מחפשת מיתוסים הקשורים באור וחושך

סאקרה

New member
../images/Emo53.gif מחפשת מיתוסים הקשורים באור וחושך

או ליתר דיוק למאבק בינהם. כמובן על רקע חגי האור-חנוכה וכריסטמס, אבל רצוי ממחוזות רחוקים ואחרים. מעניין אם יש כאלה גם בתרבות האיסלם או במזרח אסיה.

0Pandemonium0

New member
קצת, כן.../images/Emo3.gif

אני עצמי לא מכיר סיפורים כמו אלה שביקשת, אבל אם נושא הפורום מעניין אותך ואת לא רוצה שהוא יהיה נטוש, את מוזמנת להישאר ולתרום מידיעותייך. כמה שיותר חברים, כך הפורום יותר פעיל ויותר פורה.

לגוטל

New member
יש במיתולוגיה המצרית

את אחד הסיפורים המפורסמים בנוגע למאבק בין אור וחושך. רע הוא אל השמש וגם השמש עצמה, והוא שט בשמיים עם הספינה שלו ובשביל לזרוח הוא צריך לעבור מכשולים בדרך. יש מיתוסים שמפרטים על המכשולים הללו, יש כאלו שאומרים רק אחד, והם היותר פופולרים לפי הבנתי. המכשול הזה הוא האוייב של רע, והוא אל בדמות נחש שנקרא אפופיס ("קרי ג'אפה!"). אבל כל פעם מצליחים להביס אותו (זה התפקיד של האל סת') והשמש זורחת. כך שאפופיס הוא מן מייצג של החושך כי הוא מנסה לבלוע את השמש.

0Pandemonium0

New member
גם במיתולוגיה הנורדית השמש תיבלע, בראגנארוק.

אם אני לא טועה, זאב ונחש יבלעו את השמש והירח, אני רק לא זוכר מי יבלע את מה ואם אלה בכלל זאב ונחש ולא צמד זאבים. פנריר לא יהיה אחד מאלה, אם אני לא טועה, אבל נדמה לי שיורמונגאד כן. אני מפרט כאן כי אתה מבין גם במיתולוגיה הנורדית, לא? אודה לך אם תוכל לרענן את זכרוני.

לגוטל

New member
שני זאבים... ואכן לא פנריר

אבל זה מוזכר בקצרה ורק כחלק מראגנרוק, שכל דבר רע שיכול לקרות, קורה בו לעולם. כלומר זה לא מיתוס שעוסק במאבק בין אור לחשיכה, רק עוד דבר רע שיקרה כחלק מסוף העולם.

0Pandemonium0

New member
ודאי. לא דיברתי על מאבק בין חושך לאור, אלא רק

על החלק הספציפי של בליעת השמש. יורמונגאד, אם כן, יעלה מן המים ויחניק את העולם בנשימתו הרעילה. זה היה תפקידו, אם לא בליעת גרמי השמיים.

למעלה