מכל מכללה שומעים דברים שונים

l o l a 2 2

New member
../images/Emo53.gifמכל מכללה שומעים דברים שונים

אילו תוכנות גרפיקה ואנימציה נדרשות היום (לצורך מציאת עבודה)? אני מבולבלת.מאד.מאיה?3D?אחר? אותה שאלה גם לגבי בנייה/עיצוב אתרים. flash java script(מה זה?) HTML DREAM WEAVER DIRECTOR 3D PREMIERE AFTER EFFECTS INDESIGHN AUTOCAD XML CSS הצילוווווווו שמישהו יעשה לי סדר בבלגן.תודה מראש

OhadArt

New member
זה כמו לשאול

איזה כלי עבודה דרוש על מנת למצוא עבודה השאלה איזה סוג של עבודה את מחפשת ספרי לנו מה החלום שלך ואנחנו נגיד לך איזה פלאייר צריך חוץ מתחת שזה צריך לקוות מאוד שיש לך , כל התוכנות דורשות תחת ! לשבת הרבה! לשירותך !

OhadArt

New member
בהוצאה לאור או לתחום האינטרנט?

או לשניהם יחדיו?

מיכאל ג

New member
ידוע לך מהי מעצבת גרפית?

מעצב גרפי הוא האדם שאחראי לצד ה"אמנותי", לצד של בחירת צבעים, קומפוזיציה, יצירת אימג'ים וכו'. לצד הביצועי אחראים אנשים אחרים - ביצועיסטים. אם מה שאת מעוניינת זה להיות מעצבת גרפית, תוכנות לא יעזרו, צריך ללכת ללמוד ארבע שנים במקום מוכר כמו בצלאל, שנקר וכו'. אם מה שאת רוצה זה מקצוע מהיר, לכי על פלאש, אבל תבררי שלומדים גם actionscript - שפת התכנות של פלאש. רק שתדעי - זה לא יתן לך משכורת בשמים וגם לא מקצוע לכל החיים. אבל כרגע יש לזה דרישה מסוימת, מה ש(עד כמה שידוע לי) קשה להגיד על שוק הביצועיסטים בפוטושופ/פריהנד.

eldarinn

New member
דבר ראשון

אני לא רואה את הקשר הישיר לפחות בין תלת מימד לבניית אתרים, שני התחומים רחוקים משמעותית ויש כמה תחומים חופפים בדרך כמו עיצוב גרפי למשל.. אני מציע לך להתעסק פחות במושגים ובשמות ולהחליט מה מעניין אותך קודם.

l o l a 2 2

New member
למדתי עיצוב גרפי,

ואני מעוניינת ללמוד עוד תוכנות,לכן ביקשתי שיעשו לי סדר בבלגאן. (למרות שאין ביניהם קשר מובהק,תלת מימד ובניית אתרים מעניינים אותי).

מיכאל ג

New member
תראי

לי, במקרה, יצא שאני עובד בחברה בה אני אכן צריך לדעת גם תלת מימד, גם עיצוב גרפי, טיפה עריכת וידאו, טיפה עימוד, קצת בניית אתרים וכו'. אבל אני לא יודע כמה מקומות כאלו יש בשוק. גם אסור לשכוח שכשאת מתחרה באנשים אחרים על מקום עבודה, קשה להרשים ע"י מגוון גדול של עבודות ברמה נמוכה - עדיף להתמקצע במשהו אחד ולהיות בו טוב ממש. במה להתמקצע? זו כבר החלטה שלך, וזוה החלטה שצריכה לבוא לפני בחירת התוכנות. רשימת התוכנות שהזכרת כל כך רחבה שבאותה מידה יכולת גם להוסיף את וורד, אקסל, אקסס ולמה לא, גם ויז'ואל סטודיו (סביבת תכנות) לרשימת התוכנות שאת רוצה ללמוד.

