מוזיקה ודיסקים...

../images/Emo53.gifמוזיקה ודיסקים...

אני מאוד אוהבת מוזיקה ורוצה להתחבר לשם ממקור השמחה הזה. אשמח להמלצות לדיסקים שאינם בעגה אשכנזית או לחילופין אינם מזרחית כבדה (בלי לפגוע באפחד)... כאמור בעלי חילוני, היינו בביה"ס של הגדול בשמחת בית השואבה בהופעה של "ענבי הגפן" - בעלי לא מצא את עצמו כי לא הכיר שום שיר, אולי עם סיעתא דשמיא אצליח לחבב עליו כמה שירים והוא ירגיש יותר נוח להבא. מה אתן/ם אומרות/ים ?

קצת סבלנות עד..

שולי רנד עומד להוציא דיסק שיהפוך את העולם! משהו שלא היה עד היום.. בקרוב..

יש זמר מדהים ששמו

אורי שבח, השירה שלו ממש שמימית, לא בעגה אשכנזית וגם לא סגנון מזרחי כבד!! אני די גדלתי על הקלטות שלו- ההורים שלי היו מכורים אליו... אבל אין לי מושג אם יש לו דיסקים... זה זמר של פעם!!
יש גם את האחים פיאמנטה עם החליל צד שגם מוכשרים ברמות ויש להם דיסקים בכמה סגנונות... אנחנו היינו שרים בשלחן שבת את השיר הסופר- מוצלח שלהם- "יאללה משיח" וזה היה מפיל!!!!
ויש את יהודה גלאנץ שיש לו סגנון מאד ייחודי- משחק הרבה עם הקול שלו, ויש שיר אחד שלו שאני מתה עליו במיוחד: "אין לנו ד רך אחרת- מוכרחים לרקוד" נראה לי שגם לדיסק הזה קוראים "מוכרחים לרקוד"
כמובן שיש את השירים של עדי רן שהם מלאים מקוריות ואהבת ה' וכל פעם שמישהו במשפחה שלי מתחיל לשיר אותם כווולם על הרצפה מרב צחוק
מקווה שעזרתי לך

אני מאוד אוהבת את הסגנון של יוסף קרדונר

וכל החבר'ה מהגבעות- שיבי קלר, עזרי טובי, אהרון רזאל {טוב נו, ירושלמי זה לא בדיוק מהגבעות, אבל הסגנון הוא כזה, לא?
} יונתן רזאל וכו' וכו' אבל מעל הכל- הרב שלמה קרליבך זצ"ל שהלילה מתחיל יום-פטירתו. לא מכירה הרבה שלא מתחברים לניגונים שלו, שהוא לא נכנס להם ללב. אמרה לי חברה דתל"שית שהקשר שלה ליהדות נשמר רק בזכותו.

רק לפרוטוקול...

שאני לא מתחבר לניגונים של קרליבך. 'לא מתחבר' זו מילה רכה, אבל בכל זאת יום פטירתו...

כמה המלצות:

החדש של עובדיה חממה ממש יפה.
לחיים ישראל יש שירים מאד יפים וגם לאחיו איציק אשל.
אני מצטרפת בחום רב להמלצה על אורי שבח. הדיסקים שלו מאד יפים ואני אומרת את זה גם מהיכרות אישית שלי איתו ועם משפחתו. לא מזמן גם הבנים שלו התחילו לשיר ולהופיע והם מקסימים לא יודעת אם יצאו דיסקים שלהם אבל אם כן מומלץ בחום רב.

למעלה