מה עושים עם ההורים?????

../images/Emo53.gifמה עושים עם ההורים?????

חברים יקרים! מה עושים כשההורים סוחטים את המיץ של החיים ואי אפשר להיפטר מהם?

חי אדר

New member
../images/Emo91.gif

אם יש לך הורים חרדים יש כאן בעיה קשה. בוודאי שהם אינם מרפים. ולטעמי זוהי טעות חמורה של ההורים המבקשים לקבע את בנם לפי גישתם הם. הצעתי היא: שתענה להם באותו מטבע. כלומר: תציע לפניהם את העיקרון כי לכל אדם יש רשות לבחור את דרכיו וצעדיו בחיים. תוכל למצא גם ביהדות מקורות לכך, אולי זה קצת יעזור. מכל מקום, אל תתגרה בם, או אל תנקוט בצעדים העשויים להיתפרש אצלם כקריאת מלחמה נגדם. צריך לחפש את שביל הזהב. בין כיבודם כהורים, לבין זכותך לבחור את צעדך. נהג לפי הכלל של לשון רכה תשבר עצם.

../images/Emo53.gifמפורט יותר

חברים יקרים אני חוזר בשאלה זה כ-4 שנים עזבתי את ההורים שעדיין תקועים בקהילה חרדית קיצונית בארה"ב, במשך כל השנים הם לא הפסיקו לדרוש ממני לחזור כמו שהייתי פעם (כהגדרתם). ולאחרונה הם ניתקו לי את הטלפון אחרי שהם היו אלה שביקשו שאני אתקשר אליהם, אין לי מושג למה. בתגובה הפסקתי להתקשר אליהם וגם אני לא מתייחס להודעות שלהם. ולאחרונה ההודעות הפכו להודעות סחיטה רגשיות. יש לציין שלאורך כל השנים בשגדלתי בבית=גיהנום שלהם ההורים ניצלו אותי כילד שליח להעביר את המסרים הפוגעים במריבות הבלתי פוסקות מאז שאני זוכר את עצמי, וסוף סוף הייתי שמח ש-4 שנים אני לא סחוט רגשית דרכם , ועכשיו הכול חוזר על עצמו.................. מחכה לתגובתכם בתודה מראש.

חי אדר

New member
אולי הדבר הבא.

אני מכיר מקרה דומה במקצת. הבעייה נפתרה בכי טוב. בכך, שנעשתה פנייה למכרים של ההורים לנסות להשפיע עליהם לחדול מההטרדות. תוך נתינת דגש כי יותר משזה מועיל זה עשוי רק להזיק. השאלה היא: אם יש לך אפשרות לצאת את הבית ולדאוג בעצמך לכל צרכיך אזי מה טוב. אם לאו. זה באמת קצת קשה. אולי תשגר להם פקס, או מכתב, באורח מפורט הכתוב בלשון מנומסת בו תבהיר להם כי נסיונות השידול שלהם לא רק שלא יועילו אלא יעמיקו את שורשי הסלידה שלך. מאחל לך המון

יערה 1

New member
קשר עם הורים

סיימת את המכתב שלך במשפט "ועכשיו הכל חוזר על עצמו......" הכל חוזר על עצמו אצלך - וגם יוצאים בשאלה רבים, מכירים את התופעאה של סחיטה רגשית שמפעילים ההורים בדרכים שונות. "בגללך אבא קבל התקף לב", "תדע שאנחנו לא ישנים בלילות בגללך"....התופעה של סחיטה רגשית קיימת אצל הורים יהודים בכלל - וכאלו שהילדים שלהם "מרדו" בדרכם בפרט, ועוד יותר כאשר מדובר בעזיבת הדת. אני מניחה שיטילו עליך גם אשמה ש"דפקת את השידוכים" לאחים או אחיות צעירים, ועוד כהנה ןכהנה. אם אתה משוכנע לגמרי בדרכך- חשוב שתדע גם לעמוד בלחצים האלו ( וזה קשה) תדע שהבחירה שלך היא איך לחיות את החיים שלך, ואתה לא יכול לחיות אותם בהתאם למה שרוצים ההורים שלך.אני מאמינה שעם הזמן- תוכל להבהיר להם את זה, במיוחד אם הם ידעו שאתה נחוש בדעתך. הם לא יקבלו לגמרי את כל מה שתעשה, אבל יתכן שתוכל להתפשר איתם.במפגש איתם - ללבוש בגדים שמתאימים לבית שלהם,( לא חובה להדביק פאות מלאכותיות בסלוטייפ
) אבל לבוא עם כיפה ואפילו מכנסיים שחורים, מותר גם להתחפש למען יחסים סבירים. תשתדל לא לעורר ויכוחים ולא לעשות "דווקא", ויכול להיות - ששום דבר לא ילך, והנתק יהיה מוחלט- אבל בדרך כלל מגיעים לאיזושהיא פשרה, אבל צריך בשבילה הרבה סבלנות, זמן , וגם מעט לוותר. כל טוב לך

יערה 1

New member
קשר עם ההורים

ובהמשך למה שכתבתי לך קודם אני באמת מציעה לך לפנות להל"ל תוכל להעזר גם בנושא הקשר עם ההורים, תקבל את מלוא התמיכה - שווה לנסות. 73-70-70-1700

בנחת אבל ללא ויתורים ../images/Emo24.gif

אני שמח להצטרף להצעתו של חי אדר, עמוד על זכותך לחיות את חייך כרצונך תוך הימנעות ממאבקים ומריבות, אם אתה מחוץ לבית מה טוב, ואם אינך יכול להתנתק פיזית, אז תשתדל להבליג בינתיים, ולזכור שהזמן עובר. מכיוון שהבנתי שהם בחול ואתה בארץ, הרי שאולי באמת כדאי שתשתמש באנשי ביניים כמתווכים, איתם ( עם אנשי הביניים) אתה יכול להיות תקיף יותר ולהתנות את המשך הקשר עם ההורים, בהתנהגות נאוצה מצידם. רציתי גם שתדע, אני כבר בן ארבעים ושלש עם שמונה ילדים חלקם כבר נשואים, וההורים שלי עדיין מנדנדים כל הזמן, הדרך היחידה היא להבליג ולהמשיך בתוקף בדרכך.

אלי פלס

New member
צער גידול הורים...

כמה מוכרת התופעה הזו של הורים הסוחטים רגשית את הילד שבחר בדרך אחרת... "לא ישנים בלילה" וכו´ וכו´... קשה לי לתת לך פתרון קסם שיכול לפתור את הכל בייחוד לאור העובדה שאצלי המצב היום עומד על נתק מוחלט מההורים, קשר עם אח אחד וקשר קלוש עם אח אחר... לא נותר לי מה לעשות חוץ מלשלוח לך חיבוק ולאחל לך שתעבור את ההורים בשלום...

למעלה