Nebelis

New member
אתם עוד תוציאו אותה יותר מבובלבלת

ככה: FLASH - תוכנת אנימציה לאינטרנט שיש לה אינטראקטיביות - יוצרים ממנו ברמה אחת אנימציה וברמות אחרות- יותר מתקדמות עם שפת תכנות מובנה שנקרא ActionScript -תוכנות,משחקים וממשקים לתוכנות. הוא מאד נפוץ באינטרנט בגלל שהוא יוצר קבצים יחסית קטנים בגודלם. משמש הרבה לפרסומות- כל אלה הדקים והארוכים למיניהם שנמצאים על עמוד אינטרנט. JavaScript- שפת תכנות. היא שפה שממשת עזר לדפים אינטרנטיים ליצור קצת יותר דינמיקה. לדוגמא שאת לוחצת על לינק וחלון נפתח לך- זה עבודה עם קצת Javascript. או שאת שמה את העכבר על לינק והוא משנה צבע\צורה - גם. HTML - מאחורי כל דף באינטרנט עומד שפת תכנות "פשוטה" שבונה את דף שאת רואה.HTML זו השפה הזאת. אם תלכי בדפדפן שלך ל View->Source תוכלי לראות שילוב של HTML ו Javascript. היום יש המון תוכנות שעוזרות ליצור דפי אינטרנט בלי לדעת יותר מידי תכנות מה שלא מומלץ אם רוצים לעבוד בתחום כי תמיד כדאי לדעת HTML. לא שפה קשה ללמידה ולא צריך לדעת תכנות- זה שפה שסה"כ מציגה אלמנטים ויזואלים. לדוגמא עם תרשמי בשפה IMG זה אומר שאת רוצה להראות תמונה. DreamWeaver - אחת מהתוכנות שבצורה ויזאלית ניתן לבנות דפי\אתרי אינטרנט. היא הופכת את כתיבת ה HTML לויזאלית. לדוגמא אם את רוצה לשים תמונה במקום לכתוב IMG כמו בדוגמא הקודמת את פשוט תבחרי את התמונה מתוך תיקייה ותגררי אותה על פני המסך למקום שאת רוצה אותו. Director- תוכנה שבעזרתה יוצרים תוכן אינטראקטיבי ברמות אחרות מה Flash - בעיקר מצגות ומשחקים. היום היא קצת פחות נפוצה בגלל ה Flash אבל שפת התכנות שלה שנקראת Lingo היא מאד מאד חזקה. 3D- זה מילה שמתארת את כל תחום התלת ממד. מאנימציה כמו שרק ועד לסימולטורים. אם הכוונה היא ל 3dMax מדובר בעצם על תוכנה מתוך כמה שאיתה יוצרים אנימציה ו"דברים" תלת מימדיים. Premiere- תוכנת עריכה לוידאו למשתמש הביתי וחצי מקצועי. After Effects - אם את יודעת מה זה פוטושופ אז After Effects זה פוטושופ לוידאו. פוטושופ היא תוכנה לעיבוד ועיצוב תמונה. Indesign - תוכנה לעימוד ועיצוב ובעיקר להפקות דפוס. Autocad - תוכנת עיצוב תלת ממד\דו מימד שנועדת בעיקר לשרטוטים תכניים,בניית אובייקטים תלת ממדיים. בעיקר ל מהנדסים מכניים וארכטקטורים. לדעתי מנהל הפורום יכול לפרט... XML- שפת תכנות מורכבת יותר מ HTML שמשמשים בה הרבה לאינטרנט כי היא שפה שנועדה להעביר מידע בין מערכות שונות. זה HTML על סטרואידים. CSS - עוד תוספת לעמודי אינטרנט כמו Javascript אבל זו לא שפה שיוצרת אינטראקטיביות אלא שפה שמגדירה עיצוב- פונטים, צבעים וכו' הצילוווו- קריאת עזרה. מקווה שעשיתי קצת סדר. הערה אחרונה ל מיכאל ג. לבחור במה להתמקצע לפני שמכירים את התחום לטעמי זה בכלל לא רציונלי. זה כמו שמישהו יבוא ויגיד לך תבחר בין גגהבובו לסרקלולו. עד שלא תלך ותבדוק מה זה גגהבובו וסקרלולו ותנסה קצת משניהם לא תדע. אגב לא מומלץ הסרקלולו יש לו תופעות לוואי. לדעתי.

גומיה

New member
נצל"ש

הנושא של לימוד אנימציה תלת מימדית נטחן פה לא מעט. על מה אנשים ממליצים? בנתיים מצאתי את סלע שרוצים סכום אסטרונומי (אבל מעניקים תעודה של אליס) מנטור, והמכללה הישראלית לאנימציה. בכל מקרה אשמח אם מישהו יסביר ויפרט ואם יש עוד מקומות אשמח לשמוע. מה שהכי מטריד אותי זה האם בסיום הקורס (בעיקר של מנטור והמכללה...) יהיו לי את הכלים המתאימים למצוא עבודה או לפחות לייצור תיק עבודות מרשים... תודה לעונים.

Nebelis

New member
טוב פעם אחת ולתמיד.

מה התעודה של אליאס יעזור למי שלמד בסלע ורוצה לעבוד בארץ? הרי כולם בארץ מכירים את סלע. כולם בארץ יודעים שהיא נותנת תעודה של אליאס. התעודה לא שווה בארץ כלום כי כל מי שלמד בסלע מקבל תעודה כזאת. אולי בהודו התעודה תרשים מישהו.

OhadArt

New member
צריך להגיד את זה

בתחום הויזואלי הממוחשב לפחות, תעודות לא מזיזות עם העבודות מאחוריהן לא מזיזות הירארכיה שכזו לא? Nebelis תעשה לנו איזה SKELATON במאיה או משהו שמסביר את הגורמים המשפיעים על הקבלה לעבודה. כל הכבוד על פירוט התוכנות Nebelis !

למעלה