הזרע יחיה בגופך עד 72 שעות ללא שום בעיה ואין סכנה שתחמיצו את הביוץ (אנחנו למשל, כפי שכבר סיפרתי, נכנסו להריון מקיום יחסים יום לפני הביוץ). שיהיה בהצלחה וחג שמח

tulila

New member
הי מעין../images/Emo51.gif../images/Emo7.gif

תודה רבה על הכל. אכן לפי המדד שלך יש לנו ספירת זרע נמוכה (מתחת ל20 מיליון) ודי התבאסנו והתאכזבנו מכך... הרי את יודעת מה זה עושה לגבר... ולגבריות שלו... אך אני עודדתי את בעלי בכך שבכל אופן מדובר במליוני זרעים ורק אחד אני צריכה בשביל הפריה... אבל הוא עדיין מבואס מכך כי אנו לא יודעים סופית מה אנחנו צריכים לעשות בשביל להשביח את הזרע (הרופא שלי בחופש ויחזור רק בעוד שבוע). אין סכנה שנחמיץ את הביוץ כי אני עשיתי גם בדיקת חום וגם בדיקת אולטראסאונד זקיקים וגם ערכת ביוץ. יש לנו סיכוי להכנס להריון בלי להשביח את הזרע או שאין לזה חוקים? זה פשוט מזל או? תודה רבה וחג שמח טלי

למעלה