מונחים בפוקר

../images/Emo53.gif מונחים בפוקר

שלום לחברי הפורום, אני מתרגם מאנגלית לעברית וקיבלתי מספר קטעים העוסקים בפוקר. מכיון שאני בור ועם הארץ בתחום, אשמח לעזרתכם בתרגום המונחים הבאים שאעלה בשרשור. תודה רבה מראש!

OZE5

New member
סכום כניסה גבוהה

בשביל להכנס לשולחן אתה צריך לשלם סכום כניסה גבוה.

Jack Peachybutt

New member
תשובה:

כנראה שזה קשור לסוג של דמי כניסה לטורניר. בד"כ טורנירים בחדרי הפוקר השונים מחולקים לפי סכומי כניסה (בין השאר), אז יש בגדול low, medium, high buy-ins, משמע דמי כניסה נמוכים, בינוניים, וגבוהים לאותו טורניר, כאשר הסכומים הקשורים לכל קטגוריה יכולים להשתנות מאתר לאתר. כאשר מדובר על שולחנות קאש (cash tables) ולא טורנירים, נוטים להגדיר את זה כ stakes. low, medium, high stakes. וזה בעצם מצביע על גודל הבליינדים במשחק הקאש.

Papito

New member
אתה בטוח שאתה מתרגם מאנגלית

לעברית, ואתה לא יודע לתרגם את ה2 ביטויים האלה?? אני מאוד מאוד בספק אם יעסיקו מישהו שלא ידע להסביר מה זה HIGH BUY IN.

Jack Peachybutt

New member
תשובה:

כשאתה משחק בטורניר, יש רמות שונות של בליינדים ומה שתורגם לי ע"י בבילון כ"דמי הימורים". ה -ante הוא מעין הימור חובה שכל שחקן בשולחן (בניגוד לבליינדים) תורם לקופה המרכזית, בנוסף לבליינדים וללא קשר אליהם. יש טורנירים, יותר נכון רמות מסוימות בטורנירים, שבהן הימורי החובה האלה הינם גבוהים יחסית, וזה אומר high ante structure. גאס הנסן בספרו הזכיר כמה הוא אוהב רמות בטורנירים עם high antes, והוסיף והגדיר מה שלטעמו נקרא ante גבוה: היחס בין הבליינד הקטן ל ante הוא 1:3, אפילו 1:4. משמע בליינדים 100-200 ו ante של 30 לצורך הדוגמא, היא רמה עם יחס ante גבוה יחסית. אם אני חופר יותצר מידי, אפשר להעיר לי, פשוט הרגע גיליתי את הפורום הזה :)

DoubleN

New member
אנטה

זה הימור חובה שמפרישים כל השחקנים בשולחן לטובת הקופה הכללית, על מנת לעודד אקשן במשחקי קאש מסויימים, ובשלבים מאוחרים של טורנירים, מכיוון שיש הרבה "כסף מת" בקופה, שחקנים מקבלים "סיכויי קופה" טובים לשחק מגוון גדול יותר של ידיים. אולי תנסה לתרגם אנטה עם קומבינציה של המושג "הפרשה". מבנה טורניר זה האופן שבו מחולקים שלבי הימורי החובה בטורניר, בפרקי זמן קצובים ,לדוגמא: שלב 1(נמשך שעה): סמול בליינד: 100, ביג בליינד: 200 שלב 2(נמשך שעה): סמול בליינד: 200, ביג בליינד: 400 שלב 3(נמשך שעה): סמול בליינד: 400, ביג בליינד: 800 שלב 4(נמשך שעה): סמול בליינד: 800, ביג בליינד: 1600 אנטה:200 שלב 5(נמשך שעה): סמול בליינד: 1600, ביג בליינד: 3200 אנטה:400 בדרך כלל היחס בין האנטה לבליינדים נשמר, במקרה הזה הוא שמינית מהיג בליינד, במבנה טורניר עם אנטה גדולים היחס בין האנטה לביג בליינד גדל(כלומר במקום שמינית כמו בדוגמא, האנטי הוא 1/4 מהביג בליינד).

inteli

New member
אנטי ומושגים

לא שמעתי מילה בעברית שמישהו משתמש בה בשביל ante.. הרבה מהמושגים שבהם משתמשים השחקנים בארץ נשארים באנגלית. בכל שולחן פוקר שתשב בארץ תשמע את המילים האלה (ולא מילה מקבילה בעברית): בליינד אנטי דילר באטן צ'ק אול אין ועוד ועוד.. לכן יהיה קשה מאד לתרגם את המילים האלה לעברית כי אנשים פשוט משתמשים פחות בעברית במשחקים..

made straight

נראה לי שזה שלשחקן יש רצף שנוצרת משני קלפי הכיס שלו לדוגמא יש על השולחן 6.8.10 והשחקן מחזיק 7.9 זה נקרא שיש לו MADE STRAIGHT

inteli

New member
made straight

מייד סטרייט - כשלשחקן השני יש כבר את היד שלו. יש לו חמישה קלפים שמהווים רצף. בהקשר שאמרת נראה לי שהכוונה היא לכך ששחקן א' אינו "שם" את שחקן ב' על סטרייט. (כנראה לא מאמין שכבר יש לו סטרייט אלא יש לו יד אחרת, כמו שאיפה לסטרייט straight draw)

למעלה